Sprawdzilem na AM FXpro Bossie kanal wyglada tak samo minima lapane na magnesie, roznica jest tylko na Dukas...jedno jest pewne schodze z M1 na wyzsze TF to raz, a dwa ucze sie obslugiwac inna platforme po przeczytaniu waszych opiniiNievinny pisze:To może wynikać też z faktu, ze platforma Dukasa stosuje grafikę wektorową, a MT4 pikselową i ta pierwsza jest dokładna, a w drugiej mogłeś się pomylić o 1px i już kanał krzywo wyrysowany. Sprawdź high/low (poziom cen), jak jest identyczny to kanał jest źle wyrysowany na MT4.
Interbank różne rodzaje notowań, a to co widzimy np.MT-4
"The key to success in the market is to lose the least amount of money possible when you’re wrong."
Siedzimy z rodziną i znajomymi i tak to analizujemy to co napisałeś
Reasumując...poważne wyjścia są następujące
1-Duka
2- Prawdziwy STP kóry wprowadza polska instytucja
3-uczyć się języków i stąd spadać ponieważ jak napisałeś w polsce nigdy nię nie zmieni.....,a moje obserwacje i doświadczenia niestety to potwierdzają......
Pozdrawiam.
Dodano po 18 minutach:
Ps. do kolegi Nievinnego oraz Grzegorza, sprawa jest o tyle istotna i poważna że nieraz widziałem na wykresie DZIENNYM ! że malutkie różnice o 3-5-7 pipsów przewalało wskażnik dzienny,powtarzam nie jedno czy dziesięciominutowy tylko dzienny!.
Pozdrawiam.
Wnioski:
- uczyć się języków niezależnie od wieku, a przynajmniej podstawowy angielski, klucz do współpracy z dobrym brokerem
- zmieniasz profil, z inviduals stajesz się np. hedge fundem, co wymaga kasy, ale też masz lepsze warunki
- idziesz pracować dla kogoś
Nievinny pisze:Żadnemu, podkreślam żadnemu brokerowi MM nie zależy, żebyś widział to co robią duzi, jak kurs kształtuje się naprawdę.
Nievinny pisze:Jak Cię stać to zamów Reutersa i załóż konto u dobrego ECN (który ma wystarczająco duży obrót, by umożliwić arbitraż i tym samym minimalizować ryzyko odchylenia ceny od rynku). Zyskasz najlepsze warunki dostępne dla individuals.
Nievinny pisze:że broker poda złą cenę (powiedz, czym jest zła cena na rynku nieregulowanym, bo definicja jest długa i szeroka jak...)
Reasumując...poważne wyjścia są następujące
1-Duka
2- Prawdziwy STP kóry wprowadza polska instytucja
3-uczyć się języków i stąd spadać ponieważ jak napisałeś w polsce nigdy nię nie zmieni.....,a moje obserwacje i doświadczenia niestety to potwierdzają......
Pozdrawiam.
Dodano po 18 minutach:
Ps. do kolegi Nievinnego oraz Grzegorza, sprawa jest o tyle istotna i poważna że nieraz widziałem na wykresie DZIENNYM ! że malutkie różnice o 3-5-7 pipsów przewalało wskażnik dzienny,powtarzam nie jedno czy dziesięciominutowy tylko dzienny!.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Nie można było lepiej trafić.......
Dzisiaj po 19 dwa razy na MT 4 wskażniki mi się zmieniły,/// PO ZAMKNIĘCIU SWIECY...///co ciekawe zniknęły też sygnały......
Idealny przykład na jakim szajsie pracujemy....
Pozdrawiam.
Ps.widzę miny profesjonalistów jaki z nas mają ubaw........

Dzisiaj po 19 dwa razy na MT 4 wskażniki mi się zmieniły,/// PO ZAMKNIĘCIU SWIECY...///co ciekawe zniknęły też sygnały......

Idealny przykład na jakim szajsie pracujemy....

Pozdrawiam.
Ps.widzę miny profesjonalistów jaki z nas mają ubaw........
tu nie chodzi o notowania i wskaźniki. po prostu bardzo mało ludzi potrafi usiąść i zarabiać każdego dnia.
no, np. dzisiaj; pro na euro poszli short a detal od nich kupił i jeszcze coś tam kupuje.
z tego co wiem to dealerzy są dobrze wychowani i się nie śmieją z detalu przez szacunek. to poważni klienci, zawsze kupią na górce i sprzedadzą w dołku:) a takich trzeba pielęgnować:)
no, np. dzisiaj; pro na euro poszli short a detal od nich kupił i jeszcze coś tam kupuje.
z tego co wiem to dealerzy są dobrze wychowani i się nie śmieją z detalu przez szacunek. to poważni klienci, zawsze kupią na górce i sprzedadzą w dołku:) a takich trzeba pielęgnować:)
Nie zrozumieliśmy się.Wskażniki lub // sygnały na EA ///... to naprawdę fundament fundamentów,na tej podstawie oceniamy rynek i to co się na nim dzieje,jeżeli bieżący rynek pokazuje ta ,a następnie po zamknięciu świecy pokazuje to mamy fałszywe dane i na podstawie fałszywych danych podejmujemy decyzje inwestycyjne.....tu nie chodzi o notowania i wskaźniki.
Pozdrawiam.
Mimo szczerych chęci nie rozumiem Ciebie,EA też nie stosujesz?.Nie. To nie żart. Ty potrzebujesz wskaźników - ok. Ja ich nie potrzebuję i też żyję...
Każdy inwestuje tak jak lubi prawda ?
Znam ludzi co inwestują zgodnie z fazą księżyca czy gwiazd....

Pozdrawiam.