Forex - Kochanie znalazłem pracę :D

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Grzegorz pisze:
W ogóle zależy czym dla Ciebie jest dorobienie się, bo ja nie mówię o zysku 100 tys. rocznie,
Rozumiem że w Twoim toku myślenia 100k to mało tak ? Zaczep losowo na ulicy 100 osób i sprawdź ilu z nich będzie miało wynagrodzenie na poziomie 8k netto / mc.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Cyb pisze:Rozumiem że w Twoim toku myślenia 100k to mało tak ? Zaczep losowo na ulicy 100 osób i sprawdź ilu z nich będzie miało wynagrodzenie na poziomie 8k netto / mc.
Myslę, że już 4K będzie za dużo ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Pomijając inne kwestie, to wg mnie czas kiedy nie pracuje się zawodowo i nie ma żony / dzieci na głowie, to jest najlepszy czas na trajdowanie. Mieszkasz u rodziców i masz część obowiązków głęboko w .... :)

A tak zenisz się i zaczynasz:

- Irytujące pytania żony (we wszystkich sprawach) działają bardzo rozpraszająco i nie skupiasz się na grze tylko myslisz "czego ona znowu chce" :)

Do tego (wersja ,że żona pracuje na etacie)
- dzieci (obudzić,ubrać,zaprowadzić do przedszkola) - od 6.00 do 9.00
- ogarnąc dom (minimum 0,5 godz.dziennie )
- ugotować dla rodziny obiad - bo trzeba coś jeść - ok. 1,00 godz
- odebrać dzieci z przedszkola 1 godz.
- po południu jakiś zakupy, ktoś zawsze wpadnie z wizytą itd.
- wieczorem ponownie jedzenie ,mycie, spanie (jak żona pracuje to powie ci , że to ty siedziałeś w domu , a ona pracowała - "dzieci karmisz i usypiasz TY !!!"

I kiedy spokojnie usiąść przed monitorem ???

Moim zdaniem ważnym elementem jest techniczna strona handlu , czyli to na czym zawierasz transakcje. Jeżeli jestes w stanie handlować z telefonu to OK. Ale jeżeli potrzebujesz 3 monitorów i szczegółowej analizy technicznej, to spróbuj znaleźć spokój w napiętym planie dnia. Życze powodzenia !
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

Awatar użytkownika
marmon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marmon »

(jak żona pracuje to powie ci , że to ty siedziałeś w domu , a ona pracowała - "dzieci karmisz i usypiasz TY !!!"

I kiedy spokojnie usiąść przed monitorem ???
Ale to jest jakiś bullshit... przecież nie siedzi się w tym domu i nie opierdziela tylko pracuje, tak pracuje bo tak to trzeba traktować i pomimo tego że jest możliwość wypełniać pewne domowe obowiązki to nie można tego robić właśnie ze względu na swoją prace.
Myślę że tyczy się to zdecydowanej większości prac która można wykonywać z domu.
Jeśli babeczka tego nie rozumie - po wspólnej rozmowie - no to powinna się zapalić czerwona lampka
Dlatego dobrze by było mieć jakiś taki pokój tylko do pracy i jak w nim jesteś to żeby Ci nikt nie przeszkadzał ;p

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

przedstawiłem tylko jedną z wersji. są na świecie żony i ŻONY ......... oraz kochanki :)
- Co ja tutaj robię ?

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

rh-fx pisze:przedstawiłem tylko jedną z wersji. są na świecie żony i ŻONY ......... oraz kochanki :)
oraz "żony i kochanki" ;)

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

Nie trzeba az tyle czasu do tego. Wstajesz o 6:00 ogarniasz sie. Robisz kawe i idziesz na 7:00 po bulki. Wracasz 7:15 i siadasz do wykresow. Jeden rzut okiem i widzisz czy cos sie dzieje lub czy sie bedzie dzialo. Cierpliwie czekasz na swoj poziom z ktorym jest zwiazany twoj plan. cena dochodzi do tego poziomu wlacza sie alarm jezeli nie ma cie przy kompie i strzelasz raz a dobrze. np dzis na kablu na oporze 1.5527 ustawiasz SL i TP przynajmniej 1/2 u mnie jest to 20/40 pip lub 20/60 i zamykasz platforme. Wracasz po 5 godzinach a tutaj kasa juz na ciebie czeka :D Nie myslisz o kolejnym dniu bo to nie ma sensu. Jutro bedzie co innego i nie pora teraz sie martwic czy jutro bedzie dalej w dol czy moze w gore. Trzeba podchodzic do tego z mysla ze rynek chce cie wydymac, Jezeli widzisz bardzo dobry setup to znaczy ze 95 % to widzi i nie wchodzimy wcale :D Na forexie da sie zarabiac i ja juz to wiem. Moze nie dokladnie tyle samo co miesiac ale sie da. Trzeba sie wyzbyc potrzeby posiadania bezpiecznej kasy co miesiac i ogarnac ta niepewnosc co ci przyniesie jutro rynek.

Ja narazie caly czas pracuje na etacie. I ciagle sie ucze ale wiem ze jestem na dobrej drodze.

Oczywiscie w planie mam nie tylko forex. Mam zamiar z czasem inwestowac w nieruchomosci. Jak ktos juz to napisal jakies garaze i inne bzdety. Z czasem moze mieszkania :D :D tak za 20 lat
Ostatnio zmieniony 30 gru 2010, 14:27 przez Ramzes, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

jak będziesz miał udokumentowaną historię transakcji z dość długiego okresu to możesz próbować zarządzania cudzymi rachunkami, jako stabilniejszy dodatkowy dochód, również szkolenia traderów, w łykend można dorabiać np. na 1/8 etatu w pizzeri, przy weselach,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Ramzes pisze: Jeden rzut okiem i widzisz czy cos sie dzieje lub czy sie bedzie dzialo.
Uwaga celna, ale bardzo trudna do zrealizaownia
- Co ja tutaj robię ?

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Janek Trader pisze:w łykend można dorabiać np. na 1/8 etatu w pizzeri, przy weselach,
albo być "call boy" ;) Bardzo intratne ;)

ODPOWIEDZ