Oczywiście , że nie są to emocje , to stan umysłu , odnoszą się do twojego ego , a od twojego ego , twojego wnętrza , zależy to jak jesteś postrzegany , są to cechy twojego sposobu myślenia .nasreddin pisze:troche psychologii
skromnosc i arogancja nie sa odpowiednimi slowami na okreslenie rodzaju emocji , poniewaz obydwa slowa dotycza tego jak jestes postrzegany a nie tego co sie w tobie dzieje
.
Tłumaczyłem to z języka angielskiego , wydaje mi się , że pewne niuanse znaczeniowe ciężko jest przetłumaczyć z jednego języka na drugi , słowo " humble " , którego użył autor po polsku znaczy skromny , ale w języku angielskim ma ono prawdopodobnie nieco szersze znaczenie niż " skromny " w języku polskim .
Dotyczy ono również sfery wewnetrznęj , cechy osobowości , a nie tylko tego jak widzą cię inni . Wypływa to z dojrzałości i obiektywizmu , wewnętrznej szczerości .
A arogancja to po prostu brak tych cech .
Mam nadzieję , że każdy kto będzie chciał to zrozumieć , to zrozumie , a bawienie się w niuanse językowe nie jest celem tego tematu .
Od razu powiem , że nie jestem psychologiem , być może jest ktoś na forum kto trochę lepiej ode mnie zna się na psychologii i zdołałby wytłumaczać jaśniej te pojęcia , piszę tylko tak jak ja to rozumiem .
Proszę o wyrozumiałość i
pozdrawiam .