Słownik Forex - podstawowe pojęcia dla początkujących
EMA czyli exponential moving average. Po high czyli że średnia jest wyliczana po cenach maksymalnych świec, a low że po minimalnych. Masz takie ustawienie jak wrzucasz Moving Average na wykres. Rodzaj średniej EMA SMA ,etc , oraz czy ma być wyliczana po cenie LOW HIGH OPEN czy moze CLOSE , a moze mediana, etc
PA - czyli price action - technika inwestowania bez wskaźników.
PA - czyli price action - technika inwestowania bez wskaźników.
fx-forum
- Mariusz M.
- Gaduła
- Mariusz M.
- Gaduła
- Mariusz M.
- Gaduła
Za wszystko serdeczne dzięki.
Ps.
Ale beton....jestem w trakcie czytania całego wątku dotyczącego NLA, ponieważ ustawienia o które pytałem powyżej przewijają się tam przez niemal 53 strony a nie jest opisane jak to ustawić zapytałem tutaj.... gdy przerzuciłem na 54 stronę której już wczoraj nie przeczytałem bo sił nie miałem...znalazł się piękny opis jak ustawić EMA na 50 high i low... no nic nauczka na przyszłość a Tobie jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.
Ps.
Ale beton....jestem w trakcie czytania całego wątku dotyczącego NLA, ponieważ ustawienia o które pytałem powyżej przewijają się tam przez niemal 53 strony a nie jest opisane jak to ustawić zapytałem tutaj.... gdy przerzuciłem na 54 stronę której już wczoraj nie przeczytałem bo sił nie miałem...znalazł się piękny opis jak ustawić EMA na 50 high i low... no nic nauczka na przyszłość a Tobie jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc.
"Jedyny łatwy dzień... był wczoraj "
nie moge znaleźc niczego na temat
WYMAGANY DEPOZYT Zabezpieczający, jak to sie ma do konta z depo 1000PLN i dzwignią 1:100 grając jednym LOTEM
im wiecej wiem tym mniej rozumiem...
WYMAGANY DEPOZYT Zabezpieczający, jak to sie ma do konta z depo 1000PLN i dzwignią 1:100 grając jednym LOTEM
im wiecej wiem tym mniej rozumiem...
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Depozyt zabezpieczający zależy od:
- dźwigni
- pary walutowej
- jej kursu
Czytaj, czytaj... Dużo czytaj. Wszystko było
.
- dźwigni
- pary walutowej
- jej kursu
Czytaj, czytaj... Dużo czytaj. Wszystko było

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Re: Słownik Forex - podstawowe pojęcia dla początkujących
Brat pisze:Gandalf pisze: Na Forexie kurs zawsze podawany jest na dwa sposoby - kurs kupna (Ask) oraz kurs sprzedaży (Bid).
Kurs sprzedaży (Bid) pary EUR/PLN wynosi 3.9078, zaś kurs kupna (Ask)
Bid
Cena, po której nabywca jest gotowy dokonać zakupu; cena kupna waluty
Witam
Jako nowicjusz mam pytanie.
Nie rozumiem tej zaleznosci...kiedy BID to kurs sprzedazy a kiedy cena kupna.To blad czy czegos nie rozumiem?
Bid jest to cena sprzedaży a ask jest to cena kupna
Pozdrawiam serdecznie
Jarosław Bąk
Pozdrawiam
STP
Market maker
ECN
NDD
co to za skróty i co oznaczają?
Market maker
ECN
NDD
co to za skróty i co oznaczają?
"nie ważne jak dużo mleka może wypić twój sąsiad lub czy jego dzieci podkradają ser żółty z kanapek swoich rówieśników, tak naprawdę ważne jest to czy potrafiłbyś przepłynąć jezioro mając schowanego w kieszeni banana i 3 litry bezołowiowej benzyny"