Rzut monetą

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
beginner

Nieprzeczytany post autor: beginner »

Te wszystkie dyskusję o losowości, o rzucaniu monetą mają w sobie tezę, nie wprost, zakamuflowaną. Teza brzmi:

Wchodzę na rynek jak mi się podoba

albo

Muszę mieć stale otwartą jakąś pozycję.

A wystarczy CIERPLIWOŚĆ. Dodatkowo stop loss.

Asia pisze:za chwilę siegniemy po kolejne wrózbiarskie metody
Dorzucę moich Bogów: Dow i Livermore.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Asia pisze:reptile

nie myslałam że facet z tak powaznie brzmiącym tytułem
Cytat:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration
- budzi naukowy respekt
hehe... :mrgreen:
Asia pisze:(kilka razy zastanawiałam się co to znaczy, ale bez skutku)
Masz problemy z angielskim,z chęciami czy wyobraźnią ?
Asia pisze:zagląda na obszary astrologii wróżbiarstwa itp
Jeśli w tych obszarach jest metoda spójna logicznie lub naukowa to nic nie stoi na przeszkodzie. Jestem dumny z poznania tego obszaru.
Chcesz się pytać księży jak się robi dzieci lub żyje w związku małżeńskim gdy w większości przypadków nie mieli oni z tym styczności praktycznej?
Nie mam ograniczonego horyzontu i świata jak bohater Truman Show (ale wydaje mi si, że grasz tą rolę mimowolnie). Co dalej ? Niczym f(PP) = statystyczna dewota .. ciągle to samo...
Asia pisze:fakt faktem jest moda na to
od dziecka mamy zakotwiczany prosty schemat
wróżka - dobro
czarownica -zło
sorry babe ale piszesz jak dziecko.. tak możemy sobie po ciężkim dniu na płasko pogadać :D
Asia pisze:za chwilę siegniemy po kolejne wrózbiarskie metody
jak kalendarz spiralny Carolana
albo królowa wróżek - teoria fal Elliotta
Przypominasz mi wróżke berenike, ale ona to był chyba on.. :lol:
Typ z prosto zakotwiczonym schematem.. ble ble .. filozofowanie, ale do praktycznej roboty się nie weźmie. Pisz tak dalej , rób dalej to samo..
Obracasz się jak ..liść na wodzie. Dla mnie bezsens. Twierdzisz to co twierdzisz bo nie masz w tym postępu, proste .. od gadania on się nie pojawi.
Asia pisze:fakt faktem Gann zył ze sprzedawania ksiażek i szkoleń
Nie ważne jak, wg mnie tworzył trendy.. , a ty pewnie nie wiesz jak :lol:
Asia pisze:a reszta .... dobry marketing w tym prasowy czy cos wiecej ?
Nie neguje, że wokół wielu metod urosło wiele mitów, reklam i techink marketingowych.
W tym samym czasie sam rynek się zmienił a jego wykładnia PP rozszerzyła, co neguje wiele metod z pkt. widzenia logiki.
Asia pisze:R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration - mnie to ciagle pociaga i fcale sie nie przekmuję, że nie wiem OCB
Nie wiem co to ma do całego tematu.
Ja nie wiem co ty robisz na tym forum.. od jakiegoś czasu..

Losowość na rynkach fin. - FX [statystyka,rach.PP itp]
Tu masz swój temat i tam się produkuj nie irytuj reptajla. :D
Stawiam 1:10, że liczyć nie umiesz nie 1:100 czy 1:1k tylko 1:10.

ŁowcaG
już gdzieś pisał o takim systemie "losowym" i przy odpowiednim MM miał generować jakieś zyski..

Rozumiesz, że można się chcieć czegoś nauczyć, dowiedzieć i stosować metodę podejścia jak Twoja naukowa do jeża jakim jest fx i trading.
Ale wg mnie to chyba Ci to nie wychodzi i nie działa. Bez sensowne prowokacje.. bazuj chociaż na jakichś silnych przesłaniach, a nie jałowej wierze swoich przekonań.

Dużo osiągnięć ludzkość dokonała na skutek swoich wad (pozornych z pkt widzenia logiki, ewolucji oraz perspektywy tych osiągnięć ) .. może i ty coś osiągniesz. :D
Powodzenia.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Asia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Asia »

łoł
ale niechcący lawine wywołałam

uciekam zanim wbijesz w naukowy spoób szpileczkę w laleczkę woodu czy jakos tak
Czytaj p o w o l i
Dzień dobry, nazywam się ... jestem anonimowym hazardzistą/ką, gram na Forexie
Obrazek

nokoments
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: nokoments »

Też ostatnio się zastanawiałem co by było gdyby grac wlasnie na rzut moneta z RR powyżej 2:1 posilkujac sie poziomami S/R, ale niestety nie mialem czasu testować tego 'systemu'. W teorii powinno to działać bez problemu, jednak jak wszyscy wiemy nie zawsze idzie ona w parze z praktyką, dlatego cieszę się, że ktoś się za to zabrał.
Ktoś już tutaj wcześniej wspomniał, że można by poprawić skuteczność przesuwając SL zyskownych pozycji na BE od razu wtedy kiedy to możliwe,
no i zawsze można dorzucić do tego jakiś prosty wskaźnik lub analizę fundamentalną, ale to już może mącić w głowie.
Pozdrawiam i liczę na jakieś dalsze sprawozdania. (Być może ten 'system' udowodni coś i przyda się co poniektórym wypowiadającym się w tym wątku :D)

LowcaG
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: LowcaG »

reptile pisze:ŁowcaG już gdzieś pisał o takim systemie "losowym" i przy odpowiednim MM miał generować jakieś zyski..
No nie do końca. Zaden MM ;) . Jestem przeciwnikiem twierdzenia, ze wystarczy dobry MM (cierpliwosc i inne "bzdety"). Ja sprawdzalem to o czym pisał janson.

W skrocie kierunek jest losowy. Ale stosunek TP/SL jest dobierany w zaleznosci czy mamy trend czy konsolidacje (wiem, wiem to jest podstawowy problem ;) ). Caly system sprowadzal sie do tego czy jest trend (co jest rownoznaczne TP > SL przy czym im silniejszy trend tym ta proporcja powinna byc jak najwieksza) i TP<SL w przypadku konsolidacji.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

wiem, wiem to jest podstawowy problem
Wg mnie bardziej skomplikowane jest stworzyć losowość .. :lol:

Ea_coin-toss.ex :D
Losowe wejścia
Losowe RR z szablonu (rozsądne)
LowcaG pisze:Jestem przeciwnikiem twierdzenia, ze wystarczy dobry MM
Risk max 5%

Siedzi gość i pije. Gra rzucając monetą. Orzeł L, Reszta S. :D
Upiera się, że jego strategia jest tak samo dobra jak wszystkie inne. :D
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Śmiejcie się śmiejcie... jak tylko będę w domu zrobię małe doświadczenie pójdę do wróżki i zapytam o kurs EUR/USD albo po prostu o dolara...otworzę jedną testową pozycję za jakieś min. risk i zobaczymy :P Swoją drogą też 50% szans :)

I wtedy powiem, że znalazłem GRAALA :D
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Cancer0s pisze:pójdę do wróżki i zapytam o kurs EUR/USD
A jak szczeli cene dla pary daleko spoza zakresu ? Nie zapomnij spytać kiedy prognoza się sprawdzi. Żeby nie było coś w stylu: jak spadną pierwsze afrykańskie śniegi. :D
W sumie można by się zabawić w zwariowany journal na forum. :lol:
Ktoś podaje S lub L a inna osoba wybiera instrument, tak by 1 nie wiedziała jaki.
Odnotowujemy zysk lub strate i podliczamy i znów sygnał kolejna osoba. Coś w stylu trading pingpong. :D

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

LowcaG pisze:Ja sprawdzalem to o czym pisał janson.
Chyba jednak testowałeś coś zupełnie innego.
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

fx_rambo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fx_rambo »

reptile pisze:Żeby nie było coś w stylu: jak spadną pierwsze afrykańskie śniegi.
no i żeś wykrakał kolego :D
http://fakty.interia.pl/ciekawostki/new ... eg,1172773

ODPOWIEDZ