ADX + super signal Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
riker
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riker »

fx_rambo pisze:
saku82pl pisze:Ee tam te adx'y i inne. Esencja to wejść w trade zanim wskaźniki nam to pokażą i wyjść zanim wszyscy już wyjdą. Pozdro
esencja to regularnie zarabiac na forexie.
a to co robia inni nie powinno nas interesowac
chyba ze zamiast zarabiac chce cos innym udowodnic
ale czy to jest az takie profesjonalne ?
pozdrawiam
Co z tym robotem było nie tak do sysa, pomyślałem sobie, że może wartoby było coś pokombinować z tym i sklecić takiego automacika z jakimiś innymi założeniami i wskaźnikami troche to udoskonalić.

Jagby ktoś miał jakiś pomysł niech się wypowie, jestem wstanie zabulić za napisanie takiego EA

pozdro
"Wszystko co pojawia się w Twoim życiu, sam je do niego przyciągasz. A czynisz to za sprawą obrazów, jakie pojawiają się w Twoim umyśle. Jeśli widzisz coś w swoim umyśle, to wkrótce będziesz miał to w ręku"

RobsonFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobsonFX »

riker pisze:
fx_rambo pisze:
saku82pl pisze:Ee tam te adx'y i inne. Esencja to wejść w trade zanim wskaźniki nam to pokażą i wyjść zanim wszyscy już wyjdą. Pozdro
esencja to regularnie zarabiac na forexie.
a to co robia inni nie powinno nas interesowac
chyba ze zamiast zarabiac chce cos innym udowodnic
ale czy to jest az takie profesjonalne ?
pozdrawiam
Co z tym robotem było nie tak do sysa, pomyślałem sobie, że może wartoby było coś pokombinować z tym i sklecić takiego automacika z jakimiś innymi założeniami i wskaźnikami troche to udoskonalić.
Jagby ktoś miał jakiś pomysł niech się wypowie, jestem wstanie zabulić za napisanie takiego EA
pozdro
Czeee, przejrzałem wątek i powiem tak: pomysł na strategię ciekawy, jednak część sygnałów należy filtrować tak żeby było ich mniej, popracuję nad tym. Tak jak wspominał fxRambo, najważniejszy jest MM szyty na miarę czyli na naszą psychikę i kieszeń. Nie mogę wyjść z "podziwu" jak jeden z autorów wpisów podwajał za każdą stratą wielkość pozycji - "mnie uczono odwrotnie" - najgorsze co może być to "odgrywanie się" za niepowodzenia i to jeszcze podwójną stawką???
Co do automatu to sam mam chętkę coś napisać żeby ocenić skuteczność metody.
1. "KISS" - Keep It Simple Stupid
2. SYNERGIA - współdziałanie różnych czynników, którego efekt jest większy niż suma oddzielnych działań
3. STOP LOSS - niedoceniony przyjacielem TRADERA.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

st5efan pisze:Ja dołożyłem wstęgi Bolingera i jak cena przebije linię środkowa od dołu, a ADXa D+ przebije D- od dołu , to mam sygnał kupna, do sprzedaży odwrotnie. Zamykamy gdy cena dojdzie do środkowej lini wstęgi. Aha przeniosłem linię sygnalną na 20 w ADX są lepsze efekty tranzakcyjne
Jakie wartości masz w sztegach ?
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Czyżby skuteczność 56% przy tp=sl=20
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Zloty
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Zloty »

WItka
Czy ktoś jeszcze testuje system??
Czy wszyscy możę już są milionerami i siedzą na wakacjach :)
Temat zamarł
Może by tak warto go odświerzyć

RobsonFX
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: RobsonFX »

Czeee, troche potestowalem recznie, zapisalem na szybko EA i powiem ze moze cos z tego bedzie. Jak bede mial wiecej czasu to troche potestuje EA. Metoda wejsc dobra ale dajaca bardzo duzo blednych sygnalow - szukam narazie skutecznej metody filtracji zbednych wejsc.
3maj sie.
1. "KISS" - Keep It Simple Stupid
2. SYNERGIA - współdziałanie różnych czynników, którego efekt jest większy niż suma oddzielnych działań
3. STOP LOSS - niedoceniony przyjacielem TRADERA.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

RobsonFX pisze:Czeee, troche potestowalem recznie, zapisalem na szybko EA i powiem ze moze cos z tego bedzie. Jak bede mial wiecej czasu to troche potestuje EA. Metoda wejsc dobra ale dajaca bardzo duzo blednych sygnalow - szukam narazie skutecznej metody filtracji zbednych wejsc.
3maj sie.
na jakim TF testowałes?

Awatar użytkownika
st5efan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: st5efan »

Znalazłem EA z ADX ale kiepsko sobie radzi. Trzeba by coś pozmieniac. Jak ktoś potrafi to niech spróbuje :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

st5efan pisze:Znalazłem EA z ADX ale kiepsko sobie radzi. Trzeba by coś pozmieniac. Jak ktoś potrafi to niech spróbuje :D
no ten ea, pracuje chyba na innych setupach niz super signal

jacekmazda
Stały bywalec
Stały bywalec

Super Signals EA.mq4

Nieprzeczytany post autor: jacekmazda »

Czy ktoś może powiedzieć mi jak zrobić test tej stratgi, kompletnie mi nie wychodzi. Przesyłam screena, żeby pokazać jak to u mnie wygląda.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ