Dzień dobry
W sumie to mam dużo pytań i jeśli ktoś zna chociaż jedną odpowiedź na któreś z nich to prosiłbym o napisanie, bo w ten sposób może "skompletuje całość". (Przykładowo ja znam odpowiedź na jedno z nich: Dla SMA na H4 prawidłowa wartość ma być 50. I wydaje mi się, że dla STSO na H1 prawidłowe wartości to 5,3,3 ale nie jestem tego w 100% pewien).
Chciałem zapytać jakie mają być prawidłowe wartości (periods/bars) dla takich wskaźników jak: SMA, RSI, STSO, MACD na wykresach czasowych: M15, M30, H1, H4, D1, W1 ?
Może ktoś zna jakieś strony Internetowe na których są jakieś tabele (czy po prostu fachowa wiedza o tym) w których są poukładane prawidłowe wartości dla tych wskaźników dla tych Interwałów? Jeśli tak to prosił bym bo ja takowych nie znalazłem (jest dużo, ale takich które opisują tylko ich opis i działanie, a nie jakie mają mieć prawidłowe wartości).
Dziękuje bardzo
Pozdrawiam.
Jakie wartości dla różnych wskaźników na różnych interwałach
Zacznijmy od tego, że nie ma czegoś takiego jak "prawidłowe" wartości. Po to masz możliwość ich edycji by dopasować je do swoich potrzeb i danego rynku. To bardziej indywidualna kwestia.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu