Zapiski maklera giełdowego...

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

Ja tam nie zauważyłem żeby chłopa ktoś jechał w chwili obecnej. Po prostu podstawowe pytania na początek. A, że chłop się zdradził z papierami jakie ma, to poprzeczkę se sam podniósł i wymagania braci rzemieślników inne. Takie mam odczucia ... Może się mylę ale obraz taki się wyłania ... Ja życzę ze swojej strony jak zwykle darz bór autorowi! ...

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

może jechał nie ale juz docinki ;) pewnie tak jak zauważasz tylko dlatego , że wychylił się z licencją...

Pozdrawiam ;)

mat196
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mat196 »

Mr.T pisze:oj makler makler wystarczyło przesunąć kilka pips w górę bo wyłapało Ci SL i poszło w kierunku, który przewidziałeś ten sztywny SL iTP to niezbyt. :wink:
Szczerze , rozwaliłes mnie;) hehe mowisz mi ze sl trzeba było przestawic... Tak jakby ktos wiedział gdzie dojdzie cena a gdzie sie cofnie..

pulsefx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pulsefx »

A mi jakoś się wydaje, że ten Journal to po prostu reklama strony z sygnałami !:?:

mat196
Stały bywalec
Stały bywalec

Panowie... nie moge wam powiedziec za wiele ale powiem wam ... poczekajcie. Dajcie mi zrobic te 20 zagrań. Wiem ze nie wierzycie, ze sie uda. Wiem ze mozecie miec watpliwosci, ale tak to juz jest. Tym bardziej ze 3 transakcje na minus... Musicie wiedziec ze system to setki powtórzeń, dopiero wtedy zadziałą statystyka... a nie kilka wejsc i wyjsc... Te 20 zagrań rowniez nie bedzie bardzo miarodajne, ale jakis zarys da.

mat196
Stały bywalec
Stały bywalec

pulsefx pisze:A mi jakoś się wydaje, że ten Journal to po prostu reklama strony z sygnałami !:?:
Szczerze? Tego sie nie spodziewałem;) co ja miałbym reklamować? stratne transakcje. Linka dałem bo chciałem by dana osoba wiedziała w jaki sposób gram, i tyle.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Szczerze , rozwaliłes mnie;) hehe mowisz mi ze sl trzeba było przestawic... Tak jakby ktos wiedział gdzie dojdzie cena a gdzie sie cofnie..
Jakbyś patrzył w tym momencie na korelacje par to byś wiedział o co mi chodzi-można było to przewidzieć.Więcej się nie wtrącam.powodzenia
P.S Jak jesteś w rynku to trzeba się dostosowywać w każdej chwili do danej sytuacji (nigdy nie ma takiej samej) inaczej polegniesz.

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

Ważne są zasady, skoro ma taki plan, tak gra, a co do przewidywania rynku to cóż :-) a co do korelacji to też różnie bywa, trzeba grać z sys i ewentualnie modyfikować po jakimś czasie, ale na pewno nie po kilku wejściach.

Misiacyk
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Misiacyk »

Po pierwsze - powodzenia ! :D

A teraz oknkretniej - niepotrzebnie wychylales sie z licencja maklera. Jedyne o czym ona swiadczy to ze wykules troche ustaw i masz bardzo podstawowa wiedze o matematyce finansowefj i finansach przedsiebiorstw. Nie daje ona niczego co moznaby wykorzystac inwestujac na Forexie - na GPW cos tam sie da, ale tez bez szalenstwa. Taka licencja to ogolnie parodia - jest chyba tylko 2 kraje w europie ktore licencjonuja ten zawod prawnie, a wszedzie indziej kazdy z ulicy moze zostac maklerem. Sam jakies 2 lata temu zrobilem ten papierek, a nie mam najmniejszego zamiaru pracowac w zawodzie :D
Z reszta maklerem jest tylko osoba wykonujaca prace maklera papierow wartosciowych, a Ty masz tylko uprawnienia do jej wykonywania. Z tego co pamietem wedlug ustawy nie pracujac na takim stanowisku nie mozesz sie tak tytulowac :D (taka mala zaczepka :D)

Ogolnie chyba juz zauwazyles, ze w spolecznosciach takich jak fora internetowe takie deklaracje nie maja sensu, bo sa jak czerwona plachta dla osob, ktore od razu beda staraly Ci sie udowodnic ze one nie majac takiego czegos a sa lepsze :D

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Misiacyk pisze:bo sa jak czerwona plachta dla osob, ktore od razu beda staraly Ci sie udowodnic ze one nie majac takiego czegos a sa lepsze Very Happy
Czyli po prostu mają kompleksy.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

ODPOWIEDZ