Rozumiem że w Twoim toku myślenia 100k to mało tak ? Zaczep losowo na ulicy 100 osób i sprawdź ilu z nich będzie miało wynagrodzenie na poziomie 8k netto / mc.Grzegorz pisze:
W ogóle zależy czym dla Ciebie jest dorobienie się, bo ja nie mówię o zysku 100 tys. rocznie,
Forex - Kochanie znalazłem pracę :D
Pomijając inne kwestie, to wg mnie czas kiedy nie pracuje się zawodowo i nie ma żony / dzieci na głowie, to jest najlepszy czas na trajdowanie. Mieszkasz u rodziców i masz część obowiązków głęboko w .... 
A tak zenisz się i zaczynasz:
- Irytujące pytania żony (we wszystkich sprawach) działają bardzo rozpraszająco i nie skupiasz się na grze tylko myslisz "czego ona znowu chce"
Do tego (wersja ,że żona pracuje na etacie)
- dzieci (obudzić,ubrać,zaprowadzić do przedszkola) - od 6.00 do 9.00
- ogarnąc dom (minimum 0,5 godz.dziennie )
- ugotować dla rodziny obiad - bo trzeba coś jeść - ok. 1,00 godz
- odebrać dzieci z przedszkola 1 godz.
- po południu jakiś zakupy, ktoś zawsze wpadnie z wizytą itd.
- wieczorem ponownie jedzenie ,mycie, spanie (jak żona pracuje to powie ci , że to ty siedziałeś w domu , a ona pracowała - "dzieci karmisz i usypiasz TY !!!"
I kiedy spokojnie usiąść przed monitorem ???
Moim zdaniem ważnym elementem jest techniczna strona handlu , czyli to na czym zawierasz transakcje. Jeżeli jestes w stanie handlować z telefonu to OK. Ale jeżeli potrzebujesz 3 monitorów i szczegółowej analizy technicznej, to spróbuj znaleźć spokój w napiętym planie dnia. Życze powodzenia !

A tak zenisz się i zaczynasz:
- Irytujące pytania żony (we wszystkich sprawach) działają bardzo rozpraszająco i nie skupiasz się na grze tylko myslisz "czego ona znowu chce"

Do tego (wersja ,że żona pracuje na etacie)
- dzieci (obudzić,ubrać,zaprowadzić do przedszkola) - od 6.00 do 9.00
- ogarnąc dom (minimum 0,5 godz.dziennie )
- ugotować dla rodziny obiad - bo trzeba coś jeść - ok. 1,00 godz
- odebrać dzieci z przedszkola 1 godz.
- po południu jakiś zakupy, ktoś zawsze wpadnie z wizytą itd.
- wieczorem ponownie jedzenie ,mycie, spanie (jak żona pracuje to powie ci , że to ty siedziałeś w domu , a ona pracowała - "dzieci karmisz i usypiasz TY !!!"
Moim zdaniem ważnym elementem jest techniczna strona handlu , czyli to na czym zawierasz transakcje. Jeżeli jestes w stanie handlować z telefonu to OK. Ale jeżeli potrzebujesz 3 monitorów i szczegółowej analizy technicznej, to spróbuj znaleźć spokój w napiętym planie dnia. Życze powodzenia !
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?
Ale to jest jakiś bullshit... przecież nie siedzi się w tym domu i nie opierdziela tylko pracuje, tak pracuje bo tak to trzeba traktować i pomimo tego że jest możliwość wypełniać pewne domowe obowiązki to nie można tego robić właśnie ze względu na swoją prace.(jak żona pracuje to powie ci , że to ty siedziałeś w domu , a ona pracowała - "dzieci karmisz i usypiasz TY !!!"
Myślę że tyczy się to zdecydowanej większości prac która można wykonywać z domu.
Jeśli babeczka tego nie rozumie - po wspólnej rozmowie - no to powinna się zapalić czerwona lampka
Dlatego dobrze by było mieć jakiś taki pokój tylko do pracy i jak w nim jesteś to żeby Ci nikt nie przeszkadzał ;p
Nie trzeba az tyle czasu do tego. Wstajesz o 6:00 ogarniasz sie. Robisz kawe i idziesz na 7:00 po bulki. Wracasz 7:15 i siadasz do wykresow. Jeden rzut okiem i widzisz czy cos sie dzieje lub czy sie bedzie dzialo. Cierpliwie czekasz na swoj poziom z ktorym jest zwiazany twoj plan. cena dochodzi do tego poziomu wlacza sie alarm jezeli nie ma cie przy kompie i strzelasz raz a dobrze. np dzis na kablu na oporze 1.5527 ustawiasz SL i TP przynajmniej 1/2 u mnie jest to 20/40 pip lub 20/60 i zamykasz platforme. Wracasz po 5 godzinach a tutaj kasa juz na ciebie czeka
Nie myslisz o kolejnym dniu bo to nie ma sensu. Jutro bedzie co innego i nie pora teraz sie martwic czy jutro bedzie dalej w dol czy moze w gore. Trzeba podchodzic do tego z mysla ze rynek chce cie wydymac, Jezeli widzisz bardzo dobry setup to znaczy ze 95 % to widzi i nie wchodzimy wcale
Na forexie da sie zarabiac i ja juz to wiem. Moze nie dokladnie tyle samo co miesiac ale sie da. Trzeba sie wyzbyc potrzeby posiadania bezpiecznej kasy co miesiac i ogarnac ta niepewnosc co ci przyniesie jutro rynek.
Ja narazie caly czas pracuje na etacie. I ciagle sie ucze ale wiem ze jestem na dobrej drodze.
Oczywiscie w planie mam nie tylko forex. Mam zamiar z czasem inwestowac w nieruchomosci. Jak ktos juz to napisal jakies garaze i inne bzdety. Z czasem moze mieszkania
tak za 20 lat

Ja narazie caly czas pracuje na etacie. I ciagle sie ucze ale wiem ze jestem na dobrej drodze.
Oczywiscie w planie mam nie tylko forex. Mam zamiar z czasem inwestowac w nieruchomosci. Jak ktos juz to napisal jakies garaze i inne bzdety. Z czasem moze mieszkania

Ostatnio zmieniony 30 gru 2010, 14:27 przez Ramzes, łącznie zmieniany 2 razy.
- Janek Trader
- Pasjonat
jak będziesz miał udokumentowaną historię transakcji z dość długiego okresu to możesz próbować zarządzania cudzymi rachunkami, jako stabilniejszy dodatkowy dochód, również szkolenia traderów, w łykend można dorabiać np. na 1/8 etatu w pizzeri, przy weselach,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg
Forex - wielka zmanipulowana szulernia
Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg