[gra na danych] Secret News Weapon

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Kosiarz raportów za $250 miesięcznie

Jestem zainteresowany! Dawaj fryku!
122
59%
Wypchaj się fryku to nie możliwe!
84
41%

Liczba głosów: 206

kirm
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: kirm »

to są progi które on wyznacza musisz looknac na raport co mówi dziś np ogłosili 107,5 czyli według tego no trade ja i tak dalem buy i + 10 zrobilem
http://forexfactory.com/calendar.php zobacz tu powinieneś sie domyśleć
ale to nic ci nie da a nawet możesz sie przejechać bo jak patrzysz na raport to juz po sprawie jest

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fryk »

Dwie sekundy opóźnienia to już "po zawodach".

Kosiarz jest po prostu najlepszy na rynku. To fakt i nie ma co szperać po sieci. Słuchać mnie jak piszę, że od 3 miesięcy zawsze wchodzi na Oandzie po cenie sprzed uderzenia.

No dobra a teraz specjalnie dla Mitleksa.

Gra na raporty polega na zagrywaniu gdy publikacja danego raportu (jest ich cała masa) różni się znacząco od prognozy.

W kalendarzu http://forexfactory.com/calendar.php są prognozy. Np wczorajsze 109 dla
"16:00 USD Consumer Confidence".

Felix dzień wcześniej analizuje rynek i ustala progi wejść dla kosiarza. Progi tzn. takie odchylenia od prognozowanej publikacji raportu, które mogą wywołać min 30 pipsowy ruch.

Ustalone progi kosiarz pobiera ze swojego serwera automatycznie (można je zmienić ręcznie - ja tak czasami robię, gdy chcę zwiększyć progi dla mniej ważnych raportów).

W takim razie można nie mieć zielonego pojęcia o tym wszystkim, włączyć kosiarza 5 min przed danymi, poustawiać kliki i grać.

Felix jednak wysyła dzień wcześniej dłuższą charakterystykę zagrywanych raportów i uzasadnieniem dobranych progów wejść. Nie bierze ich "z czapy" i jest wielką sztuką dobrać je tak by po wejściu mieć pewność, że cena ruszy znacząco.

Na szczęście jest w tym coraz lepszy. Co doskonale widać w jego rezultatach - 80% wygranych:
http://www.forexdiamonds.com/performance

W marcu na 39 gier, 20 zagranych:
- 16 wygranych (80%),
- 4 przegrane (20%).
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

1. Małe ruchy. Kosiarz zarabia tylko na dużych skokach.
2. Dane z Chin są w nocy. Ja w nocy śpię. Chcesz testować - proszę bardzo :)

Wciąż rozważam grę o 14:30. Felix bardzo niedobrze ocenił ten raport w dzisiejszym "rozkładzie".
Do tego potem mamy jeszcze przemówienie więc nawet duża dewiacja może być stłumiona.
Na 80% odpuszczam. Na 20% zagram z podwojonymi spustami (na b. dużą dewiację) i połową pozycji jak mi się będzie nudzić.

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

Felix nie przestaje mnie zadziwiać... Patrzcie co przygotował nam jutro:

Obrazek

Kiedy ten koleś śpi??

Awatar użytkownika
fryk
Gaduła
Gaduła

14:30 USD Core Durable Goods Orders m/m
Felix (forexdiamonds.com) tego nie zagrywa.
Ja zagram na GU ze spustami +3,2 SELL -2,8 BUY na "pół gwizdka".

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gajowy »

>A może tak w skrócie i po polsku Rolling Eyes
w wielkim skrócie
zatrudnia innych traderów do tego aby przygotowywali prezentacje - będą uczyc innych i moze jego bo pomimo ze jak mowi jest zajebistym traderem to zawsze czegos sie nauczy.

moze ktos od nas sie skusi na takie szkolenia ;) ?
http://www.netcoaching.pl/

"14:30 USD Core Durable Goods Orders m/m
Felix (forexdiamonds.com) tego nie zagrywa. "
fryk to wiesz z chata czy jak ? bo w mailu pisał, ze bedzie sie temu bacznie przyglądał - ale faktycznie ostrzegał newbich aby sie trzymali z daleka od tego newsa.
Ostatnio zmieniony 28 mar 2007, 14:39 przez Gajowy, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ