[gra na danych] Secret News Weapon
zuczek pisze:Poza tym, zawsze, gdy ktoś mi chce wcisnąć coś, co niby jest takie świetne i daje zarobić, pytam: skoro tak, to po co zadajesz sobie trud, by to sprzedać, zamiast sam trzepać na tym kasę? I to jest argument nie do odparcia
Aekold pisze:A co za problem zarabiac kase na fx i sprzedawac program?
Przeciez on swoich reco czy cos nie popycha tylko soft:P
Właśnie.
Nie sprzedaje przecież żadnych złotych gór i obietnic bez pokrycia tylko narzędzie. Narzędzie które w rękach doświadczonego traidera może przynieść niezłe zyski. Oczywiście i tu liczy się szczęście (można mieć i pecha jak widać na niektórych filmikach)
@fryk
Napisz na jakim serwerze sprawdzałeś pinga
Masz może jakieś namiary na jakiś serwer w stanach na którym można byłoby posadzić tą usługę ?
I jak by to wyglądało w praktyce ? (tak na wszelki wypadek gdybym miał zbyt duże opóźnienia)
najlepiej nadusić przycisk "syrcz"fryk pisze:A mógłbyś jakiś konkret?

http://www.createphpbb.com/phpbb/viewto ... m=fxreview
Żeby było jasne, ja nie mam w sprawie Feliksa swojego zdania, a powyższe cytuję tylko w celach informacyjnych; sam próbowałem zapisać się jakiś czas temu do serwisu SecretForexSociety

Kupić jak opisałem w dwóch KROKACH i w trakcie pierwszych trzech tygodni (zmienili to - było 35 dni) po prostu zrezygnować. Dostaniesz jeszcze gratis $15.jaz pisze:@fryk
A co trzeba zrobić aby sobie to potestować przez te 3 tygodnie ?
SPRAWDZANIE PINGA Z KOSIARZEMjaz pisze:@fryk
Napisz na jakim serwerze sprawdzałeś pinga
Masz może jakieś namiary na jakiś serwer w stanach na którym można byłoby posadzić tą usługę ?
I jak by to wyglądało w praktyce ? (tak na wszelki wypadek gdybym miał zbyt duże opóźnienia)
Windows Start > Uruchom > wpisz cmd i ENTER
Otwiera się okienko w którym wpisujesz komendę jak na obrazku.
Wynik też zaznaczyłem.

Nas interesuje ta wartość podzielona przez 2 i to jest Twój czas otrzymania sygnału.
Druga sprawa to ping z Twoim brokerem. Co z tego, że sygnał otrzymasz w 200ms jak zlecenie do brokera będzie szło 500ms!! Wtedy możesz już zapomnieć o dobrym wejściu i cenie!
Ping z brokerem sprawdza się tak samo tylko musisz znać jego IP. Pytaj brokera o IP jak się na tym nie znasz.
Na pomoc przychodzą nam serwery VPS.
VPS to taki wirtualny Windows uruchamiany na zdalnym serwerze (zlokalizowanym w Stanach), na którym możesz pracować zupełnie jak na swoim własnym komputerze.
Instalujesz tam platformę, kosiarza i co tylko zechcesz - np soft do nagrywania pulpitu i gier - polecam darmowy CamStudio. Wtedy po grze możesz analizować wszystko na spokojnie.
Cały myk w tym, że maszyna znajduje się w Stanach, a ten który zaraz podam jest zlokalizowany fizycznie dokładnie pomiędzy serwerem kosiarza a serwerem Oandy! Nie pytajcie jak ich znalazłem

Dzięki temu na VPSie otrzymujemy pingi (ping to czas tam i spowrotem):
- 50ms z serwerem kosiarza,
- 10ms z serwerem Oandy.
I lepszych czasów nie można sobie wyśnić za tą kasę.
Z Polski nawet na najlepszym łączu te czasy są ok 5-10 raza większe = wolniejsze.
Oto link do wspomnianego VPSa: http://vpsland.com/winplans.html
Wystarzy najtańsza wersja. Nie zapomnij wpisać kod rabatowy przy zakupie "50% off first month coupon" dzięki czemu pierwszy miesiąc jest dodatkowo za pół ceny ($12). To najlepsza oferta na rynku VPS. Miałem ich wiele.
Dokładnie tak. Skuteczność jena jest zła bo raporty nie są punktualne i jest dużo przekrętów u nich = przecieki = mała skuteczność. Ja odpuszczam nawet stopy procentowe na jenie. Po prostu od jena z daleka.Mitlex pisze:Jeśli możesz to odpowiedz na pytania:
1. Na filmach zauważyłem, że najczęściej stosowana parą jest GBP/USD. Czy jest to wynikiem największej sprawdzalności tej pary w stosunku do informacji z raportu? Jak wygląda skuteczność do par z JPY?
Na Oandzie zawsze przez 3 miesiące testów dostałem cenę po jakiej klikał kosiarz dokładnie przed uderzeniem ceny.Mitlex pisze:2. Jaką zauważyłeś różnicę pomiędzy platformami OANDY i MT4, że przychyliłeś szalę na ta pierwszą? Stosuję platformę MT4 na realu i jestem już na tyle przyzwyczajony, że niechętnie bym ją zmieniał. Nie wiem też czy broker nie robiłby z tym faktem problemu.
Na MBT były poślizgi. Na IBFX jest znośnie i kosiarz też zarabiał ale tylko dzięki zastosowaniu opcji odchylenia od ceny (jest taki checkbox pod zleceniem - dawałem go na 15pipsów) bo cena różniła się o 3-5 i nie otwierał zlecenia.
Wyłącznie sprawa brokera. Oanda na G/U ma 10, IBFX tyle samo, MBT inna bajka i bywa różnie - odradzam tego brokera do kosiarza.Mitlex pisze:3. Co do spreadu na raportach – czy jego wysokość jest dowolnie ustalana przez brokera?, czy też jest od czegoś innego uzależniona? Może jesteś zorientowany, jaka jest u brokera XTB
XTB nie mam pojęcia - musisz potestować wizualnie na danych i z kosiarzem - czy zlecenia będą wchodzić. Ale sądząc po opiniach tego brokera to nie spodziewałbym się rewelacji.
Po prostu Oanda rządzi a z VPSem to już w ogóle odlot.

Wojtasek a mógłbyś jakieś konkrety z tego podać co mu zarzucają? Bo jest tego sporo ale nic konkretnego odnośnie kosiarza (a to wątek o nim) nie znalazłem - może przeoczyłem.wojtasek pisze:http://www.createphpbb.com/phpbb/viewto ... m=fxreview
Moja opinia o samym feliksie bazuje na 3-miesięcznej znajomości i jest wyjątkowo dobra.
31 marca felix organizuje w Nowym Jorku przyjęcie na które zaprosił wszystkich swoich klientów. Była taka historia, że po jakimś czasie z pewnych przyczyn musiał zmienić datę przyjęcia. SAM wyszedł wtedy z inicjatywą, że zwróci kasę wszystkim którzy już kupili bilety lotnicze.
No gość jak dla mnie rządzi.
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...
Nie wiem. Może Camtasia Studio - to najlepszy tego typ soft w rozsądnej cenie - ma nagrywanie do SWF (Flash) gotowe do umieszczenia na stronie.
Polecany przeze mnie CamStudio jest darmowy i sprawdza się znakomicie i SWF też niby ma ale tego akurat jakoś nie udało mi się zrobić.
Polecany przeze mnie CamStudio jest darmowy i sprawdza się znakomicie i SWF też niby ma ale tego akurat jakoś nie udało mi się zrobić.
Owoce sukcesu rosną na drzewach cierpliwości...
OK, masz rację; zresztą zawsze znajdą się frustraci, dla których wszystko jest bez sensu. W miarę rzeczowe recenzje są np. tutaj:fryk pisze:Wojtasek a mógłbyś jakieś konkrety z tego podać co mu zarzucają? Bo jest tego sporo ale nic konkretnego odnośnie kosiarza
http://www.forexnewstrade.com/index.php?topic=8.0
http://www.forexnewstrade.com/index.php?board=15.0
Ja mówię, że nie mam swojego zdania, bo nie próbowałem, a nie widzę powodów, żeby Tobie nie wierzyć