[USDJPY]
pożyjemy zobaczymy
zobaczymy jaki kurs Japończyków interesuje,
z pewnością mogą powstrzymać dalsze umacnianie jena,
ale czy zdołają odwrócić trend ?na to będzie potrzebne im dużo, dużo, dużo czasu i jeszcze więcej, więcej więcej pieniędzy
moim zdaniem podbiją tylko kurs o parę figur do poziomu, z którego ponownie zacznie spadać ....
-------------------------------------------------
life is brutal and full of zasadzkas
z pewnością mogą powstrzymać dalsze umacnianie jena,
ale czy zdołają odwrócić trend ?na to będzie potrzebne im dużo, dużo, dużo czasu i jeszcze więcej, więcej więcej pieniędzy
moim zdaniem podbiją tylko kurs o parę figur do poziomu, z którego ponownie zacznie spadać ....
-------------------------------------------------
life is brutal and full of zasadzkas
Nadal ciężko dopatrzeć się chęci jakiejkolwiek bardziej zauważalnej korekty. Czwarty raz w ciągu tygodnia testowane było wsparcie na poziomie 80.90. Co dalej z jenem?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Mighty Baz
- Pasjonat
-
- Stały bywalec
może odbije i spadnie do pivota tego czerwoegona wykresie i na jakiś czas uwięźnie w trójkącie, trudno przewidzieć można wróżyć (przynajmniej ja mogę:))afromarian pisze:Zgadzam się. Kurs idzie do górnego ograniczenia kanału spadkowego. Jednak co będzie dale? Wszystko wskazuje na to, że dołek będzie w okolicach 76.40-90.hipcio pisze:Uj powinien pójść moim zdaniem w górę do czerwonej linii trendu
Dodano po 2 minutach:
dam większy wykres bo nie widać trójkąta
Mi obecna sytuacja wygląda na tworzenie się tzw. spodka i początek przełamania trendu spadkowego, co zaowocuje chociażby krótkoterminową korektą w górę przynajmniej do 83.00. Sam czekam na wybicie z trendu bocznego i wyjście nad 82.00.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Tak, tak to wygląda rzeczywiście - spodka nie zauważyłem wcześniej - tymczasem cena weszła do trójkąta i albo chwilę tam pobytuje albo wystrzeli ponad TL,raposo pisze:Mi obecna sytuacja wygląda na tworzenie się tzw. spodka i początek przełamania trendu spadkowego, co zaowocuje chociażby krótkoterminową korektą w górę przynajmniej do 83.00. Sam czekam na wybicie z trendu bocznego i wyjście nad 82.00.
oczywiście w pokorze dopuszczam wersję że spodek - skoro taki jest - zamieni się w odwrócony spodek a potem spokojnie będzie kontynuować marsz na południe - w końcu do parytetu ma jeszcze daleko

hipcio
Od ostatniego postu minęło już trochę czasu i pipsów... 
Jak zakładaliśmy, USDJPY wybiło się górą i od poprzedniej analizy podrósł o ok. 200.0 pips. Teraz pewnie czeka nas przez pewien czas stabilizacja, a jeśli wsparcie 82.80 zostanie utrzymane to prawdopodobnie dalsze wzrosty.
Przeraża mnie dynamika tej pary walutowej. Średni dzienny zakres wahań z tego tygodnia to bagatela 66.0 pips. A taki USDCHF, który również do najruchliwszych nie należy już 118.0 pips.

Jak zakładaliśmy, USDJPY wybiło się górą i od poprzedniej analizy podrósł o ok. 200.0 pips. Teraz pewnie czeka nas przez pewien czas stabilizacja, a jeśli wsparcie 82.80 zostanie utrzymane to prawdopodobnie dalsze wzrosty.
Przeraża mnie dynamika tej pary walutowej. Średni dzienny zakres wahań z tego tygodnia to bagatela 66.0 pips. A taki USDCHF, który również do najruchliwszych nie należy już 118.0 pips.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu