Próbuję wykorzystać zmodyfikowany wskaźnik "Hull moving average" w swoim ea. Wskaźnik ten pokazuje 3 stany trendu - górny, dolny i nijaki

Starałem się pobrać aktualny stan trendu ze wskaźnika poprzez sprawdzenie wartości wszystkich 3 buforów, ale wartości które są zwracane (aktualna wartość na wykresie) do niczego mi się nie przydają.
Dodam że wskaźnik zmienia swój kolor w zależności od rodzaju trendu (spadkowy-zielony, nijaki-żółty, wzrostowy-bordowy albo FireBrick jak kto woli

Spróbowałem sprawdzić we wskaźniku przy jakich warunkach wskaźnik zmienia na dany kolor i nawet dodałem czwarty bufor w którym przechowywana byłaby wartość w zależności od rodzaju trendu (0-nijaki,1-górny,2-dolny).
Niestety, gdy próbuję odczytać ten 4 bufor to wyskakuje mi jakaś 10 cyfrowa liczba.
Siedzę już drugi dzień nad tym problemem i nie mogę go rozgryźć

Bardzo proszę kogoś bardziej doświadczonego aby zerknął do tego wskaźnika, bo już naprawdę nie mam pomysłu jak to rozwiązać.
W załączeniu umieszczam wskaźnik o którym mowa, jego kod jest naprawdę bardzo krótki, a zmiany które dodałem opatrzyłem komentarzem.
Natomiast poniżej wklejam kod w jaki sposób sprawdzam wartości z poszczególnych buforów:
Kod: Zaznacz cały
double kierunek1 = iCustom(NULL,0,"hull THV",0,0);
double kierunek2 = iCustom(NULL,0,"hull THV",1,0);
double kierunek3 = iCustom(NULL,0,"hull THV",2,0);
double kierunek4 = iCustom(NULL,0,"hull THV",3,0);
// linijka poniżej dla sprawdzenia pobieranych wartosci
Print ("kierunek1 ",kierunek1," kierunek2 ",kierunek2," kierunek3 ",kierunek3, " kierunek4", kierunek4);