Kiss system na emmy - prosba o wsparcie

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
toro
Bywalec
Bywalec

Kiss system na emmy - prosba o wsparcie

Nieprzeczytany post autor: toro »

witam tu Piotr Tumidajewicz
Gram grubo ponad 2 lat i nie wychodzę jeszcze na plus
Czytam już dluuuzszy czas to forum ale to mój pierwszy post i mam do Was wielką prośbę

Strasznie ciężko mi idzie z konsekwencja tzn żeby wytrwać przy jednym systemie dłuższy czas

Zmieniam i tracę normalnie jak dzieciak widzę nową zabawkę i biorę nową

Mam taka do Was prośbę pomóżcie mi wytrwać dłuższy czas przy jednym założeniu.

Może coś o mojej grze przy której teraz chce wytrwać co najmniej ROK lub dwa.

Gram na oandzie i jestem tam w plecy -327$.

Założyłem sobie prostą grę w której chce wytrwać ROK albo i dłużej ...
Gram euro/usd na dwie emmy 5 i 8
Surwiwal 1H
Stop zmienny 30p

Gram w realu za 100% kapitału (nie stosuje MM) zaczynam od drobnej symbolicznej kwoty

Gram po pracy i jak tylko mogę.

Wytrwałem 3 tygodnie :
1T + 6,00%
2T +18,86%
3T +5,55%

Ja bym chciał nie zmieniać i wytrwać i chciałbym byście mnie trochę dopingowali i powspierali i pomogli rozwiązać jakieś problemy techniczne jeśli takie będą

Czy wiecie może jak grać na oandzie przez telefon ?

Teraz idzie 4 tydzień mojej gry i jakoś mi się udaje wytrwać ale coś już kusiło mnie zmienić :cry:
Ostatnio zmieniony 10 gru 2010, 08:52 przez toro, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Kiss system na emmy - prosba o wsparcie

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

toro pisze:
Gram w realu za 100% kapitału (nie stosuje MM)

Jak będzie mega szpila z luką to będzie po Twoim kapitale....

toro
Bywalec
Bywalec

Re: Kiss system na emmy - prosba o wsparcie

Trudno jeśli będzie wtopa to będzie

Mi chodzi o moją psychikę o to żeby umieć wytrwać przy założeniach które sam sobie ustale

Ciekaw jestem czy mi się uda zostać przy jednym założeniu dłuższy czas - chce się tego nauczyć.

Na razie cały czas zmieniam wszystko i ciągle i dlatego tracę kapitał i takie są moje wnioski z mojej gry

Każdy system ma jakieś swoje wady nie ma idealnego

Powiedz mi proszę
A co to jest ta mega szpila z luką ?
Ja gram na maxa za 100% kapitału ale powiedz mi prosze a Ty jakie MM byś mógłbyś mi zaproponować?

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Jak trafisz na taką szpilę to będziesz wiedział ;-)
Widziałem już nagłe spadki po kilkaset pips więc ostrzegam - żebyś się nie zdziwił że cena spadła nagle o 200 pips i nie zrealizowało Ci SL. A nawet masz konto na minus. Bo tak, jest to możliwe.
A MM ? Ja mam 2 % risk na transakcję. Chyba że mam nagle 4 TP pod rząd to wtedy mogę zwiększyć ( poświęcić 2 TP na 1 trejd , o ile te 4 TP mam w ciągu jednego dnia ).

toro
Bywalec
Bywalec

Co do MM - chce kiedyś używać ale nie używam bo mam obecnie bardzo bardzo mało pieniędzy na koncie i jakbym używał to bym nic nie zarobił.

Twoją uwagę sobie zapisałem ale skorzystam z niej jeśli dojdę do większego kapitału

Oanda póki co dobrze realizuje mi stopy ...

4 tydzień moich działań nie wygląda źle wiec zobaczymy jak to będzie .

Aktualnie mam 4 problemy
Natury psychicznej = brak konsekwencji- ciągle zmieniam i " doskonale systemy"

Nie wiem jak grać na oandzie przez telefon.

Mam bardzo bardzo mało kasy wiec nie opłaca się wcale stosować MM bo miał grosze zarobku i to by się w ogóle nie opłacało

Idę na maxa bo obecna moja sytuacja sprawia że nie stać mnie na dłuższe czekanie na zyski

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

stosujesz średnie na forexie?

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

jak grasz kissem i masz owartą pozycje to ustawiaj SL jak masz szorta powyzej drógiego oporu, i puźniej przesuwasz SL zeby zabespieczać
jeżeli będziesz uparty, prawdopodobnie częściej odniesiesz sukces, niż doznasz porażki.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

toro pisze:Mi chodzi o moją psychikę o to żeby umieć wytrwać przy założeniach które sam sobie ustale

Ciekaw jestem czy mi się uda zostać przy jednym założeniu dłuższy czas - chce się tego nauczyć
To jest walka z samym sobą ale jak to przezwyciężysz to,,będziesz żył" :wink:

Awatar użytkownika
zero25x
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: zero25x »

System masz fajny. Zgrabny prosty i łatwy do ogarnięcie. Jestem pewien, że daje 35% skuteczności przy R=3 a to w zupełności wystarczy żeby wychodzić na plus. Popracuj nad MM jak napisał Cyb a potem się tego trzymaj i jestem pewien że zaczniesz wychodzić na plus.
Pozdrawiam

toro
Bywalec
Bywalec

zero25x pisze:System masz fajny. Zgrabny prosty i łatwy do ogarnięcie. Jestem pewien, że daje 35% skuteczności przy R=3 a to w zupełności wystarczy żeby wychodzić na plus. Popracuj nad MM jak napisał Cyb a potem się tego trzymaj i jestem pewien że zaczniesz wychodzić na plus.
Pozdrawiam
A co konkretnie proponujesz jeśli chodzi o MM?

Dodano po 1 minutach:
pawelklos pisze:stosujesz średnie na forexie?
Tak stosuje dwie srednie ema 5 i 8 na czasie 1H

Dodano po 1 minutach:
siersciuch pisze:jak grasz kissem i masz owartą pozycje to ustawiaj SL jak masz szorta powyzej drógiego oporu, i puźniej przesuwasz SL zeby zabespieczać
Stosuje zmiennego stopa (trailing stopa) 30 pipsow

Dodano po 2 minutach:
Mr.T pisze:
toro pisze:Mi chodzi o moją psychikę o to żeby umieć wytrwać przy założeniach które sam sobie ustale

Ciekaw jestem czy mi się uda zostać przy jednym założeniu dłuższy czas - chce się tego nauczyć
To jest walka z samym sobą ale jak to przezwyciężysz to,,będziesz żył" :wink:
Właśnie chce wygrać z samym sobą być konsekwentnym i nie zmieniać systemu i zasad i dlatego założyłem ten temat abyście mnie wsparli i żebym w tej walce iwygrał

ODPOWIEDZ