FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

ajjjj nie napisalem
EURUSD konto rzeczywiste

W zalaczniku f1 jest swieczka z 12:06 a na f2 jest pokazana kolejna swieczka i ona jest dla 12:15 - wykres oczywiscie M1

Na zolto wolumen i widac ze dla 12:15 jest bardzo duzy w porownaniu z innymi swieczkami obok.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

A przepraszam, 12:06 naszego czasu... Ok ;). Tak, prawdopodobnie był chwilowy problem z datafeedem jednak low i high z tego okresu zgadza się z kursem rzeczywistym (prawdopodobnie wolumen też został skumulowany) więc nie powinno mieć to wpływu na cokolwiek.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Nie powinno miec wplywu ale mimo wszystko jesli przez 10min nie mozna sie polaczyc z serwerem a potem brakuje czegos na wykresie to pewnie szczegolnie Ci ktorzy mieli gdzies w poblizu SL moga sie zdenerwowac ;)

Dzieki za wyjasnienia.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Tak jednak SL czy TP i tak zostałoby poprawnie wyłapane, a jeśli byłoby inaczej to oczywiście można byłoby reklamować taką sytuację.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Ziro
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Ziro »

WItam,

odnosnie przelewow do fxpro, o ktorych byla tu burzliwa dyskusja... w ostatnim tygodniu, a dokladnie 5 listopada wyslalem 5-cyfrowa kwote do fxpro z mbanku i ku mojemu milemu zaskoczeniu, wplata zostala zaksiegowana wczoraj wieczorem. przelew szedl na hellenic bank i koszt przelewu wyniosl mnie ok. 26 USD (tyle pobral tylko mbank), czyli ledwo ćwierć procenta przelewanej kwoty.. zaznaczylem w mbanku, ze koszty pokrywa tylko zleceniodawca (ja).
(Zaś przy kwocie 4-cyfrowej koszt wynosi niecale 14USD)

wyplaty jeszcze nie robilem ale jak zrobie to dam znac jednak nie wyglada to tak zle.

Awatar użytkownika
longmanus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: longmanus »

Otwierajcie rachunki w bankach które używają przelewów SEPA i przesyłajcie pieniądze w ten sposób - koszt przelewu bez względu na kwotę to 4.99 pln /Citibank/, a przelew wysłany w piątek wieczorem, w poniedziałek o 11 był zaksięgowany na moim rachunku w FxPro - nie, nie jestem pracownikiem Citi ;-).
W drugą stronę tak samo - w informacjach dodatkowych piszecie że prosicie o użycie przelewu SEPA /ważne - podajecie numer konta w formacie IBAN - czyli dodajecie PL przed numerem rachunku, banał ale support fxpro nie umie niekiedy sprawdzić jaki kod ma Polska - mnie poprosili mailem ;-)/ i za 3 dni macie kasę na koncie. Informacja dodatkowa - przelewy SEPA są tylko w euro.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

longmanus pisze:W drugą stronę tak samo - w informacjach dodatkowych piszecie że prosicie o użycie przelewu SEPA
A to przyznam szczerze, że nie wiedziałem, iż FxPro już je stosuje. Jeszcze nie dawno reflektowano tylko SWIFT.
W każdym bądź razie przelewy SEPA faktycznie można dokonywać tylko w euro (w innym wypadku trzeba liczyć się z dodatkowym przewalutowaniem) i na terenie UE. mBank również ma SEPA za 5,00 zł niezależnie od kwoty, taniej chyba nic nie widziałem.
longmanus,
Ile zostało Ci potrącone za wypłatę z FxPro za pomocą SEPA?

Dodano po 4 minutach:

Jeszcze co do banków, na naszej stronie jest informator z tabelą, gdzie wymienione są banki oferujące SEPA.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
longmanus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: longmanus »

Ani dulara ;-), dla nich to też chyba wygodniejsze i tańsze - z listy banków banków w których FxPro ma rachunki - ja przelewałem do Hellenic /który obsługuje SEPA/, z powrotem nie wiem z jakiego dostałem, ale w notce przelewu było SEPA EU - tak jak pisałem, przy wypłacie w informacjach dodatkowych "please use SEPA transfer" i numer konta z PL, u mnie było opóźnienie bo support zapytał mnie jaki kod ma Polska ;-).

damian1301
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: damian1301 »

Witam właśnie założyłem konto w fx i wpłaciłem na nie przez PayPal 500CHF ale na koncie zaksięgowało mi 487CHF. Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego? Mało brakowało a miał bym na koncie mniej niż wymagane 500USD depozytu. I teraz mam 2 pytanie czy jak by dolar zdrożał to musiał bym dopłacić jeszcze do depozytu?

Awatar użytkownika
MrYogi
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: MrYogi »

damian1301 pisze:Witam właśnie założyłem konto w fx i wpłaciłem na nie przez PayPal 500CHF ale na koncie zaksięgowało mi 487CHF. Czy może mi ktoś powiedzieć dlaczego? Mało brakowało a miał bym na koncie mniej niż wymagane 500USD depozytu. I teraz mam 2 pytanie czy jak by dolar zdrożał to musiał bym dopłacić jeszcze do depozytu?
Najprawdopodobniej to PayPal pobrał opłatę. ( głowy nie dam )

Ps. minimum depozytu to równowartość 100 USD a nie 500 ;)
Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein

ODPOWIEDZ