Reload by thefear

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Ok. tak więc.. może tą stroną pójdźmy.

Uważam że gra na wielu parach DLA MNIE jest złą rzeczą.. Dużo wejść wiele błędów, mylne sygnały = nie dla mnie takie coś.
Jeżeli Tobie taka gra odpowiada to jak najbardziej graj i powodzenia życzę na dalszej drodze rozwoju :) Ja próbowałem i poległem. Jedna para jeden dylemat (up or down) jedno sl jedno tp :)

Jeżeli chodzi o wcześniejszy wykres - to się nie zrozumieliśmy i aby nie było klepie na demo te zagrania pod ten poziom który logicznie imho powinien bardziej iść w dół niż do góry.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2010, 14:01 przez Shadi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

Zamykam Longa na -3p. System pokazuje shorta, a ja uparcie chciałem longa grac.. Przy takiej konsolce to wogóle szkoda patrzeć w monitor :/ Na dzisiaj raczej koniec, rano troche zarobiłem i wystarczy.. Pozdrowienia.

EDIT: Ale mnie teraz korci malutkę S-kę walnąć.

PS. Shadi ładne analizy robisz. Twój wykres jest taki przejrzysty :P
Ostatnio zmieniony 21 gru 2010, 14:15 przez thefear, łącznie zmieniany 1 raz.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Shadi pisze:Ok. tak więc.. może tą stroną pójdźmy.

Uważam że gra na wielu parach DLA MNIE jest złą rzeczą.. Dużo wejść wiele błędów, mylne sygnały = nie dla mnie takie coś.
Jeżeli Tobie taka gra odpowiada to jak najbardziej graj i powodzenia życzę na dalszej drodze rozwoju :) Ja próbowałem i poległem. Jedna para jeden dylemat (up or down) jedno sl jedno tp :)

Jeżeli chodzi o wcześniejszy wykres - to się nie zrozumieliśmy i aby nie było klepie na demo te zagrania pod ten poziom który logicznie imho powinien bardziej iść w dół niż do góry.
Wpadam na chwilę i co widzę? Toż to moja analiza Shadi! Jesteś jakiś Haker, czy co? :wink: Żartuję oczywiście, ale dokładnie tak samo mam to wszystko rozrysowane. No nic wesołych świąt Panowie :mikolaj:

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

ok co do wykresu to fakt nie zroumielismy sie ;) mimo wszystko zamknalem eu +4 przed otwarciem usa

ja prawie od samego poczatku przygod z fx obserwuje kilkanascie/kilkadziesiat wykresow, jakos tak sie przyzwyczailem i nudno bylo by inaczej ;) ok jz nie offtopowac

o kurde wlasnie sie edziu rozpedzil jak to pisze, opor na dolarze zadzialal
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 21 gru 2010, 14:21 przez inwestor86, łącznie zmieniany 1 raz.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

czasem i tak jest:P

btw ktoś się wku...rzył chyba :P

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:btw ktoś się wku...rzył chyba
A ja sobie przyszorciłem mniejszym lotem.. :D Jeśli to nie wypali to koniec na dzisiaj

0.1 lot
S 1.3175
SL 35

Proszę nie pytać dlaczego short po wybiciu z konsoli górą.. Troche nielogiczne ale zagrałem pod system.
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Tzn ja nie rozumiem jednej rzeczy tylko. Skoro grałeś L to pewnie gdzieś tam +90 miałeś tp. Skoro miałeś tam tp to z jakiś tam powodów tak było idąc dalej tym tropem.. skoro tp było na +90 a Ty zdjąłeś pozycję szybciej... dużo szybciej to czy aby na pewno wszedłeś zgodnie z systemem ?

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Przecież ja nie pisałem o TP 90 :/

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

thefear pisze:Przecież ja nie pisałem o TP 90 :/
tam miało być tak : skoro tp było na załóżmy +90 :)

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Shadi pisze:
thefear pisze:Przecież ja nie pisałem o TP 90 :/
tam miało być tak : skoro tp było na załóżmy +90 :)
Dobra nie czepiajmy się szczegółów. Tam wcześniej gdzies pisałem że system mówi S a moje przeczucie L i faktycznie zagrałem przeciw systemowi, ale to patrzenie na tą konsolę mnie wykończyło i zamknąłem eLLę. Teraz zagranie pod system. Dlaczego 0.1 lot a nie 0.2 ? Sygnały dziele na: mocne, średnie i słabe.. Srenie i słabe gram mniejsza stawką.. Przynajmniej staram się tak robić :) Jeszcze nie jestem perfekcyjny, ale widze duże postępy :)

ODPOWIEDZ