Swing i day trading
Swing i day trading
Witam,
tradycyjny swing trading na h4 oraz daytrading na m15, real oczywiscie. Czesc transakcji zawierana automatycznie, ale wiekszosc manualnie. Wskazniki komercyjne.
Troche o systemie: system MTF, stopy i targety wyznaczanie Pivotami i Fibo, max risk 0,5%, z reguly otwieram 2 pozycje i ustawiam TP na kolejnych poziomach oporow.
Zaczynamy
Ten tydzien moze nie obfitowac w dlugoterminowe sygnaly, zatem dzisiejsze krotkoterminowe wejscie AUDUSD:
+ 17 pips
tradycyjny swing trading na h4 oraz daytrading na m15, real oczywiscie. Czesc transakcji zawierana automatycznie, ale wiekszosc manualnie. Wskazniki komercyjne.
Troche o systemie: system MTF, stopy i targety wyznaczanie Pivotami i Fibo, max risk 0,5%, z reguly otwieram 2 pozycje i ustawiam TP na kolejnych poziomach oporow.
Zaczynamy
Ten tydzien moze nie obfitowac w dlugoterminowe sygnaly, zatem dzisiejsze krotkoterminowe wejscie AUDUSD:
+ 17 pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 28 gru 2010, 00:28 przez jawakow, łącznie zmieniany 3 razy.
- Damian_GTK
- Pasjonat
Nie chcę się czepiać, ale z tego co widzę masz zupełnie odwrotny stosunek wielkości zysków do strat niż powinieneś mieć. Moim zdaniem mając stosunek średniej straty do średniego ryzyka mniejszy niż 1:2 nie ma co liczyć na jakiekolwiek zyski. Jest to podstawowy błąd który należało by wyeliminować.
pozdrawiam
P.S. mnie uczono że Swing Trading to pozycja trzymana dłużej niż Day Trading. Jak dla mnie pozycja Swing Trading powinna mieć target nie mniejszy niż 100p i ewentualnie powinna być trzymana kilka dni.
powodzenia
pozdrawiam
P.S. mnie uczono że Swing Trading to pozycja trzymana dłużej niż Day Trading. Jak dla mnie pozycja Swing Trading powinna mieć target nie mniejszy niż 100p i ewentualnie powinna być trzymana kilka dni.
powodzenia

i tak trzymam R:R >2 tylko jedna para bedzie miala target 15 inna 30 za to risk ten samNie chcę się czepiać, ale z tego co widzę masz zupełnie odwrotny stosunek wielkości zysków do strat niż powinieneś mieć. Moim zdaniem mając stosunek średniej straty do średniego ryzyka mniejszy niż 1:2 nie ma co liczyć na jakiekolwiek zyski. Jest to podstawowy błąd który należało by wyeliminować.
bedzie i swing lecz ze wzgledu na mala plynnosc nie ma sygnalu w tym okresieP.S. mnie uczono że Swing Trading to pozycja trzymana dłużej niż Day Trading. Jak dla mnie pozycja Swing Trading powinna mieć target nie mniejszy niż 100p i ewentualnie powinna być trzymana kilka dni.
dzieki za uwagi
Pierwsza w tym tygodniu pozycja
Analiza na wykresie 4H
GBPCHF Long
+188 pips
Open: 1.48363
SL: 1.50251
poczatkowo 1.51000 poziom 61.8 z dnia otwarcia, lecz rynek byl mocno wykupiony, pozycja zabezpieczona TS i zamknieta na 1.50251.
Analiza na wykresie 4H
GBPCHF Long
+188 pips
Open: 1.48363
SL: 1.50251
poczatkowo 1.51000 poziom 61.8 z dnia otwarcia, lecz rynek byl mocno wykupiony, pozycja zabezpieczona TS i zamknieta na 1.50251.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Damian_GTK
- Pasjonat