ProTrader - rośnie konkurencja dla MT4
Witam.
2. Sprawdziłem połączenie do DeltaStock i wszystko działa dobrze. Wykresy też wyglądają ok.
3. Być może masz "mały śmietnik" w rejestrze Windowsa, bo ja już dawno nie widziałem by PT Multistation wywalał mi exceptions. Zrób porządki i zainstaluj jeszcze raz PT Multistation.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
1. Jeżeli broker nie udostępnia poprzez API możliwości zassania większej ilości danych to nic Ci nie da zwiększenie bars do 600. Zobacz też jaki rodzaj wykresu wybrałeś, ponieważ np. Renko i Point & Figure by wyświetlić się na wykresie potrzebują większej ilości danych.mario83 pisze:Mam konto demo w deltastock i zalozylem konto w PtM.
Nie moge za cholere wlaczyc chart M15 albo wywala sie .NET albo mam komunikat no available data.
Zwiekszalem BARS do 600 ale to nic nie dajeDziala tylko na standardowych, ale wykres rozni sie bardzo od tego na DeltaTrader.
2. Sprawdziłem połączenie do DeltaStock i wszystko działa dobrze. Wykresy też wyglądają ok.
3. Być może masz "mały śmietnik" w rejestrze Windowsa, bo ja już dawno nie widziałem by PT Multistation wywalał mi exceptions. Zrób porządki i zainstaluj jeszcze raz PT Multistation.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie umiem Ci odpowiedzieć bo używam Win XP i 7'ki ale wydaje mi się, że na Viście wszystko powinno być ok.mario83 pisze:zrobilem update visty zainstalowal mi 66 poprawek w tym .net ale po restarcie mam to samo. Wykresu uzywam normalnego candle. Ale problemy mam tez z sama platforma deltatrading ktora tez sie crashuje. To pewnie od visty??
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dzis poszukalem pary na ktorych DeltaTrading daje mi M15 wykresy bez bledow. Okazuje sie ze to tylko dla EUR/USD crashuje sie, poza ta para dziala normalnie. Niestety na PtMultistation nie moge za cholere wlaczyc M15 na zadnej parze walut ciagle "no availabale data for M15..."
M10 dziala, M5 dziala, h1, daily a m15 nie i koniec
Co gorsze, wykresy nie rysuja mi sie w czasie rzeczywistym... dopiero jak interwal minie to wtedy rysuje sie nast swieczka, mozna to jakos zmienic?
Jeszcze jedno, kwotowania sa tylko L1 nie da rady wlaczyc z rynku??
M10 dziala, M5 dziala, h1, daily a m15 nie i koniec

Co gorsze, wykresy nie rysuja mi sie w czasie rzeczywistym... dopiero jak interwal minie to wtedy rysuje sie nast swieczka, mozna to jakos zmienic?
Jeszcze jedno, kwotowania sa tylko L1 nie da rady wlaczyc z rynku??
kupuj POLSKIE produkty
Karolu,
Platforma wg Twoich opisów - rzeczywiście, fajna, tylko, że za cholerę nie idzie się zalogować - ani na dwa rachunki na Oandzie (real i demo) ani na demo Dukasa - podczas próby połaczenia z tym ostatnim dostaję komunikat:
"SSL certificate for JForex is not found. Please run JForex platform and choose 'Always trust content for this publisher"
Problem w tym, ze w całym JForex takiego ustawienia nie ma!
pozdrawiam
Platforma wg Twoich opisów - rzeczywiście, fajna, tylko, że za cholerę nie idzie się zalogować - ani na dwa rachunki na Oandzie (real i demo) ani na demo Dukasa - podczas próby połaczenia z tym ostatnim dostaję komunikat:
"SSL certificate for JForex is not found. Please run JForex platform and choose 'Always trust content for this publisher"
pozdrawiam
The irresistible force met the immovable object
Witam.
Co do Dukasa i problemu z certyfikatem, to też miałem ten problem. Looknij na post: http://www.protrader.org/showpost.php?p ... stcount=58
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Co do Oandy to by się zalogować musisz mieć wykupione API z tego co pamiętam.quapi pisze:Karolu,
pozdrawiam
Co do Dukasa i problemu z certyfikatem, to też miałem ten problem. Looknij na post: http://www.protrader.org/showpost.php?p ... stcount=58
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dzięki za odpowiedź,
Jednakowoż - moja motywacja do wypróbowania Protradera jest chyba mniejsza od skomplikowania procesu, który proponujesz.
Te problemy są skutecznie zniechęcające, powinno byc w miarę "łatwo, szybko i przyjemnie" by platforma miała szansę się rozpowszechnić, by nie trzeba było godzinami ryć w ustawieniach by się zalogować do konta...
Zwłaszcza gdy jest się tylko prostym budowlańcem
a nie komputerowym geekiem z zacięciem do platform trejdingowych.
Wielka szkoda, bo z Twych entuzjastycznych opisów wynika, że jest to narzędzie godne uwagi...
pozdrawiam ciepło
Jednakowoż - moja motywacja do wypróbowania Protradera jest chyba mniejsza od skomplikowania procesu, który proponujesz.
Te problemy są skutecznie zniechęcające, powinno byc w miarę "łatwo, szybko i przyjemnie" by platforma miała szansę się rozpowszechnić, by nie trzeba było godzinami ryć w ustawieniach by się zalogować do konta...
Zwłaszcza gdy jest się tylko prostym budowlańcem

Wielka szkoda, bo z Twych entuzjastycznych opisów wynika, że jest to narzędzie godne uwagi...
pozdrawiam ciepło

The irresistible force met the immovable object
Witam.
Jak używasz innej przeglądarki do instalacji Javy pod w/w systemami to możesz mieć problem z certyfikatem.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Widzisz. Problem nie tkwi w PT Multistation lecz w Javie i Windows 7/Vista, ponieważ nie wiedzieć czemu tylko instalacja Javy przez Internet Explorera powoduje, że certyfikat Dukasa jest czytany poprawnie.quapi pisze:Dzięki za odpowiedź,
Zwłaszcza gdy jest się tylko prostym budowlańcema nie komputerowym geekiem z zacięciem do platform trejdingowych.
pozdrawiam ciepło
Jak używasz innej przeglądarki do instalacji Javy pod w/w systemami to możesz mieć problem z certyfikatem.
Pozdrawiam
Karol Marchewka