Pomysl i problem z nowa strategią

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Pomysl i problem z nowa strategią

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Jako ze pozmienialy sie priorytety w zyciu oraz przekonalem sie dobitnie ze nie mam zdolnosc do grania na interwale h1 i h4 ktore to wydawaly mi sie najodpowiedniejsze zdecydowalem na calkowite poswiecenie sie scalpingowi.
Mam natym polu sukcesy korzystajac z PA.
Nestety moge teraz poswiecac tylko ok. godziny dziennie, a grajac mniejsza wielkoscia pozycji tych pipsow musze uzbierac wiecej.

Oto moje nowe zalozenia:
Generalnie dziennie bede potrzebowal 20-30 pipsow w 1,5 do 2 godzin popoludniowych by zycie stalo sie jeszcze milsze. Na wykres M1 nakladamy donchiana 17 i otwieramy pozycje na zamkniecieciu swieczki po drugiej stronie srodkowej lini donchiana. Gra na 2-3 parach. Branie po 3-4 pipsy na kazdej transakcji. SL podobnie.
I teraz pytanie. Poniewaz czasem zdazaja sie male rajdy po 8-10 i wiecej pipsow jak je wziasc dla siebie, albo jak utrzymac pozycje przez kilkanascie minut gdy kurs leci bez przechodzenia na druga strone donchiana. Mam z tym problem bo to wydaje mi sie wiazaloby sie z rozszerzeniem SL a tego wlasnie chcialbym uniknac.

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Re: Pomysl i problem z nowa strategią

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

iwan pisze:I teraz pytanie. Poniewaz czasem zdazaja sie male rajdy po 8-10 i wiecej pipsow jak je wziasc dla siebie, albo jak utrzymac pozycje przez kilkanascie minut gdy kurs leci bez przechodzenia na druga strone donchiana. Mam z tym problem bo to wydaje mi sie wiazaloby sie z rozszerzeniem SL a tego wlasnie chcialbym uniknac.
Masz na myśli to jak wejdziesz i kurs idzie nagle bokiem?
Jeżeli tak to zrób założenie takie: 2-3 świeczki i cena ma iść w moją stronę - jeżeli nie - trudno kasuję zlecenie i nie ważne czy +3 czy -2.
Zasadniczo jeżeli chcesz brać po 3-4 pipsy to lepiej trzymaj się tej zasady, ale to tylko moje tam jakieś takie widzi mi się :)

ODPOWIEDZ