Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

MaRCHeW pisze:uważam, że 14 dniowe demo Dukascopy jest nieporozumieniem.
dlaczego?
Mozesz otworzyc nastepne. Osobiste pytanie do Ciebie Marchew. Czy Twoj wszechmocny scalper przy opoznieniu (data feed) wynoszacym jedna milisekunde nie bedzie dzialac?

Wlasnie dzisiaj zadzwonil do mnie gosc z Dukasa i powiedzial, ze MT4 nie jest takie szybkie jak JF i powiedzial mi ze w becie MT4 moze dojsc do malych opoznien rzedu JEDNEJ MILISEKUNDY
:mrgreen: Zaczyna robic sie ciekawie.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Wlasnie dzisiaj zadzwonil do mnie gosc z Dukasa i powiedzial, ze MT4 nie jest takie szybkie jak JF i powiedzial mi ze w becie MT4 moze dojsc do malych opoznien rzedu JEDNEJ MILISEKUNDY
Mr. Green Zaczyna robic sie ciekawie.
Jedna ms w stosunku do czego? Do JF ? Nic Ci to nie da - zważywszy, że serwer mt4 ma w zwyczaju realizować transakcje nie szybciej niż kilkaset ms :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Hikari pisze:
MaRCHeW pisze:uważam, że 14 dniowe demo Dukascopy jest nieporozumieniem.
dlaczego?
Mozesz otworzyc nastepne. Osobiste pytanie do Ciebie Marchew. Czy Twoj wszechmocny scalper przy opoznieniu (data feed) wynoszacym jedna milisekunde nie bedzie dzialac?
14 dni to zbyt mało w przypadku testów strategii. Minimalny okres IMHO powinien trwać miesiąc, a jakby dali trzy miesiące to było by już elegancko.

Scalper nie był taki wszechmocny. Kryzys go pokonał ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
grzesio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grzesio »

Może już było, ale zapytam się...
Czy mógłby mi ktoś napisać jak długo trwa proces zakładania konta łącznie z przelewem?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

MaRCHeW pisze:Minimalny okres IMHO powinien trwać miesiąc, a jakby dali trzy miesiące to było by już elegancko.
Jeśli ktoś posiada aktywny rachunek rzeczywisty to często udaje nam się zorganizować mu konto demo o dłuższym terminie ważności...
Czy mógłby mi ktoś napisać jak długo trwa proces zakładania konta łącznie z przelewem?
To zależy od wielu czynników. Sprawny scenariusz wygląda mniej więcej tak:
1. Wypełnienie dokumentów i potwierdzenie i notariusza - 1 dzień
2. Wysyłka dokumentów do Szwajcarii pocztą (priorytet polecony) lub kurierem 3-4 dni robocze.
3. Rozpatrzenie wniosku przez Dukascopy, w przypadku braku uwag - 1 dzień.
4. Przelew zagraniczny środków - 3-4 dni.
5. Ustalenie PINu i zmiana tymczasowego hasła - 1 dzień.

Czyli ~9-11 dni roboczych. Oczywiście jak wszystko będzie działało bardzo sprawnie to i w 6-7 dni dałby radę. Cała procedura bardziej szczegółowo jest opisana na naszej stronie. Po jej przeczytaniu chyba nie ma możliwości by popełnić gdzieś błąd :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
grzesio
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: grzesio »

Dzięki rapso za szybką i rzeczową odpowiedź. Jakby co, to będę zakładał z Tobą. Gdzieś w styczniu planuję... z nowym rokiem nowym krokiem;)

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

MaRCHeW pisze:Scalper nie był taki wszechmocny. Kryzys go pokonał
Niektore sysy umieraja smiercia naturalna, inne mozna wskrzesic i poprzerabiac.
Co do 14 dni testow, to za malo, zwazywszy, ze chcesz cos wyprobowac w okresie jednego miesiaca, mimo, ze bez problemow mozesz po uplywie czasu probnego otworzyc nastepne demo, to niestety bedzie brakowac ciaglosci :(

Jakie szanse widze w platformie JForex?
Wielu programistow bedzie przepisywac skrypty z MQLa na Jave (o ile sie nie myle na Javie bazuje JF).
Wlasnie gosc Z Dukasa powiedzial mi, ze jak mam jakies EA, to specjalisci moga je przerobic na platforme JForex (ceny nie podal :mrgreen: ), ale znajac zdolnosci niektorych kolegow forumowiczow, mozna by bylo zrobic zrzutke na przerobienie kilku wskaznikow i EA, m in. Action Lines( jak mi wpadnie w rece)
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Hikari pisze:
MaRCHeW pisze:Scalper nie był taki wszechmocny. Kryzys go pokonał
Niektore sysy umieraja smiercia naturalna, inne mozna wskrzesic i poprzerabiac.
Co do 14 dni testow, to za malo, zwazywszy, ze chcesz cos wyprobowac w okresie jednego miesiaca, mimo, ze bez problemow mozesz po uplywie czasu probnego otworzyc nastepne demo, to niestety bedzie brakowac ciaglosci :(

Jakie szanse widze w platformie JForex?
Wielu programistow bedzie przepisywac skrypty z MQLa na Jave (o ile sie nie myle na Javie bazuje JF).
Wlasnie gosc Z Dukasa powiedzial mi, ze jak mam jakies EA, to specjalisci moga je przerobic na platforme JForex (ceny nie podal :mrgreen: ), ale znajac zdolnosci niektorych kolegow forumowiczow, mozna by bylo zrobic zrzutke na przerobienie kilku wskaznikow i EA, m in. Action Lines( jak mi wpadnie w rece)
Nie param się Javą. Z tego co wiem to Green7 przepisywał pewną strategię na Jave pod JForex, ale z tego co mówił przepisanie startegii czy indyka z MQL4 na Jave jest znacznie bardziej "wymagającym" zadaniem.

Jeżeli miałbym tworzyć strategię/indyka by uruchomić ją u Dukasa, znacznie łatwiej by mi szło w C# robiąc to pod PT Multistation. Sprawa staje się bardzo prosta bo można skorzystać z class zaimplementowanych w PTL Builderze, które odpowiadają funkcją z MQL4.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przypominam o konwerterze MQL -> Java (info na stronie w dziale z Dukascopy). Może nie zawsze działa to jak powinno jednak może ułatwić życie i niekiedy szybciej pójdzie lekki zmodyfikować kod (poprawić błędy) niż mozolnie przepisywać całość. Na forum na pewno jest więcej osób, które znają Javę na tyle by się tego podjąć :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
MAXIMUS_nervus
Bywalec
Bywalec

Dukascopy

Nieprzeczytany post autor: MAXIMUS_nervus »

Witam, wychodzę na chwilkę z czytelni ponieważ mam pytanko odnośnie przenosin do Dukasa.
Jak wyglada procedura zakładania konta w przypadku kiedy pracuje za granicą w UK ( nie rezydent) i tu zameldowany jestem?

pozdrawiam
"It is stupid to fight a battle that you cannot win, and you cannot win unless you have properly planned for it". - Sun Tzu, The Art of War

ODPOWIEDZ