A jednak się kręci ...
- Mike_Scofield
- Pasjonat
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Zamkniete na -3,2.
P.S.
W najgorszym momencie.
Saldo 3.387,08€ (+50,5)
Teraz to juz na pewno przerwa ..
P.S.
W najgorszym momencie.
Saldo 3.387,08€ (+50,5)
Teraz to juz na pewno przerwa ..
Ostatnio zmieniony 03 gru 2010, 10:19 przez Mike_Scofield, łącznie zmieniany 2 razy.
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Nie zdążyłem zamknąć na zero, a niestety bałem się, że zapikuje mocno w dół i walnie w SL ...sgorn pisze:czemu zamknales na minusie?Mike_Scofield pisze:Zamkniete na -3,2.
Edek najwyraźniej nie może się zdecydować ...
Wg mnie wygląda to dalej na long, ale już nie będę ryzykował ..
wedlug mnie tez to wyglada na long, pewnie gdybys wchodzac w trejd zamknal MT4 i wyszedl to bylo by dobrze
a tak to uznaniowość zdecydowała o wyniku.

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Uznaniowość jest złasgorn pisze: uznaniowość zdecydowała o wyniku.

Musiałbyś grać wyłącznie na wskaźnikach, albo napisać EA ...
nie zgodze sie. przyklad:Musiałbyś grać wyłącznie na wskaźnikach, albo napisać EA ...
grasz tylko linie trendowe. przykladowo cena testowala juz 2 razy linie trendowa. za3 razem dotknela jej, stworzyl sie pin bar. wchodzisz. ustawiasz SL i TP. Jesli w miedzyczasie pojawi sie sygnal przeciwny czyli np inna linia trendu i pin bar przeciwny to zamykam ta otwarta pozycje. Jaka tu widzisz uznaniowosc? tzn ja to tak rozumiem. uznaniowosc widze tak ze w miare np trwania trejdu cos tam" zauwazasz" i modyfikujesz pozycje, lub otwierasz pozycje" bo cos tam "zauwazyles" . Tyle ze wtedy to nie jest juz czysty sygnal wejscia lub wyjscia. fakt, czasem takie podejscie ratuje dupsko ale czasem jest tak ze niepotrzebie ingerowales.
P.S.
kiedys o tym dydskutowalismy na priv

Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Przecież samo określenie co jest pin barem już jest uznaniowe.sgorn pisze:stworzyl sie pin bar
Możesz mieć knot 4 razy dłuższy niż body, albo tylko 2 x dłuższy. I już masz problem ...
Body białe, czy może lepiej czarne?
W wątku Asmodeusa, masz jeszcze kolejny warunek, że body powinno się zawierać w korpusie poprzedniej świecy ... A co jak się zawiera tylko trochę?
Nigdy nie powtórzy Ci sie idealnie taka sama sytuacja jak w historii, a jedynie coś, co ją mniej lub bardziej przypomina ...
Samemu musisz daną sytuację zinterpretować, a to już jest "uznaniowość" wg mnie.
Świeca na Edku o godz 7 była pin barem czy nie?
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Z tym się zgodzę, tego się nie powinno robić.sgorn pisze:uznaniowosc widze tak ze w miare np trwania trejdu cos tam" zauwazasz" i modyfikujesz pozycje, lub otwierasz pozycje" bo cos tam "zauwazyles"
Skoro podjęło się decyzję o trejdzie w oparciu o jakąś analizę, to nie powinno się jej zmieniać w trakcie.
Doskonale widać to na przykładzie mojego dzisiejszego longa