Właśnie jestem po trzymiesięcznych testach tego cacka.
Jest szybszy od Bloomberga i Reutersa (za te trzeba płacić $7000/mies).
Gramy na odchylenie od prognozowanej wartości raportu. Im bardziej cena się różni tym większa szpila = więcej kasy w naszej kieszeni.
Widełki odchylenia program proponuje sam, można też zmienić je ręcznie (dla zaawansowanych).
Zasada działania jest bardzo prosta:
- włączasz magiczny programik,
- ustawiasz gdzie ma kliknąć (lub dwukrotnie kliknąć) w momencie publikacji,
- możliwe akcje to BUY / SELL / NO TRADE,
- czekasz na moment publikacji,
- jeśli raport miał duże odchylenie (spodziewany duży ruch) programik sam otwiera Ci pozycję klikając w wybrane przez Ciebie miejsce na ekranie (z reguły guzik otwarcia pozycji na platformie).
NO TRADE szczególnie przydatne gdy trzymamy pozycję i chcemy ją np zamknąć gdy nie spodziewamy się określonego ruchu góra/dół.
Testowałem na MB Trading, IBFX i na Oandzie głównie na GBP/USD.
Oanda wygrała.
W chwili obecnej Oanda obniżyła spread na danych do 10pipsów i zyski są jeszcze większe - wystarczy 10 pipsowy ruch by wyjść na "zero".
Przez trzy miesiące testów nie zdarzyło się, żeby program nie zdążył otworzyć pozycji po cenie przed uderzeniem: payrollsy, fomc, itp - wszystko wchodzi jak marzenie... A konto puchnie bajecznie

Można zarobić nawet na 20-30p raportach, których nie brakuje.
Koszt programu / usługi to $250 miesięcznie.
Wraz z nim pełen plan zagrywanych raportów + email dzień wcześniej z opisem zagrywanego raportu.
21 dniowa gwarancja całkowitego zwrotu kasy bez podawania przyczyny - to też przetestowałem

Jeśli będzie zainteresowanie (sonda) - udostępnię informacje dot. formy zakupu.
Pozdrawiam