Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

grzesio pisze:Prócz tego przeglądanie za pomocą scrolla w myszce powinno chyba szybciej iść...
Przytrzymaj shift a będzie szło znacznie szybciej ;). Możesz do tego użyć też strzałek i shiftu.
grzesio pisze:Ciekawi mnie, czy nie można na platformie dukas'a można ustawić sobie odległość między świeczkami..
Jako tako odległości między świeczkami nie można zmienić, jedynie zoom'em lub zaznaczając prostokąt do zbliżenia.
Ciekawą opcją natomiast jest dowolne kreowanie siatki na wykresie - w MT4 domyślnie tego nie ma, a dziś na forum widziałem takie pytanie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Shift
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Shift »

Czy mi się wydaje, czy może wolumen na dukasie ostatnio mocno spadł?
Z tego co pamiętam to na EUR/USD często było ponad 600M, a teraz znacznie mniej, zresztą na innych parach też. Czyżby utracili jakiś dostawców płynności?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Shift pisze:Czyżby utracili jakiś dostawców płynności?
Sprawdzałeś to o tej samej porze? Jakby dostawcy płynności "odpłyneli" to prawdopodobnie zobaczylibyśmy to w postaci wyższych spreadów, tymczasem te spadły...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

FXfighter
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: FXfighter »

Shift pisze:Czy mi się wydaje, czy może wolumen na dukasie ostatnio mocno spadł?
Z tego co pamiętam to na EUR/USD często było ponad 600M, a teraz znacznie mniej, zresztą na innych parach też. Czyżby utracili jakiś dostawców płynności?
Przecież Dukascopy w tym tygodniu wprowadziło kwotowania z dokładnością do 0,1 pipsa, a nie 0,5 pipsa jak było do tej pory i z tego wynika prawdopodobnie różnica w podawanym wolumenie. Po prostu wcześniej podawany był wolumen zleceń w obrębie około 5 pipsów, a teraz w obrębie około 2 pipsów i chyba dlatego wolumen wydaje się mniejszy.

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Wlasnie testuje Dukasa - miodzio! Jedynie czego mi brakuje to: 2 minutowek, 30 sekundowek i dowolnego ustawiania tickow, poza tym smiga rewelacyjnie.
Mam kilka pytan.
Czy strategie z mt4 mozna bezposrednio zaimplemetowac w JForex?
Czy znienawidzone przez nie ECN brokerow samograje takie jak: FAP i Stomper daja u Dukasa dobre wyniki?
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

U dukasa masz dowolny tf... tools->preferences->period i dodaj sobie do listy...

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze:U dukasa masz dowolny tf... tools->preferences->period i dodaj sobie do listy..
Rzeczywiscie! Wielkie dzieki! Przedwczesna radosc. Jednak tickow nie da sie ustawiac.

Awatar użytkownika
Tig3r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Tig3r »

Hikari pisze:Czy strategie z mt4 mozna bezposrednio zaimplemetowac w JForex?
Nie
Hikari pisze:Czy znienawidzone przez nie ECN brokerow samograje takie jak: FAP i Stomper daja u Dukasa dobre wyniki?
Sprawdź spread w nocy i sobie policz.
======================================================
Nie głupi ten co nie wie, lecz ten który nie chce się nauczyć..

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Hikari pisze: Rzeczywiscie! Wielkie dzieki! Przedwczesna radosc. Jednak tickow nie da sie ustawiac.
No opcji do ticków nie widziałem... Można natomiast napisać o tym developerom. Albo do Raposo i on przekaże do IT... Ostatnio tempo dodawania funkcji znacznie wzrosło więc kto wie...

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Dzieki drodzy koledzy za szybkie odpowiedzi. Dopiero teraz mozna zauwazyc, jak sie obsluguje klienta. MT4 jest swietnym programem, ale moim zdaniem jest jest tak skonstruowany, zeby klienta obskubac. Najlepszym przykladem jest counter pokazujacy ile sekund pozostaje do zakonczenia swieczki - nie ma plynnego odliczania, tylko nastepuja w miedzyczase krotkie przestoje, natomiast w NT tego nie ma. Mam nadzieje, ze Dukas wprowadzi Ninje, wtedy to juz bedzie kopalnia pipsow.

ODPOWIEDZ