GREENFX
- Mike_Scofield
- Pasjonat
- GoWithTheFlow.
- Stały bywalec
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Rzeczywiście bardzo krótki, jak na to co prezentujesz ...GREENFX pisze:Zdaje się że mój staż jest raczej krótki
Musisz mieć jakieś szczególne predyspozycje, podziwiam Cię ...

Gapiłeś się tak po prostu w wykresy? Bez grania?GREENFX pisze:Wcześniej moje zainteresowanie FX polegało na obserowaniu kursów walut
Jak długo trwał ten etap jeśli można jeszcze spytać ..
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Obserwowałem parę USDPLN i EURPLN gapiąc się w wykresy przez 3 lata!Mike_Scofield pisze:Gapiłeś się tak po prostu w wykresy? Bez grania?
Jak długo trwał ten etap jeśli można jeszcze spytać ..
Prowadząc firmę eksportującą towary do UE na bieżąco śledziłem notowania. Była to normalna codzienna czynność na którą poświęcałem kilka minut.
Ku mojemu zaskoczeniu, po pewnym czasie spostrzegłem że przewidywanie przyszłych kursów przychodzi mi z coraz większą łatwością.
Nie zdawałem sobie jednak sprawy, że istnieje możliwość inwestowania na rynkach lewarowanych. Rok temu "przypadkiem" usłyszałem słowo FOREX
i zaczęło się! Od tamtego dnia nie było to już kilka minut dziennie a parenaście godzin przed wykresami. Tak się złożyło że poznałem ciekawą osobę
inwestującą na Futures w oparciu o AF. Powrzucałem wszystko do jednego wora, wymieszałem, powstał pewien mix który stanowi bazę przed podjęciem decyzji inwestycyjnej

Ostatnio zmieniony 22 paź 2010, 22:09 przez GREENFX, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
To wiele wyjaśnia. Jak ktoś napisał - trzeba poświęcić 10 tys. godzin, aby być ekspertem w danej dziedzinie.GREENFX pisze:Obserwowałem parę USDPLN i EURPLN gapiąc się w wykresy przez 3 lata!
Gratuluję ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield