ktory wskaznik ukaze ruchliwosc rynku?
ktory wskaznik ukaze ruchliwosc rynku?
Jw. poszukuje metody ktora pokazala by mi iz rynek zaczal sie ozywiac i pujdzie w obojetnie ktora strone jakis wiekszy ruch
czy istnieje wogole cos takiego ?
Np sa dni w ktorych w godzinach rannych wykres jest bardzo dynamiczny ale sa dni ze idzie to jak krew z nosa jakby rynek sie wypalil... ktory wskaznik potrafilby mi ,,pokazac" ze gdy jest ta krew z nosa zeby lepiej nie handlowac by nie tracic cennego czasu ?
czy istnieje wogole cos takiego ?
Np sa dni w ktorych w godzinach rannych wykres jest bardzo dynamiczny ale sa dni ze idzie to jak krew z nosa jakby rynek sie wypalil... ktory wskaznik potrafilby mi ,,pokazac" ze gdy jest ta krew z nosa zeby lepiej nie handlowac by nie tracic cennego czasu ?
ATR? Inny wskaźnik wykorzystujący zmienność?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Mike_Scofield
- Pasjonat
To chyba widać gołym okiem i nie potrzeba żadnego wskaźnika ...silent pisze:bardziej by mnie interesowal taki wskaznik ktory ukaze mi
co w tej godzinie sie dzieje tzn ze rynek sie obudzil i zaczyna sie ,,jazda"
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
- Mike_Scofield
- Pasjonat
nie do końca - możesz mieć na przemian szpile do góry i na dół - sumarycznie zero a zmienność ogromnasilent pisze:raczej sume kilku swiec jesli bedzie wynik powyzej jakiejs wartosci liczbowej (suma pipsow czy bardziej we sell czy w buy rynek podaza) robot by sobie wchodzil
mozesz mieć swiece h1 na zero a w trakcie trwania godziny karuzele - knoty prawde ci powiedzą
"Tylko silnych los obdarza hojnie "