Koncepcja ZERO LINE by MightyOne
- zaburzenia.snu
- Stały bywalec
- zaburzenia.snu
- Stały bywalec
Polecam lekture Steve Nison "Swiece i inne japonskie techniki analizowania wykresow" a tu masz przyklad:pawelklos pisze:A co to są świece łączone?tomek--88 pisze:Witam Panowie ! zapoznałem się z koncepcją zero line i zauważyłem że to naprawdę działastosujecie może świece łączone ?
Dodano po 1 minutach:
A tak przy okazji jak tu juz zajrzalem ,jak sadzicie histroria sie powtorzy?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- mohertrader
- Gaduła
Ten temat jest opisany przez riddle w tym miejscu.zaburzenia.snu pisze:Polecam lekture Steve Nison "Swiece i inne japonskie techniki analizowania wykresow" a tu masz przyklad:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0
Pozdrawiam
System jest bardzo a to bardzo subiektywny. Dlaczego tak sądzę? Po oprogramowaniu jego i zrobieniu testów na danych historycznych wcale nie wychodzi zyskownie, po prostu loteria. Dla mnie zasada jest, że jak coś ma skuteczność powyżej 65% to można się temu przyjrzeć bliżej.
Sam obecnie się fascynuję systemami opartymi na układach świec, ale zdecydowanie polecam "klasyczne układy".
Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie uraziłem fascynatów tego systemu.
A co do świec łączonych, to tak jakby zmienić TF z 15m na 30m. Więc może ktoś mi wytłumaczy: jaki to ma sens?
System jest bardzo a to bardzo subiektywny. Dlaczego tak sądzę? Po oprogramowaniu jego i zrobieniu testów na danych historycznych wcale nie wychodzi zyskownie, po prostu loteria. Dla mnie zasada jest, że jak coś ma skuteczność powyżej 65% to można się temu przyjrzeć bliżej.
Sam obecnie się fascynuję systemami opartymi na układach świec, ale zdecydowanie polecam "klasyczne układy".
Pozdrawiam i mam nadzieję, że nie uraziłem fascynatów tego systemu.
A co do świec łączonych, to tak jakby zmienić TF z 15m na 30m. Więc może ktoś mi wytłumaczy: jaki to ma sens?