Rzut monetą
- Mighty Baz
- Pasjonat
Jak bardzo jestes chciwa jesli 56 milionow dolarow, w tamtych czasach to dla ciebie "niedorobienie sie"?Asia pisze:zapomniałes nadmienić że Gann jakos na swoich wróżbiarskich teoriach nie dorobił się
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
is done is that which shall be done, and there is no new things
under the sun.” Eccl. 1:9.
Asia, nie wiem. Dywagacje na temat losowości rynku są mi tak samo obojętne jak istnienie tego na górze.Asia pisze:przyjmijmy hipoteże o tym, że rynek nie jest losowy (pomijam koszty)
jakie z tego wnioski dla gracza grajacego losowo
wygra na takim rynku czy przegra ?
Ostatnio Serol podrzucił nazwisko Paul Rotter, którego wcześniej nie znałem. Być może kieruje mną nadmierna wiara we własne możliwości lub naiwność ale nie uważam tego kolesia ani za bardziej uzdolnionego ani za bardziej spostrzegawczego itp od siebie. Skoro on może robić 50mln euro rocznie to ja też mogę. Bardziej od losowości rynku interesuje mnie dlaczego jedni stale wygrywają i jak to robią. Przecież nie są lepsi ode mnie ani od Ciebie. Po prostu wyciągnęli inne wnioski dotyczące rynku, MM i ryzyka niż większość.
krolewsky
Gann opowiadał o sobie niestworzone rzeczy
ale nawet on sam jak kojarzę nie mówił o tak dużych kwotach
nie mażadnych dowodów że dorobił sie tak duzych pieniędzy
pozostaja one jedynie podtrzymywana legendą
zmarł bankrutem
Dodano po 13 minutach:
beginner
co do Tych na górze mamy jednakowe podejście
a na dole...
jesli nie wiemy jaki jest rynek
możemy odwrócic sytuację
wiedząc jakim stylem gra gracz
mozna przewidziec jaki osiagnie wynik na rynku losowym i jaki na rynku nielosowym
kto odkryje tajemnice rynku......
Gann opowiadał o sobie niestworzone rzeczy
ale nawet on sam jak kojarzę nie mówił o tak dużych kwotach
nie mażadnych dowodów że dorobił sie tak duzych pieniędzy
pozostaja one jedynie podtrzymywana legendą
zmarł bankrutem
Dodano po 13 minutach:
beginner
co do Tych na górze mamy jednakowe podejście
a na dole...
jesli nie wiemy jaki jest rynek
możemy odwrócic sytuację
wiedząc jakim stylem gra gracz
mozna przewidziec jaki osiagnie wynik na rynku losowym i jaki na rynku nielosowym
kto odkryje tajemnice rynku......
http://lcchong.wordpress.com/2010/10/14 ... ally-work/Asia pisze:ale nawet on sam jak kojarzę nie mówił o tak dużych kwotach
Są też inne źródła i skany z gazet

Kojarzysz na podstawie małej bazy.

R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- Janek Trader
- Pasjonat
po mojemu to tylko 25%Mighty Baz pisze:jak bys nie kombinowal masz 50% szansy, lepiej idz do wróżki niż rzucaj moneta
1 cena pójdzie przeciwnie bez korekty
2 cena pójdzie zgodnie bez korekty
3 cena pójdzie zgodnie ale tylko korekcyjnie, zawróci i SL
4 cena zrobi korektę złapie SL i zawróci zgodnie z sygnałem
i dlatego nie zarobi
Musisz wziąć pod uwagę zasięg korekt itp itd. należy dobrać odpowiedni SL a do niego TPJanek Trader pisze:po mojemu to tylko 25%Mighty Baz pisze:jak bys nie kombinowal masz 50% szansy, lepiej idz do wróżki niż rzucaj moneta
1 cena pójdzie przeciwnie bez korekty
2 cena pójdzie zgodnie bez korekty
3 cena pójdzie zgodnie ale tylko korekcyjnie, zawróci i SL
4 cena zrobi korektę złapie SL i zawróci zgodnie z sygnałem
i dlatego nie zarobi
25% to troszkę zbyt krytyczna opinia

- jasonbourne
- Pasjonat
Nie mam takich, ale słyszałem o wiarygodnych testach takiego inwestowania.torus1 pisze:I jakie są wasze doświadczenia
Pierwsza sprawa: SL. Van Tharp podaje bodajże 1*ATR albo 3*ATR. Słyszałem, że obecnie warto stosować inne wartości, żeby uzyskać optymalne wyniki. Jakie? Nie mam pojęcia, kwestia testów. W każdym bądź razie właśnie według Van Tharpa kwestia ustawienia SL jest jednym z kluczowych aspektów gry i na pewno warto nad nim pomyśleć.
Druga sprawa: TP czy raczej R, bo tu jest całkowita losowość. Nie wiem, czy R 2:1 nie jest trochę za mały, może warto testować wartości R=3, 4, 5 itp.
I jeszcze trochę ode mnie. Uważam, że "gra w oparciu o rzut monetą" jest w zasadzie tylko metaforą. Tzn. pokazuje jak można łatwo zarobić i jednocześnie ośmiesza większość inwestorów, którzy są tak mądrzy, że zarabiają mniej niż rzucając monetą. Moim zdaniem, Van Tharp zawarł tutaj istotę sukcesu na giełdzie, choć niekoniecznie trzeba brać go dosłownie. Tzn. Każdy system powinien zawierać w sobie "rzut monetą", ale jeżeli ktoś myśli, że grając całkowicie losowo zarobi szybko i dużo, jest dość naiwny.
P.S. Czy jest na forum Moderator? Fajny temat, fajna pierwsza strona, a później to już tylko oszołomstwo. Po co to komu do szczęścia?
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl
Nie ma, pojechał do Kolumbii uprawiać kokainę.jasonbourne pisze:torus1 pisze:I jakie są wasze doświadczenia
P.S. Czy jest na forum Moderator? Fajny temat, fajna pierwsza strona, a później to już tylko oszołomstwo. Po co to komu do szczęścia?
Jak jakieś posty są bezwartościowe i należy je wyciąć, to proszę je zgłosić, po czym zostaną wycięte. I po problemie.
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
reptile
nie myslałam że facet z tak powaznie brzmiącym tytułem
(kilka razy zastanawiałam się co to znaczy, ale bez skutku)
zagląda na obszary astrologii wróżbiarstwa itp
fakt faktem jest moda na to
od dziecka mamy zakotwiczany prosty schemat
wróżka - dobro
czarownica -zło
za chwilę siegniemy po kolejne wrózbiarskie metody
jak kalendarz spiralny Carolana
albo królowa wróżek - teoria fal Elliotta
fakt faktem Gann zył ze sprzedawania ksiażek i szkoleń
a reszta .... dobry marketing w tym prasowy czy cos wiecej ?
(pamietacie tego hokeistę z którego hamerykańska prasa zrobiła guru giełdowego, albo te 3 cudowne staruszki)
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration - mnie to ciagle pociaga i fcale sie nie przekmuję, że nie wiem OCB
nie myslałam że facet z tak powaznie brzmiącym tytułem
- budzi naukowy respektR.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration
(kilka razy zastanawiałam się co to znaczy, ale bez skutku)
zagląda na obszary astrologii wróżbiarstwa itp
fakt faktem jest moda na to
od dziecka mamy zakotwiczany prosty schemat
wróżka - dobro
czarownica -zło
za chwilę siegniemy po kolejne wrózbiarskie metody
jak kalendarz spiralny Carolana
albo królowa wróżek - teoria fal Elliotta
fakt faktem Gann zył ze sprzedawania ksiażek i szkoleń
a reszta .... dobry marketing w tym prasowy czy cos wiecej ?
(pamietacie tego hokeistę z którego hamerykańska prasa zrobiła guru giełdowego, albo te 3 cudowne staruszki)
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration - mnie to ciagle pociaga i fcale sie nie przekmuję, że nie wiem OCB