No niestety coś za coś.Fakt faktem że połowa pozycji jest na minus ale druga jest na plus (poza kanałem) więc może nie jest tak źlepersonov pisze:Jednak ma to swój sens tylko faktycznie "coraz większe pozycje".....czasem może nie starczyć depo
Zlecenie przeciwne zamiast stop lossa
Tak naprawdę to co opisujecie daje komfort psychiczny a nie zysk.
Gdyby nie otwierać przeciwnych pozycji tylko trzymać aż cena zacznie się odwracać zysk będzie większy.
Ja w pierwszym przykładzie miałem na myśli blokadę maksymalnej straty a później zamknięcie tej blokującej na zero gdy cena zacznie powracać.
Gdyby nie otwierać przeciwnych pozycji tylko trzymać aż cena zacznie się odwracać zysk będzie większy.
Ja w pierwszym przykładzie miałem na myśli blokadę maksymalnej straty a później zamknięcie tej blokującej na zero gdy cena zacznie powracać.
jeżeli chcesz zamknąć tą zabezpieczającą kiedy jest na zero to zostanie jeszcze jakaś odległość na wykresie do tego głównego zlecenia (i spread zabezpieczającego zlecenia doliczyć musisz). Tak wiec albo masz pewność że wykres tą odległość pokona i wyjdziesz na plus albo zawróci i będziesz na większym minusie. Wedy znów można zabezpieczające otworzyć ale te dwa zlecenia zaczną się od siebie oddalać a to nie dobrze.
Ale jakiś pomysł to jest.
WARTO KOMBINOWAĆ
Ale jakiś pomysł to jest.
WARTO KOMBINOWAĆ