7LS part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

<kerimb> pisze: Czyli pakujemy się? ... Zmiany ... Zmiany ... Zawsze przynoszą coś nowego ... Ja nie jestem biegły w tych forumowych zawijasach więc wybaczcie ale w tym wypadku będę jak huba i zagram pasożyta czekając aż ktoś to poustawia ... :D
To juz od was zalezy. Jak znajde troche czasu to moge tam zajrzec i posprzatac, ale to ew w weekend jak znajde czas.

Awatar użytkownika
Etherlord
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Etherlord »

Kerimb a nie prosciej zalozyc bloga z komentarzami? Codziennie dasz w wpis i bedziemy komentowac:]
Lepiej przegapić zysk niż stratę

Roger27
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Roger27 »

Ja trochę siedzę w stronkach internetowych to mogę coś tam pomóc

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

To juz od was zalezy. Jak znajde troche czasu to moge tam zajrzec i posprzatac, ale to ew w weekend jak znajde czas.
Czy chodzi o forum z "analizy" i "biz" w nazwie domeny ? Przykro patrzeć jak odchodzi użytkownik o dużej wiedzy i szerokich horyzontach myślowych. Niestety nie da się ukryć że istnieje problem z moderacją na tym forum i byc może wynika to też ze zle skonstruowanego regulaminu (vide zakaz politykowania). IMO dopoki ktoś nie rozrabia (np. wulgaryzmy, obsceniczne zachowania , pyskówki, łamanie ogolnych zasad) moderatorzy nie powinni ingerować - są od tego żeby nam pomagac a nie przeszkadzac.

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

bigben pisze:
Czy chodzi o forum z "analizy" i "biz" w nazwie domeny ? Przykro patrzeć jak odchodzi użytkownik o dużej wiedzy i szerokich horyzontach myślowych. Niestety nie da się ukryć że istnieje problem z moderacją na tym forum i byc może wynika to też ze zle skonstruowanego regulaminu (vide zakaz politykowania). IMO dopoki ktoś nie rozrabia (np. wulgaryzmy, obsceniczne zachowania , pyskówki, łamanie ogolnych zasad) moderatorzy nie powinni ingerować - są od tego żeby nam pomagac a nie przeszkadzac.
na forum panuje zasada political correctness. zapewne taka jest linia administratora forum.
czy sie komus podoba czy nie jest to przedsiewziecie komercyjne i rzadzi sie prawami biznesowymi (ktos jakies pieniazki bierze za reklamy, a pozycja forum w krajowym polswiatku jest niepodwazalna). a co do kolegi Mirka to udowodnil nieraz swoja niezaleznosc i gotowosc do bronienia wlasnych racji. ponadto wczesniejsze wydarzenia zw. z banami Kerimba sugeruja ze predzej czy pozniej dojdzie do kolejnej "secesji". moze juz czas na bloga polityczno-gospodarczo-tradingowego, chyba czegos takiego nie bylo ... np. pan Cynik z dwagrosze.blogspot.com pisze ciekawie, ale nie umieszcza tradeow.
Nie wierz w trendy.

dargoth
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: dargoth »

Dobrze by było znaleźć miejsce gdzie w spokoju można będzie wymieniać poglady dotyczące FX, ale nie tylko. Poziom moderacji tego forum od dawna pozostawia wiele do życzenia. Trudno mi zrozumieć jak można zniechęcać do pisania takie osoby jak Mirek, czy Weronika, które generują znaczny procent ruchu na forum i zwiekszają jego atrakcyjność. Jest to tak mało profesjonalne podejście i tak dziecinne, że gdybym był szefem osób, które w taki sposób trwonią zasoby firmy (w tym przypadku forum) to bym ich dawno wylał na pysk.

Panowie jest niepowtarzalna okazja na zagospodarowanie zasobów, których to forum się pozbywa. Wystarczy stworzyć miejsce i zaprosić Mirka do prowadzenia w nim swojego dziennika. Sam w takim miejscu bym się chętnie poudzielał i przekazał mniej doswiadczonym inwestorom trochę pożytecznej wiedzy.

Zgromadzenie w takim miejscu dobrej jakości potencjału umysłowego mogło by stanowić platformę do wielu ciekawych inicjatyw w przyszłości zwiazanych z FX i nie tylko.

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Mike_Scofield
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mike_Scofield »

dargoth pisze:Dobrze by było znaleźć miejsce gdzie w spokoju można będzie wymieniać poglady dotyczące FX, ale nie tylko. Poziom moderacji tego forum od dawna pozostawia wiele do życzenia. Trudno mi zrozumieć jak można zniechęcać do pisania takie osoby jak Mirek, czy Weronika, które generują znaczny procent ruchu na forum i zwiekszają jego atrakcyjność.
To chyba nie jest jakiś wielki problem techniczny uruchomienie takiego forum skoro "nawet blondynka potrafi" :d ... http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... highlight=

Mirek myślałeś o czymś takim?
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Vanguard pisze:czy sie komus podoba czy nie jest to przedsiewziecie komercyjne i rzadzi sie prawami biznesowymi (ktos jakies pieniazki bierze za reklamy, a pozycja forum w krajowym polswiatku jest niepodwazalna).
I własnie to miałem na myśli popełniając wczoraj wpis w dzienniku "Blondynki". Hipoteza jest taka że prawdziwym powodem jej zabanownia jest to ze psuła biznes (reklamy od brokerow MM ,szkolenia, sprzedaz ksiazek., wskaznikow itp.)...Pewnie jakby pojawiły się reklamy od klinik oferujących "leczenie uzaleznien od hazardu " to nie dostałaby tak łatwo bana :lol: . Dociekliwy ZZ tez w dziwnych okolicznosciach dostał zakaz pisania.
Ostatnio zmieniony 14 gru 2010, 16:52 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
pan_martino
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pan_martino »

Roger27 pisze:Ja trochę siedzę w stronkach internetowych to mogę coś tam pomóc
To nie zadna filozofia, generalnie chodzi o to zeby zrobic pozadek na tamtym forum i zaczac od nowa wszystko a ja zwyczajnie nie mam czasu. Podesle Ci pozniej i mozemy sie przeniesc.

Zablokowany