System 1-2-3 i Haki Rossa

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
mario_vg
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario_vg »

Tak tylko wedlug zasad.
wcześniej padły opinie by nie wchodzić po wybiciu 3ki.Otóż mozna grac pod to tez i pozniej dokładać znów na maxie 2ki , wsio zależy czy jest trend i jaki i czy go widzisz i czujesz rynek,fale mi przewidują znaczy wiem w jakiej fali na h jestem czy 1ka czy 3 czy zachwile bedzie mozliwa 1w3 jesli wybiją itp. np jesli wyjdą padnie sygnał i jazda i nie ma co sie zastanawiać tylko brać swoje,a min poprzedniej swiecy wyznacza mi stopa, co implikuje wywaleniem poz. gdy sie tworzy Rh chyba ze sa insidebar i nastepuje wybicie co też sie zdarza .
http://www.bankfotek.pl/view/830989 tu jest na 15M ktos moze sie doczepic ze to bok konsola i raczej powinno to sie oznaczać polką albo konsola , racja ale czyż nie jest pieknie jak min 2ki jest praktycznie w tym samym miejscu co dolek konsoli, moim zdaniem to idealne zagranie było. Deczko wyżej tez 123 ale na 5 min ja lepiej widać.
Gry na indeksach jeszcze tym sposobem nie opanowałem ale obserwowalem to na daxie http://www.bankfotek.pl/view/830995 poniewaz tam jest nadal K z fal nie bralem pozycji . Jak widac mozna bylo ugrać w piatek wartosc stopa jak i na 123 tak i Rh wybiciu. tylko trzeba wiedziec kiedy beda sie odwracać , i tu jak mantre powtorze wskazniki nic nie powiedzą tylko rozkład dal i poziomy fibo pomocne sa formacje harmoniczne abcd xabcd :-))
by nie było ,,, Gram na Live żadnych gier typu demo.

Dodano po 1 minutach:

Zobacz sobie edka gdzie zeszli na 15M i pomysl czy pozycja była zyskowna w piątek.
Jak dla mnie Super.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Tak ja mam książki Rossa i jestem zafascynowany tą techniką lecz narazie książka leży na boku bo testuje inne rzeczy a Rossa że tak powiem zostawiłem sobie jako deser na sam koniec.

Widzę że grasz na wybicie z półki - w jaki sposób określasz target z wybitej półki?

Z tego co pamiętam z książki wybicie z póki tworzy hak rossa - zagrywasz TTE na taki hak czy stosujesz tylko TTE w formacji 123.

Ross z tego co pamiętam pisał aby na haku rossa grać na wybicie haka. Sprawdzałeś może jak TTE spisuje się w graniu na wybicie haka rossa? Dla mnie gra na wybicia jest dosyć niebezpieczna bo nawet jeżeli dojdzie do prawidłowego wybicia nie wiadomo gdzie postawić zlecenie TP nie mówiąc już o fałszywym wybiciu.

Czasami widziałem TTE potrafi namieszać, knot zachaczy uruchomi zlecenie a następnie pojedzie na doł :)

mario_vg
Bywalec
Bywalec

Gwneralnie na wybicia 2ki i 3ki zalezy jaki ruch ma sie kroic, czego sie spodziewam, targetu staram sie nie ustawiać i nie wychodzic po Tp wole podążać za sl zawsze moze wiecej dać niż sie zaklada, jak juz robie out to z ręki intuicyjnie widze ze cos nie tak i uciekam.Na wybiciu z Rh to prawda ze juz wsio moze sie zdażyc , ja kłade bardziej nacisk na 3 i 2kę ,choć teraz sie zastanawiam czy czasem z wybić 3ki nie zrezygnować całkowicie ponieważ mam wiecej pozycji na - niż na + i musze sprawdzic co było tego powodem, np miesiąc grudzien 53pozycje na - a 36 na + a i tak wynik na portfelu +32% , a to 32% to jest własnie efekt podązania za rynkiem a nie kładzenia TP z gory i bezwzgledne stopy .ktore pewnie uciely wiekszość wiekszych strat.Gram 2% wartością kapitału czasem rozszerzam do3%. TP ma sens jesli wiesz ze grasz w korekcie np 5M a zbugowana jest na H1 wtedy tak poki rynek nie wybije Tp ma sens, dlatego tu pomocne są fale zeby dostosowywać grę do rynku.

Z z tego co zauwazylem jesli jest bok i pkt 2 wychodzi praktycznie na lini wybicia z niego to jest bardzo dobry moment na pozycje,(lepiej jak jest jeszcze ta sama formacja o stopien nizej na interwale w formacji 123 wtedy jest ruch ładny) tylko ze ross traktuje to jako korekte kaze czekać na rh i dopiero zajmować pozycje, moim zdaniem to strata czasu i ruchu poniewaz moze tylko dojsc do Rh i pozniej falszywka, a przecież wiemy ze konsolidacja to też trend tylko ze horyzontalny wiec co dochodzi to jego zmiany na wybiciu, i być moze dlatego tak sie to sprawdza, tylko dziwi mnie to ze Ross do tego tak nie podchodzi. Chyba ze czegoś nie doczytałem bo przyznaje sie ,ze z ksiażek to tylko je pobieżnie przejrzałem.

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Dzięki za odpowiedź, w święta przysiądę już dokładniej do tej techniki. Cieszy mnie że potwierdziłeś że m5 nadaje się do takiego handlu bo taki TF mnie by głównie interesował. Ross bardzo dokładnie w swojej książce sklasyfikował, prawdopodobnie chodziło mu o to aby ludzie mieli bardzo wysoką skuteczność. Dlatego część trejdów odpada po mimo że potem okazuje się że były dobre ale to wszystko na rzecz skuteczności.

Ciekawe czy dało by sie piramidować na kolejnych TTE, próbowałeś?

mario_vg
Bywalec
Bywalec

http://www.bankfotek.pl/view/836324

Ja gram przeważnie na edku , dlaczego? ponieważ to bardzo płynny rynek raz,a dwa to to że mam go zawsze falowo rozpisanego, co ułatwia , i trzy chodzi ładnie na zniesieniach .|Jeśli nie znasz TFE poczytaj o metodzie Overbalance edek też ja respektuje czasem aż nadzwyczajnie dokładnie.
Jak na fotce sprawdza sie 70,6% 88% a 61% rzadko, co do interwału to najlepiej 15m są ładne ruchy .
Piramidować jeszcze nie próbowałem ponieważ jakoś nie mogę wytrzymać tyle na pozycji ,i piramidować by trza najlepiej na h1 a to z koleii i duże stopy ale mniej szumów.
Pozdrawiam .

Moje zdanie jest takie lepiej kasać małymi ruchami a pewnymi, bo trend zawsze może sie odwrócić i 3/4 zarobku zabrać .Dlatego lepiej zwiekszyć lewar a nie piramidować ale tylko wtedy gdy sie jest pewnym swojej strategi.
Z tego co wiem Ross też mowi o graniu na E-mini S&P500 ,kilka dni przygladałem sie temu rynkowi i uważam ze wiecej możliwości daje eurusd.

ODPOWIEDZ