Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

green7 pisze:
crocopip pisze:nie korzystałem z tych źródeł więc nie wiem. porównywalny np. do Reutersa był jedynie esignal i Interactive Data
A to nie aby to samo (esignal to marka Interactive Data Corp).
Te datafeedy w czym byłby porównywalne? W dokładności, szybkości ?
możliwe że to to samo. interactive jest chyba pro korporacyjne i europejskie skrzydło esignala. interactive obsługuje firmę w której pracowałem ale jak tam się zgłosiłem i chciałem dane jako osoba fizyczna to odesłali mnie do esignala.

przede wszystkim w temacie volumenu który odgrywa dużą rolę w moim stylu gry.
oraz w dokładności, jak dla mnie ważne było close np. poszczególnych daily świeczkach

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Hopla zaraz wyrwe Cie ze snu Croco :) wlasnie wrocilem do chaty i czytam sobie.
Zaznaczam, ze MT4 uzywam z wygodnictwa, a swoja droga rzezbie tez od prawie 12 lat, fakt ze bloomberga nie uzywalem a dlaczego to sie nie trudno domyslic. Oplacalem natomiast abonament w Taipanie (NWP) a handlowalem intensywnie na EUREXie, (i nie tylko) wiecej chyba nie musze dodawac.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
crocopip
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: crocopip »

Hikari pisze:Hopla zaraz wyrwe Cie ze snu Croco :) wlasnie wrocilem do chaty i czytam sobie.
Zaznaczam, ze MT4 uzywam z wygodnictwa, a swoja droga rzezbie tez od prawie 12 lat, fakt ze bloomberga nie uzywalem a dlaczego to sie nie trudno domyslic. Oplacalem natomiast abonament w Taipanie (NWP) a handlowalem intensywnie na EUREXie, (i nie tylko) wiecej chyba nie musze dodawac.
już zasypiam.

po prostu zrozumiałem z Twojego postu że mt4 to takie wielkie łał:) i cieszę się że teraz się rozumiemy. a zmęczenie robi swoje:)
jest jedna jedna niezmienna zasada: jak coś jest za darmo to znaczy że jest do dupy. mt4 z pewnością to dobry sprzęt do nauki ale z czasem każdy bedzie chciał więcej.

ja również używam m.in mt4 ale nie rysuje tam kresek bo jak dla mnie one nic nie pokazują. używam jedynie przycisków buy/sell itp.

dobrej nocy

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

crocopip pisze:mam za sobą 10lat pracy z m.in z platformami bloomberg/reuters/esignal/esign/cqg/aspen i
crocopip pisze: po drugie jakość i ilość oscylatorów/indkatorów wbudowanych w mt4 to istny szajs. nijak nie odzwierciedlają faktycznych kalkulacji wskaźników. np. ja korzystam głównie ze wskaźników J.Wellesa Wildera i jak każda pro platforma ma możliwość wyboru MA Type: Wilder Smooth np. w ADX to
mt4 takiego rozwiązania nie daje. co w zasadzie dyskwalifikuje wskaźniki Wildera na tych platformach bo ich kalkulacje mijają się ze źródłem.
Sam kiedyś jak miałem możliwość to zauważyłem że niby to samo a wskażniki w decydujących momentach rynku się różniły......,na korzyć reutersa i metastocka...oczywiście...
crocopip pisze:żeby widzieć real trades trzeba być podłączonemu do interbanku czyli posiadać trade acc w Reuters

Temat jest niesłychanie ważny i fundamentalny.
Prosiłbym Ciebie z Twojego doświadczenia np. na wykresie dziennym,4 godz.,1 godz chociaż ogólnie nam powiedział o ile pipsów się to różniło?.
Jeżeli o 1-5 można przełknąć...,a jeżeli nie zwróciłeś uwagi ,a pracujesz na takim świetnym sprzęcie to przypilnuj i daj nam znać.
Sam się nad tym głowię...,niestety nie mam już możliwości sprawdzenia tego.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

karol90210
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: karol90210 »

Witam

mam pytani odnośnie konta demo w dukascopy.Skoro istniej możliwośc załozenia konta rzeczywistego z depozytem 1000usd to dlaczego nie można założyć dema z takim depozytem?Z tego co pamiętam najmniejsza dostepna kwota depozytu na koncie demo to 100000usd. Przeciez jezeli mam zamiar założyć w przyszłości konto rzeczywiste z depozytem od 1000 do 5000usd to zakładanie wczesniej dema z tak duzym depozytem ma się nijak do realiów.Poza tym dochodzi jeszcze kwestia prowizjii, które na koncie z większym depozytem są mniejsze niz na koncie 1000usd - takie konto może wiec uczyc błędnych przyzwyczajen i nawyków co w konsekwencji może powodowac ponoszenie strat w sytuacji kiedy przejdziemy już z konta demo na rzeczywiste.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Nikt nie każe grać Ci lotami dostępnymi dla depozytu 100 000 usd. A prowizję można sobie samemu policzyć.
Nie rozumiem jak można mieć z tego powodu problem.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Cyb pisze:Nikt nie każe grać Ci lotami dostępnymi dla depozytu 100 000 usd. A prowizję można sobie samemu policzyć.
Nie rozumiem jak można mieć z tego powodu problem.
Cyb problem to to nie jest ale uważam, że karol90210 ma rację. Ja też wolę testować system czy robota, na takim koncie demo, które będzie odzwierciedlać konto real jakie chcę założyć u danego brokera.
Poza tym uważam, że 14 dniowe demo Dukascopy jest nieporozumieniem. Mogliby zrobić minimum jedno-miesięczne.

Takie moje uwagi, które nie zmieniają faktu, że broker jest z pierwszej ligi.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Na upartego możesz zawsze doprowadzić na siłę do mniejszego konta ;-D
Poza tym pytanie - czy ktoś prosił o konto demo z konkretną sumą ? Czy po prostu prosił o demo bez żadnych szczegółów ?

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
Cyb pisze:Poza tym pytanie - czy ktoś prosił o konto demo z konkretną sumą ? Czy po prostu prosił o demo bez żadnych szczegółów ?
Tak jak napisałem, to nie jest dla mnie jakiś problem, dlatego nie wysilam się na pisanie do supportu Dukascopy by mi zmienili wielkość depo na koncie demo. Cenię swój oraz Ich czas. Poprostu stwierdzam, że takie rzeczy miło by było wpisywać od razu przy zakładaniu demo.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Macie rację, że to przydałoby się zmienić. Tak samo jak wydłużenie czasu ważności konta demo, bo dwa tygodnie to dość krótko, a ciągłe zakładanie nowych jest dość niewygodne. Co do założenia konta z dowolnym bilansem przez przesłanie prośby - nie ma takiej możliwości.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ