Price Action

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Peterr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Peterr »

Lucek, wiem że dawałeś kiedyś jakieś szkolenia przez neta na temat własnej metody tradingu. Mógłbyś (oczywiście jeśli to dla ciebie nie problem) opisać swoją metodę tradingu w oddzielnym wątku, tak jak to zrobił np. fxlamer ? tzn. ze screenami, z przykładami wejśc i wyjść itp

pozdr

xmind
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xmind »

po roku zabawy z forexem doszedlem do pierwszego madrego wniosku. wyrzucilem wszystkie wskazniki i gram tylko trend>zgrupowania fibo>formacje xabcd>formacje swiecowe- w takiej kolejnosci.
zaciekawil mnie ten watek ze wzgledu iz nie uzywacie zadnych wskaznikow... i calkiem mi sie spodobala ;)
dolaczajac do tego don's entries takie klocki mi wyszly: (jedna pozycje nawet otworzylem w realu ;)

fajne to
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Emde
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Emde »

rayzeel pisze:Ostatnio zainteresowałem się tym stylem gry i uważnie śledziłem dwa wątki temu poświęcone na ForexFactory:
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=145482 i
http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=152202

Czy ktoś z Was może się na nie natknął i może coś od siebie powiedzieć na ten temat ?

Zajebiste wyniku ludzie osiągają bazując na czystym wykresie! Ciężko mi było zrezygnować ze wskaźników, ale w końcu spróbowałem tego i jestem pod wrażeniem. Może to i szczęście początkującego, ale myślę, że gdyby nie wielomiesięczne obserwacje wykresów to nie udało by mi się ich czytać. Oczywiście sam nie mogę na razie więcej od siebie dodać, bo jeszcze trochę czasu potrzebuję, żeby to zgłębić. Jak ktoś zainteresowany, polecam ww. linki.
Mam dokładnie takie same odczucia,na realu 12sty dzień,i własciwie,jak zreszta napisałem do Shadiego,nawet średnie przestają być mi potrzebne,zostawiam dla folkloru,zabawnie to wygląda,jak sie miotają próbować nadążyć za rynkiem :lol: :lol: chyba zrozumiałem,że rozumiem,jak ten rynek?działa,właściwiej jak globalna gra ....na pieniądze :? I tu zaczyna sie kolejny problem,chyba dużo ważniejszy...jak tą wiedzę wykorzystać,by "przewidzieć" jak pójdzie rynek/gra ,jak sie potoczy??Kurcze,teraz rozumiem posta,krórego kiedyś nie rozumiałem,nie wiem gdzie to przeczytałem,ale pisaliście o iluś tam monitorach,a ja myslałem po jakiego ogóra im kilka monitorów?? :lol: A propos,nie lepsza jakaś duuża plazma?Cholerka powiedzcie mi czy dobrze rozumuję,czy to jest powszechnie znane i tylko ja dowiaduję sie jako ostatni,nie jak zawsze :lol: :lol: :lol: ??
dzięki i pozdrawiam,

Awatar użytkownika
Jaro
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jaro »

Spokojnie. Nie dajmy się zwariowac.
Jak ktoś to czuje to wystarczy mu jeden monitor.
Nawet 10 monitorów nie spowoduje przypływu wiedzy i czucia rynku. I nie zastapi doświadczenia...
Trend jest moim przyjacielem

MOCKBA
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MOCKBA »

fxlamer w Twoich Definicjach Price Action rysunki są niedostępne (post z Nie 29-03-2009, 17:57) mógłbyś je ponownie zamieścić? Chciałbym przstudiować ten temat.
Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam

forexmaniak.pl
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: forexmaniak.pl »

MOCKBA pisze:fxlamer w Twoich Definicjach Price Action rysunki są niedostępne (post z Nie 29-03-2009, 17:57) mógłbyś je ponownie zamieścić? Chciałbym przstudiować ten temat.
Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam
Temat na szeroką skale kontynuowany jest tutaj :arrow:

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... sc&start=0

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

Dobra, ale z kąd, wiesz, że własnie wtedy jest HH lub LL?
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

siersciuch

Patrz post wyżej, jest nowy wątek o PA i tam jest wszystko dokładnie opisane.

Staedler
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Staedler »

Mam mały problem z SuperSR. Poziomy, które wyznacza są w kolorach mało widocznych na wykresie. Zmieniam kolory i format linii, jednak gdy zamykam MT4 i otwieram ponownie lub zmieniam TF ustawienia wracją do pierwotnych. Orientujecie się, jak mozna to ustawic, żeby zostało "na stałe"?
Nie wiem, czy już ktoś poprawił wskaźnik, ale wrzucam zmieniony przez siebie. Punktory daje żółto czerwone.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GLOBALDIRECT »

Fovor pisze:Ja stosuje podobna, z taka roznica ze otwieram pozycje, gdy po utworzeniu HL cena dojdzie do poprzedniego HH i trzymam pozycje do konca dnia, zamykajac pozycje kolo godziny 23:55. Tak samo z trendem spadkowym, otwieram gdy po utworzeniu LH cena dojdzie do poprzedniego LL. (czyli w najlepszym wypadku jest to 1 pozycja co drugi dzien, lub rzadziej jesli po wybiciu w gore/dol w nastepny dzien nie utworzy HL/LH tylko pojdzie jeszcze wyzej/nizej)

Jako HH, HL, LH, LL stosuje zamkniecie z poprzedniego dnia.

Gram na parze EURUSD i stosuje wykres dzienny. Nie stosuje SL gdyz nie chce aby XTB polowalo sobie na mnie :P

Robiłem analize gry w ten sposob na tej parze i w roku 2007 wychodziło:
na 71 otwartych pozycji 29 przyniosło strate. Ogólny zysk wyniósł 879 pipsow (w zaleznosci od tego jakimi stawkami gracie taki bylby zysk w gotowce).

W roku 2008 do dziś
56/23 (pozycje otwarte/pozycje ze strata), 953 oczek zysku jak do tej pory.
Największa jednorazowa strata wyniosła 185 pipsow, maksymalna ilosc stratnych pipsow z rzedu to kolo 230 pipsow.

Nie mam pojecia jak dziala to na wykresach 4h, 1h czy miejszych bo nie chcialo mi sie sprawdzac. Wszystkie obliczenia robilem recznie.

TP nie stosuje bo po analizie doszedlem do wniosku ze to tylko ograniczenie zyskow

Favor, pozwól że zapytam, w tej strategii jaką ty grasz, chodzi o to aby grać na długie całodzienne skoki trendowe czy krótkie?
I jeszcze jedno, być może sprawdziłeś - napisz mi proszę czy według twojego doświadczenia statystycznie jest większa korzyść na krótkie znaczy chwilowe wejścia na shorty czy jednak utrzymywać przy tym kontrolując długoterminowo - np. całodzienne spadki?

Dodano po 1 godzinach 27 minutach:
fxlamer pisze:Dzieki Lucek za screeny.

Pozwolilem sobie otworzyc nowy temat w ktorym opisze startegie wspomniana przeze mnie wyzej. Ma to na celu zachowanie w poczatkowej przynajmniej fazie spojnosci tematu i latwego znalezienia szybko podstawowych informacji dla tych ktorzy zajrza tam poraz pierwszy.
Nowy temat Naked Trading jest tutaj http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=7917
Kupiłem taką książkę pt. Najlepsze systemy Forex - Price Action, a w opisie tłumaczenia za przyzwoleniem fxlamer :shock: :shock:

Czy to jest prawda?
Szprycowanie $ sterydami...
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -
CZEKAJCIE NA MOJE SCREENY

ODPOWIEDZ