Przeliczanie dużej ilości danych

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

reptile pisze:32kB na 1 tablicę, czy jak ? Gdzie czytać o tych ograniczeniach ?
Tablice alokują określoną wielkość pamięci przy inicjacji. Jeśli trzeba więcej to alokują więcej. Twoim problemem nie jest z pewnością pamięć, a już na pewno nie przy 2000 rekordów w tablicy składającej się z dwóch kolumn.

Sprawdź czyszczenie tablic, może jakiś rekord jest walnięty po 1500 skoro do 1500 działa, jak sortujesz (po całości, czy po określonych kolumnach), itp.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

beginner pisze:Sprawdź czyszczenie tablic, może jakiś rekord jest walnięty po 1500 skoro do 1500 działa, jak sortujesz (po całości, czy po określonych kolumnach), itp.
Właśnie nie..
Podzieliłem już na 2 części. 1 połowa i 2 połowa historii danych z csv.
Obie działają do ok 1500
beginner pisze:Tablice alokują określoną wielkość pamięci przy inicjacji.
Nie deklaruje wielkości nigdy nie wiem ile będzie rekordów, sortuje by nie trzeba było myśleć czy kolumna z czasem ma być rosnąca czy malejąca z góry.
I zdurniałem, bo nie wiem czy po tych ok 1500 rekordów mam tworzyć nowe tablice i je łączyć w odpowiednim momencie czy co. :roll:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

wojnowy
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: wojnowy »

reptile pisze:Nie deklaruje wielkości nigdy nie wiem ile będzie rekordów, sortuje by nie trzeba było myśleć czy kolumna z czasem ma być rosnąca czy malejąca z góry.
to może warto spróbować zadeklarować wielkość :-) (np. tablica[10000]) i sprawdzić czy zadziała.

Tak dla pewności -> rozumiem, że nie sprawdzasz tego w testerze gdzie początkowo masz dostęp jedynie do około 1000 słupków :D

Pozdrawiam
(\(^.^)/)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

wojnowy pisze:Tak dla pewności n rozumiem, że nie sprawdzasz tego w testerze gdzie początkowo masz dostęp jedynie do około 1000 słupków Very Happy
Nie. Normalnie indyk na danych historycznych EU od 1990. Nakładam ECRI.
Dane są dostępne od 1970 ..
wojnowy pisze:to może warto spróbować zadeklarować wielkość Smile (np. tablica[10000]) i sprawdzić czy zadziała.
Ok sprawdzę.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

reptile pisze:wojnowy napisał:
to może warto spróbować zadeklarować wielkość Smile (np. tablica[10000]) i sprawdzić czy zadziała.

Ok sprawdzę.
Nie pomogło. :roll:

ODPOWIEDZ