34 i 50. sluza mi do okreslenia trendu. wiem ze mozna to zobaczyc bez, ale w skalpowaniu liczy sie szybkosc. Druga sprawa ze fajnie trzymaja edka:) Jednak nie opieram sie na nich bezposrednio przy otwieraniu pozycji, sa dla mnie tylko uzupelnieniembesot pisze:A te średnie Ci pomagają , jaki mają okres?
A jednak się kręci ...
"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
Wygląda podobnie do jednego systemu na FF, dwie średnie 50 i 100, świeca przebija obie naraz i jest sygnał. Nie mogę znaleźć teraz tego tematu na FF.besot pisze:Na pewno,tylko w jaki sposób pomagają?Pytam, bo chcę wrócić do źródeł i wyrzucić te wszystkie dobre wskaźniki.Mike_Scofield pisze:Przypuszczam, że jakby przeszkadzały, to by je wywalił ...
Mówię wygląda podobnie patrząc na moment wejścia a jak autor gra to nie wiem

EDIT: uprzedziłeś mnie

pawelklos pisze:Wygląda podobnie do jednego systemu na FF, dwie średnie 50 i 100, świeca przebija obie naraz i jest sygnał. Nie mogę znaleźć teraz tego tematu na FF.
Gram w oparciu o linie trendu i S/R. Decyzje podejmuje na podstawie 2 wykresow. m1 i m5. staram sie wchodzic na korektach m1 trendu z m5. aby wejsc musi byc przebicie lini trendu plus retest;)
"Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
Ok, dzięki za info. Z tym retestem różnie bywa, raz odbije raz przebijekorba1000 pisze:pawelklos pisze:Wygląda podobnie do jednego systemu na FF, dwie średnie 50 i 100, świeca przebija obie naraz i jest sygnał. Nie mogę znaleźć teraz tego tematu na FF.
Gram w oparciu o linie trendu i S/R. Decyzje podejmuje na podstawie 2 wykresow. m1 i m5. staram sie wchodzic na korektach m1 trendu z m5. aby wejsc musi byc przebicie lini trendu plus retest;)

To jest dobre http://www.forexfactory.com/showthread. ... 149&page=1 ale tam są średnie 5 i 10.Kompleksowy opis strategii.pawelklos pisze:dwie średnie 50 i 100
Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 22:25 przez besot, łącznie zmieniany 2 razy.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Rozumiem że rozumiesz ten system? Ostatnio czytałem chwilę posty pipeasy odnośnie jego gry szczurem w przerobieniu z zero line.besot pisze:To jest dobre http://www.forexfactory.com/showthread. ... 149&page=1 ale tam są średnie 5 i 10.Kompleksowy opis strategii.pawelklos pisze:dwie średnie 50 i 100
Gość ten nie umieszcza żadnych skrinów tak więc ciężko zrozumieć co chce przekazać biorąc pod uwagę encyklopedie którą piszę w każdym swoim wątku

Ale skoro mówisz że jest to dobre to jutro w dzień postaram się zrozumieć co ma na myśli - pewnie zajmie mi to miesiąc (doświadczenia z tro i mo

- Mike_Scofield
- Pasjonat
Wkurzyłem się z samego rana, bo usiłowałem o 7:50 wejść S po 1,3309, ale się nie dało ...
Ostatnio zmieniony 15 gru 2010, 08:05 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 1 raz.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield