Interbank różne rodzaje notowań, a to co widzimy np.MT-4

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
Grzegosz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Grzegosz »

Nievinny pisze:To może wynikać też z faktu, ze platforma Dukasa stosuje grafikę wektorową, a MT4 pikselową i ta pierwsza jest dokładna, a w drugiej mogłeś się pomylić o 1px i już kanał krzywo wyrysowany. Sprawdź high/low (poziom cen), jak jest identyczny to kanał jest źle wyrysowany na MT4.
Sprawdzilem na AM FXpro Bossie kanal wyglada tak samo minima lapane na magnesie, roznica jest tylko na Dukas...jedno jest pewne schodze z M1 na wyzsze TF to raz, a dwa ucze sie obslugiwac inna platforme po przeczytaniu waszych opinii
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Siedzimy z rodziną i znajomymi i tak to analizujemy to co napisałeś
Wnioski:
- uczyć się języków niezależnie od wieku, a przynajmniej podstawowy angielski, klucz do współpracy z dobrym brokerem
- zmieniasz profil, z inviduals stajesz się np. hedge fundem, co wymaga kasy, ale też masz lepsze warunki
- idziesz pracować dla kogoś
Nievinny pisze:Żadnemu, podkreślam żadnemu brokerowi MM nie zależy, żebyś widział to co robią duzi, jak kurs kształtuje się naprawdę.
Nievinny pisze:Jak Cię stać to zamów Reutersa i załóż konto u dobrego ECN (który ma wystarczająco duży obrót, by umożliwić arbitraż i tym samym minimalizować ryzyko odchylenia ceny od rynku). Zyskasz najlepsze warunki dostępne dla individuals.
Nievinny pisze:że broker poda złą cenę (powiedz, czym jest zła cena na rynku nieregulowanym, bo definicja jest długa i szeroka jak...)

Reasumując...poważne wyjścia są następujące
1-Duka
2- Prawdziwy STP kóry wprowadza polska instytucja
3-uczyć się języków i stąd spadać ponieważ jak napisałeś w polsce nigdy nię nie zmieni.....,a moje obserwacje i doświadczenia niestety to potwierdzają......

Pozdrawiam.

Dodano po 18 minutach:

Ps. do kolegi Nievinnego oraz Grzegorza, sprawa jest o tyle istotna i poważna że nieraz widziałem na wykresie DZIENNYM ! że malutkie różnice o 3-5-7 pipsów przewalało wskażnik dzienny,powtarzam nie jedno czy dziesięciominutowy tylko dzienny!.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

Nie można było lepiej trafić....... :P
Dzisiaj po 19 dwa razy na MT 4 wskażniki mi się zmieniły,/// PO ZAMKNIĘCIU SWIECY...///co ciekawe zniknęły też sygnały...... :P
Idealny przykład na jakim szajsie pracujemy.... :P

Pozdrawiam.

Ps.widzę miny profesjonalistów jaki z nas mają ubaw........
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

tu nie chodzi o notowania i wskaźniki. po prostu bardzo mało ludzi potrafi usiąść i zarabiać każdego dnia.
no, np. dzisiaj; pro na euro poszli short a detal od nich kupił i jeszcze coś tam kupuje.
z tego co wiem to dealerzy są dobrze wychowani i się nie śmieją z detalu przez szacunek. to poważni klienci, zawsze kupią na górce i sprzedadzą w dołku:) a takich trzeba pielęgnować:)

zz
Maniak
Maniak

tu nie chodzi o notowania i wskaźniki.
Nie zrozumieliśmy się.Wskażniki lub // sygnały na EA ///... to naprawdę fundament fundamentów,na tej podstawie oceniamy rynek i to co się na nim dzieje,jeżeli bieżący rynek pokazuje ta ,a następnie po zamknięciu świecy pokazuje to mamy fałszywe dane i na podstawie fałszywych danych podejmujemy decyzje inwestycyjne.....

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Rozwiązanie jest proste - wywalić wskaźniki... ;-D

zz
Maniak
Maniak

Rozwiązanie jest proste - wywalić wskaźniki...
To jakiś żart ?,czy Ty tak na poważnie..... :?:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nie. To nie żart. Ty potrzebujesz wskaźników - ok. Ja ich nie potrzebuję i też żyję...
Każdy inwestuje tak jak lubi prawda ?

zz
Maniak
Maniak

Nie. To nie żart. Ty potrzebujesz wskaźników - ok. Ja ich nie potrzebuję i też żyję...
Każdy inwestuje tak jak lubi prawda ?
Mimo szczerych chęci nie rozumiem Ciebie,EA też nie stosujesz?.
Znam ludzi co inwestują zgodnie z fazą księżyca czy gwiazd.... :P ,to jest poważne forum więc rozmawiajmy poważnie... :!:

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

EA ? Nie. Nie stosuję.
Dlaczego zarzucasz mi że nie jestem poważny ? Dlatego że mój sposób odbiega od Twojego ?

ODPOWIEDZ