Witam.
Niedługo bo od listopada stosuje haki rossa.
Gram na eur.usd interwał od 5M do i H4 sie zdarzyło .
Efekty ? ano takie listopad 70% na plus a grudzień 32% reinwestujać i od całości.
piszecie tu o wskaznikach i że to formacja odwrocenia trendu OK.
Fakt, tak prosto nie jest . Moze nie będe sie rozpisywać tylko opisze jak ja postepuje:
Mam rozpisane 2 plany na eur.usd z teori fall na S i Na K , (czasochłonne ale popłaca) to na zakresie H1 h4 czyli wiekszy pogląd , teraz schodze nizej na 5m i lukam co tam piszczy .Zdarza sie tak iż grane sa oba plany -mowia ze bedzie K/S poprostu zejscie do zniesienia i albo impuls albo abc wiec sami widzicie prosty sposób wyznaczania trendu przy najmniej 5M.
czasem posilkuje sie metodą Overbalance przydaje sie jak i zniesienia fibo nie wtajemnicznych odsyłam do ksiazki danielewicza.
Kiedys nie rozumiałem tej metody nawet nie wiem dlaczego .
obecnie musze tylko zmniejszyc ilość stratnych pozycji poniewaz jest ich o 1/3 od zyskownych . Co mogę powiedzieć to iz metoda dziala na 5m do h1. czy komus to sie podoba czy nie.A skoro ktoś nie umie wyczuć rynku to zawsze cos bedzie smęcił.
Dlatego haki rossa polecam tym ktorzy czuja rynek i wiedza w ktorą strone zagrywać, nie inaczej. Aaaaaaa jak sie jej nauczylem? PDF po polsku i pdf po en z TTE i to wsio reszta to medota prob i błędow, mowie tylko o samych hakach poniewaz tfe stosuje od kilku lat i swietnie sie w niej czuje.No i zadnych wskaznikow, moim zdaniem są totalnie zbedne.Bo nawet po danych robią to co elliot mowi.
Zobaczcie sobie e/s z piątku , doszli gdzie ? 50-61% 1,33.. i co dalej albo korekta albo wio ski , i co było dalej 2 półki kilka rh , ale czy sie dalo cos wyciagnąć? Ja uwazam ze dało . sam pociagłem prawie 80 pipsow. jak poprzednie dni wygladały?