Dziennik Żelaznych Zasad

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

No wczoraj miałem ładny dzionek na FX. Zresztą mój rekord jeśli chodzi o zarobione USD.

26-paź-2010: (wtorek)
+104 pipsy
+7,05%

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Wczoraj dopadła mnie korekta rachunku :). W sumie było 4 razy "BE" i 2 SLe - szkoda :)

27-paź-2010: (środa)
-109 pipsów
-2,21%

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

W czwartek było ciężko. Wyłapałem aż 5 BE, 1 pełne TP a jedna pozycję musiałem zamknąć z łapki. Najważniejsze, że wciąż pełzam do przodu :)

28-paź-2010: (czwartek)
+82,9 pipsów
+2,34%

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

No i fajrant prawdopodobnie, aż do wtorku. Dziś też bez rewelacji 2 BE, 1 SL, 2 TP. Jeśli chodzi o wynik zleceń to nawet nie było źle, ale niestety wynik wyrażony w USD poniżej oczekiwań.

29-paź-2010: (piątek)
+35,8 pipsów
+0,90%

Podsumowanie tygodnia:

Transakcji: 30
Skuteczność: 30%
Suma pipsów: 136 pipsów
Przyrost konta: +10.09%

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Pokusiłem się o małą analizę tego z czym mamy do czynienia w ciągu ostatnich tygodni.

EUR/USD

Obrazek

Najważniejsza w mojej opinii para która w dłuższym terminie nadaje ton innym.
Jednakże najgorsze w danym momencie jest to, że Edek nie przejawia chęci ani do wzrostu ani do spadku a to oznacza, ze od wielu dni tworzymy trójkąt (konsolę).
Wg mnie scenariusz, który powinniśmy zobaczyć to korekta do poziomu 1.34 ale - co ważne - na ten moment są to tylko pobożne życzenia. Głównie dlatego, że wciąż jesteśmy wewnątrz trójkąta a co gorsze nad poziomem 1.3775, który stanowił ważne LOW dla trendu wzrostowego.

Gdyby rozpocząć analizę edka bardziej obiektywnie (bo uważam że moja ocena spadku na ten moment jest nagięta i to mocno) to fakty są takie że edek powinien rosnąć i jedyne co mu przeszkadza to ograniczenie trójkąta - do którego zapewne dotrze w poniedziałek - oraz ostatnie High (1.4155), które musi być pokonane w celu potwierdzenia zamiarów. Reasumując jesteśmy w czarnej d... :D

USD/CAD i USD/CHF

Obrazek

Obrazek

Na obu walutach mamy sprzeczne sygnały ponieważ Franek wyraźnie się umacnia (tj dolar się umacnia w stosunku do franka). Natomiast dolar kanadyjski nie może dokładnie określić kierunku.

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

W sumie wczorajsze granie było bez sensu ponieważ z racji świąt nie poświeciłem temu zbyt dużo czasu i to ostatecznie wpłynęło na wynik. Także jak nie masz czasu na DT - lepiej nie graj :).

P.S. Na koniec dnia sprawdziłem i okazało się ze grając wszystkie sygnały zakończyłbym dzień na plusie. No cóż nauczka na przyszłość...

1-lis-2010: (poniedziałek)
-64 pipsy
-1,36%

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

MaxRipper pisze:No i fajrant prawdopodobnie, aż do wtorku
to się nazywa uzależnienie :)
miałeś odpoczywać a nie grać

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

TeXs pisze:to się nazywa uzależnienie
miałeś odpoczywać a nie grać
Właśnie właśnie :).

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Ja też miałem odpoczywać - ale dobrze zrobiłem i jest na plus +102p. :)

Max - ja wierzę w Ciebie - naprawdę masz zadatki na dobrego tradera - może zbyt dużo par chcesz ogarnąć ?? Ja odkąd skupiłem się tylko na edku - jest o wiele lepiej - na nim mam skuteczność 68% :D

Myślę, że to może coś by Ci pomogło - bo zobacz na kabla - ja np. uważam, że ostatnio "chodzi" bardzo dziwnie :)

pozdrawiam Marcin 8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
<kerimb>
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: <kerimb> »

klonmarcin pisze:zobacz na kabla - ja np. uważam, że ostatnio "chodzi" bardzo dziwnie
Kabel zawsze chodził dziwnie, bo to właśnie Kabel. Deko mniej p....ty niż Bestyja ale Kabel to właśnie Kable i nie jeden już na nim się deko przekręcił ... :mrgreen:

ODPOWIEDZ