Witam.
mwojt pisze:MaRCHeW pisze:Witam.
FXCM i DeltaStock nie daje możliwości ustawienia SL i TP od razu przy składaniu zlecenia. Wpierw trzeba złożyć zlecenie, a później ustawić SL i TP.
A właśnie że nie do końca. Przeszukałem całą platformę nie mogąc znaleźć odpowiedniej opcji. Z helpa wynika że wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy na zleceniu i powinna pojawić się opcja "modify position".. ale mam tylko możliwość jego zamknięcia (close/close all). Poszukałem jeszcze trochę i znalazłem to:
http://profstation.com/trading_terminal/functionality/ Z tabelki "orders" jasno wynika że w FXCM nie ma możliwości ustawienia TP/SL (w ich TradingStation II jest taka możliwość, nawet w momencie zajmowania pozycji), DeltaStock w ogóle nie jest uwzględniony w tabelach ale u tego brokera również nie mogę znaleźć opcji "modify position" więc zakładam że również jej nie ma. Ustawianie przeciwstawnych zleceń OCO jest w niektórych sytuacjach dość problematyczne, stąd moje pytanie powyżej...
Faktycznie coś jest nie teges. Napisałem w tej sprawie do PFSoft. Zobaczymy co odpowiedzą. Sorrki za wprowadzenie w błąd.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 10 minutach:
Witam.
quapi pisze:MaRCHeW pisze:
PT Multistation jest narazie w fazie testowej. W związku z tym nie są pobierane opłaty i nie ma żadnych ograniczeń co do korzystania z tej platformy.
Jak już zaczną pobierać opłaty, to z tego co wiem wersja basic będzie bezpłatna. Płatne będą wersje Full i wersja związana z autotradingiem.
Karolu,
Jak rozumiem - wersja z autotradingiem nazywa sie BeTrade, tak? Widzialem kilka filmow na YT - nie powiem, bardzo interesujace...
Czym bedzie sie roznic wersja basic Multistation od full?
sorry za brak ogonkow cos mi sie poprzestawialo
pozdro
Nie. BeTrade to platforma ala PT Multistation jednak stworzona dla traderów, którzy lubią tradować w team'ach. Nigdy nie instalowałem BeTrade, także nie mogę nic więcej napisać na temat tej platformy.
Z tego co widzę to PFSoft właśnie zmieniło Subscription plans i wersja basic zniknęła. Być może jeszcze się to zmieni zanim zakończą proces testowania software.
Pierwotnie miało być tak:
1. Wersja Basic - darmowa wersja z możliwością połączenia jednocześnie tylko do jednego brokera. Bez możliwości używania własnych indicatorów i systemów transakcyjnych. Okrojona także o Visual Adviser i chyba także alarmy.
2. Wersja Automated trading - płatna wersja z możliwością połączenia jednocześnie tylko do jednego brokera, z możliwością tworzenia własnych indicatorów i systemów transakcyjnych. Dostępny miał być też Visual Adviser i alarmy. Czyli praktycznie wersja full ale użytkownik miał możliwość połączenia tylko do jednego brokera.
3. Wersja Full - czyli wszystko to co w wersji Automated trading + możliwość tradowania u wielu brokerów jednocześnie (multistation)
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 12 godzinach 51 minutach:
Witam.
FXCM i DeltaStock nie daje możliwości ustawienia SL i TP od razu przy składaniu zlecenia. Wpierw trzeba złożyć zlecenie, a później ustawić SL i TP.
A właśnie że nie do końca. Przeszukałem całą platformę nie mogąc znaleźć odpowiedniej opcji. Z helpa wynika że wystarczy kliknąć prawym przyciskiem myszy na zleceniu i powinna pojawić się opcja "modify position".. ale mam tylko możliwość jego zamknięcia (close/close all). Poszukałem jeszcze trochę i znalazłem to:
http://profstation.com/trading_terminal/functionality/ Z tabelki "orders" jasno wynika że w FXCM nie ma możliwości ustawienia TP/SL (w ich TradingStation II jest taka możliwość, nawet w momencie zajmowania pozycji), DeltaStock w ogóle nie jest uwzględniony w tabelach ale u tego brokera również nie mogę znaleźć opcji "modify position" więc zakładam że również jej nie ma. Ustawianie przeciwstawnych zleceń OCO jest w niektórych sytuacjach dość problematyczne, stąd moje pytanie powyżej...
Z tego co piszą na forum protrader'a funkcjonalność SL i TP dla FXCM można włączać i wyłączać w ustawieniach połączenia.
Nie sprawdzałem tego. Jeżeli możesz to sprawdź to i daj mi znać czy działa.
Co do SL i TP w DeltaStock to jest ono wyłączone. Dziwna sytuacja, bo jak można tradować bez SL i TP? Z tego co piszą API DeltaStock jest skopane i dlatego nie można używać SL i TP. Będę ich jeszcze "męczył" o tę sprawę.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 1 godzinach 20 minutach:
Witam.
Sprawa wyjaśniona jeśli chodzi o DeltaStock (o FXCM pisałem wcześniej).
DeltaStock wspiera 4 rodzaje zleceń:
1. Market,
2. Limit,
3. Stop,
4. OCO.
Nie można ustawić SL i TP w standardowy sposób.
Jeżeli chcesz ustawić SL i TP dla otwartego zlecenia poprostu użyj zlecń Limit, Stop lub OCO.
Pozdrawiam
Karol Marchewka