TeXs, mój Matrix

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

Coś się ruszyło :)
poszła u mnie S na 1.3122

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

TeXs pisze:poszła u mnie S na 1.3122
A mógłbyś napisać dlaczego akurat tutaj weszedłeś??

ps. ja w S siedzę od 3138 - i to mi się wydaje miejsce o wiele bardziej odpowiednie na wejście.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Marcin,

tak jak obiecałem wyjaśnienie dlaczego eSka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2010, 23:20 przez TeXs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

Bardzo dobre wejście , też bym tutaj wchodził ale przy tak wyprzedanym rynku zrezygnowałem. :wink: Odważnie grasz... Czekam na chwilowego longa od 1.3140. A potem shooooooooortyyyyyyyy. :lol:
Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Jak widać po fakcie - pięknie poszło :) - tylko jestem ciekaw ile z tego ugrałeś - ja +37p.

8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Marcin,

mam nadzieje, że moje powyższe objaśnienie będzie czytelne,
chętnie poznałbym również Twoją wersję dlaczego akurat Ty wszedłeś trochę wyżej.

Ja generalnie bałem się trochę wchodzić wcześniej (chociaż NLA krzyczało teraz teraz ) ale w związku z dzisiejszą konsolą wolałem mieć pewność, że to już to. Dlatego tez napisałem, że coś się ruszyło, czekałem na przewalenie się przez tą dolną ZL.

pozdrawiam,
TeXs
klonmarcin pisze: ... tylko jestem ciekaw ile z tego ugrałeś - ja +37p.
Połowę zrealizowałem na dość przyzwoitym poziomie :)
drugą zabezpieczyłem i aby było zabawnie, to otworzyłem jeszcze niewielką część na korekcie (ale tak małą, że nawet jeśli wpadnie SL to i tak będę zadowolony z tego setupu)

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

Przeczytałem opis metody w PDF. Wrzuciłem wskaźniki i pierwszy zonk ... nie widzę ich. Nie wiem czemu. Ale no problem bo akurat przeczesuję dział "Wskaźniki" więc miałem już je. Zresztą jeden z nich właśnie testowałem (Tro MultiMeter Candlecolor) . Problem mam z Custom Candle. Rysuje mi kolorki w tle świec, ale też niestety daje opis do każdej świecy (Hi-Low) przez co robi się taki tłok, że nie widać wykresu. Próbowałem coś zmieniać w ustawieniach, ale brak rezultatu.
Co do samych średnich to jak dla mnie nieco nowatorskie podejście. Moje wszystkie systemy od początku opierają się o średnie, ale o Close. Pomysł w sumie ciekawy z tym kanałem.
Generalnie jednak system mnie nie powala.
Po kolei :
1 Nieprecyzyjny sygnał wejścia.
2 Brak sygnału wyjścia. (chyba, że opisałeś go, a ja nie dostrzegłem). Chodzi mi o wyjscie z zyskiem, bo ze stratą to jak mniemam po tym jak wykres zaliczy kropki Tro dynamics.
3 Gra na wykresach M15. Preferuję gre na H1 w oparciu o D1. Jestem zdania, że gra na M15 jest dla szaleńców. O M5 nawet nie wspominam.
Po prostu chodzi o to, że grając na M15 z góry zakladasz jakiś tam mały zysk.
Wchodząc na H1 w oparciu o sygnały D1 liczy się na wyrwanie kilku figur. Jeśli coś pójdzie w trakcie nie tak to zawsze pozostaje szansa na zysk około figury.
Jeśli próbuje się zarobić 30 pipsów to dość często może się to skończyć stratą 50 pipsów.
Poza tym grając na małych interwałach łatwo się wypalić emocjonalnie. Wiele lat tak grałem na FW20 więc wiem co mówię i dlatego obecnie unikam tego.

Na pierwszy rzut oka wydaje się, że system da coś zarobić, choć muszę go potestowac dłuzej aby to ocenić.
Do ustawiania SL lepszy moim zdaniem jest wskaźnik "MT4-LevelStop-Reverse-vB0-4.ex4" . Wrzucam go. Sprawdzcie jak Wam pasuje.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

Marcin,

tak jak obiecałem wyjaśnienie dlaczego eSka.
apropos Twojego screena pogląd na całość _ H1.PNG brawo brawo :) u mnie target byl wlasnie na dolnej ZL :) takie setupy lubie :)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

MarioDM pisze:Przeczytałem opis metody w PDF. Wrzuciłem wskaźniki i pierwszy zonk ... nie widzę ich.
Generalnie jednak system mnie nie powala.
system jak każdy inny :)
moim zdaniem dla początkujących to bardzo dobre narzędzie gdyż to typowy "trend follower" a więc "Trend is your friend"
W dziale systemy dość dokładnie opisałem w jaki sposób poprawić ten system i go dopasować -zarówno wejścia jak i wyjścia.

Mała eSka po przełamaniu ZL na H1, dość podobne wejście jak wczorajszego dnia (przestawilem SL dla tego wejscia)
Na drugim scr, bardzo mocny sygnał dla eSki wedlug NLA :)
Ostatnio zmieniony 22 gru 2010, 17:32 przez TeXs, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
KRZYSIEKG
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: KRZYSIEKG »

TeXs pisze:Mała eSka po przełamaniu ZL na H1, dość podobne wejście jak wczorajszego dnia
Gratuluję wczorajszego wyczucia :wink: Od jakiego poziomu masz dzisiaj shorta ? U mnie sygnał od 1.3125... Tak jak piszesz - podobnie do wczorajszego dnia. Niestety nie było mnie przed monitorem.
Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane.

ODPOWIEDZ