pisalem wczesniej, ze ten miesiac poswiecam na dopracowywanie strategii i "koszenie".. po glowie chodzi mi rowniez odpalenie bloga dla szerszej publiki, dam znac kiedy juz ruszytrader0002 pisze:co tak tu ucichło ?????
Forexoholic
- inwestor86
- Pasjonat

- inwestor86
- Pasjonat

zapraszam do odwiedzania, bede dodawal codziennie analizy, od daytrading do long terminwestor86 pisze:po glowie chodzi mi rowniez odpalenie bloga dla szerszej publiki, dam znac kiedy juz ruszy
http://www.forexoholic.blogspot.com
- inwestor86
- Pasjonat

- inwestor86
- Pasjonat

Ja siedzę na m1 od ponad roku i powiem ci że rynek działa tak jak pokazałeś od wsparcia do oporu. linie trendu służą do odbicia, przebicia i retestu co jest równoznaczne z wsparciem i oporem. W jakiej kolwiek formie wyznaczysz wsparcie i opór, czy to będą średnie, kółeczka czy inne pierdoły to nigdy nie wiesz które wsparcie odbije, przebije itd.inwestor86 pisze:dla upamietnienia, wrzucam ten wykres do mojego dziennika, moze komus sie przyda i troche wyjasni:
Skąd ta pewność że był powrót po zlecenia sell, Mowa o czasie rzeczywistym
Edit:
np teraz zagrałem na przebicie i retest lini trendu na m1 na sp500 i jak narazie profit ale równie dobrze mogłem grać na odbicie
Tak więc byłbym ostrożny z stwierdzeniami że "tak działa rynek".
Joe Ross pisał - w tym biznesie nic nie działa zawsze.
- inwestor86
- Pasjonat

a po co innego mieli by tam wracac? taka jest zasada dzialania rynku, cena bedzie powracala do poziomu az wszystkie zlecenia zostana wypelnione albo jedna ze stron zacznie przewazac.. tak jak w tym wypadku sprzedajacypawelklos pisze:Skąd ta pewność że był powrót po zlecenia sell, Mowa o czasie rzeczywistym ?
- inwestor86
- Pasjonat

- inwestor86
- Pasjonat

pamietaj, ze z kazdym powrotem do poziomu zostaje tam coraz mniej kupujacych/sprzedajacychpawelklos pisze:Tu gdzie zaznaczyłem linią cena powinna powrócić i odbić się z targetem na ostatnim low. Dobrze rozumiem?
Oczywiście teraz na live widać że cena przebiła ten poziom.
to juz druga wizyta wiec tak srednio ciekawie, co nie znaczy, ze nie spadnie z tego poziomu, dla mnie to juz mniejsze prawdopodobienstwo:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.