Zabawka
co do tego skryptu w pierwszym poście, to jak go przetestować (uruchomić) ?
wrzuciłem Open2Pendings do katalogu ze skryptami, Zabawka wrzuciłem, tam gdzie mam inne EA, oba dodałem do wykresu... co teraz?
Wchodzę w Zmienne Globalne (lub F3) i tam definiuję zmienne np.
dystans = 5
lots = 0.1
jak teraz to ma działać? Sam muszę otworzyć nowe zlecenie natychmiastowe czy oczekujące? jak wyznaczyć poziom ceny od którego skrypt postawi zlecenie oczekujące w odległości 5 pipsów i o wartości 0.1 lota?
"Zabawka" dołączona do wykresu to EA, które zamknie mi jedno zlecenie oczekujące jeśli to drugie zostanie spełnione i otworzy się na nim zlecenie. Zadziała to automatycznie, po naciśnięciu przycisku 'Włącz strategie' kiedy pojawi się uśmiechnięta buźka (w prawym górnym rogu)? Czy dodatkowo należy zaznaczyć opcję (podczas dodawania EA) 'Umożliw handel' ?
proszę o odpowiedź, pomysł wydaje się bardzo ciekawy, brakuje w nim jednak automatycznego ustawiania StopLoss przy każdym zleceniu oczekującym (przydałoby się dodać dodatkową zmienną globalną)
PS. gdzie dodaje się skróty klawiszowe do skryptu?
wrzuciłem Open2Pendings do katalogu ze skryptami, Zabawka wrzuciłem, tam gdzie mam inne EA, oba dodałem do wykresu... co teraz?
dystans = 5
lots = 0.1
jak teraz to ma działać? Sam muszę otworzyć nowe zlecenie natychmiastowe czy oczekujące? jak wyznaczyć poziom ceny od którego skrypt postawi zlecenie oczekujące w odległości 5 pipsów i o wartości 0.1 lota?
"Zabawka" dołączona do wykresu to EA, które zamknie mi jedno zlecenie oczekujące jeśli to drugie zostanie spełnione i otworzy się na nim zlecenie. Zadziała to automatycznie, po naciśnięciu przycisku 'Włącz strategie' kiedy pojawi się uśmiechnięta buźka (w prawym górnym rogu)? Czy dodatkowo należy zaznaczyć opcję (podczas dodawania EA) 'Umożliw handel' ?
proszę o odpowiedź, pomysł wydaje się bardzo ciekawy, brakuje w nim jednak automatycznego ustawiania StopLoss przy każdym zleceniu oczekującym (przydałoby się dodać dodatkową zmienną globalną)
Automat SL TP
Otwórz Navigator Ctrl+N lub z menu Widok->Navigatorziomekz pisze:co do tego skryptu w pierwszym poście, to jak go przetestować (uruchomić) ?
dystans = 5
lots = 0.1
Złap myszką za skrypt i przeciągnij i puść na wykresie. Wówczas otworzą się dwa zlecenia oczekujące.
Skrót klawiszowy dodajesz prawym klawiszem myszy stojąc na skrypcie w Navigatorze. Widać to na obrazku w pierwszym poście.
Daj znać czy się udało.
Automat do SL i TP dołożę wieczorem.
Dodano po 2 godzinach 33 minutach:
Automat ustawia SL i TP dla otwartych pozycji jeśli jeśli jeszcze nie są ustawione i jeśli nadamy parametrom wartości większe od zera. Dostęp do parametrów EA jest pod F7. Przykład na obrazku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Dobra lecimy dalej oczywiście MC po tamtej zabawie ale to bylo do przewidzenia.
Nie wiem czemu miałem wielkie trudności z odpaleniem skryptu, z milion razy ciągnałem go na wykres, ale dziala, przez przypadek wcisneło mi się ctr+o
nie wiem czemu po wciśnięciu skrótu wyskakuje najpierw buy stop, potem musze raz jeszcze wciskac zeby wyskoczylo drugie, dziwi mnie to ponieważ gdy wcisne trzeci raz wyskakują dwa zlecenia tak jak w założeniu było
TP/Sl rozumiem wrzucamy do sxperts? bo mam wpisane parametry ale nie stawia żadnych SL/TP
O działa, ale coś jest nie tak, ponieważ gdy zrobi się pips zysku dopiero wtedy powstaje S/L lecz gdy cena zawróci do punktu 0 S/L znika
Zauważyłem też że tylko na jednej pozycji bazuje stawianie Sl/TP.
Hmm tak mnie zastanawia czy nie można by TS/SL dodać do scryptu otwierającego zlecenia, żeby z góry miał np ustawione?
Interesuje mnie tyle zyskać tyle stracić bach wszystko ładnie czeka na dane
==edit===
Jednak działa na kilka zleceń ale musi zaskoczyć, fakt jak cena zawraca S/L znika na wszystkich pozycjach wykres miga jak choinka
Nie wiem czemu miałem wielkie trudności z odpaleniem skryptu, z milion razy ciągnałem go na wykres, ale dziala, przez przypadek wcisneło mi się ctr+o
nie wiem czemu po wciśnięciu skrótu wyskakuje najpierw buy stop, potem musze raz jeszcze wciskac zeby wyskoczylo drugie, dziwi mnie to ponieważ gdy wcisne trzeci raz wyskakują dwa zlecenia tak jak w założeniu było

TP/Sl rozumiem wrzucamy do sxperts? bo mam wpisane parametry ale nie stawia żadnych SL/TP
O działa, ale coś jest nie tak, ponieważ gdy zrobi się pips zysku dopiero wtedy powstaje S/L lecz gdy cena zawróci do punktu 0 S/L znika
Zauważyłem też że tylko na jednej pozycji bazuje stawianie Sl/TP.
Hmm tak mnie zastanawia czy nie można by TS/SL dodać do scryptu otwierającego zlecenia, żeby z góry miał np ustawione?
Interesuje mnie tyle zyskać tyle stracić bach wszystko ładnie czeka na dane

==edit===
Jednak działa na kilka zleceń ale musi zaskoczyć, fakt jak cena zawraca S/L znika na wszystkich pozycjach wykres miga jak choinka

Myślę, że bez kursu programowania tu się nie obejdzie.
Polecam wątek: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3764
Polecam wątek: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... php?t=3764
Nie bardzoDaj znać czy się udało.

Robię tak jak piszesz, jednak na wykresie nie otwierają się żadne zlecenia (ani oczekujące ani natychmiastowe, jak cena skacze i jak jest w bezruchu)Otwórz Navigator Ctrl+N lub z menu Widok->Navigator
Złap myszką za skrypt i przeciągnij i puść na wykresie. Wówczas otworzą się dwa zlecenia oczekujące.
To działa w 100 %Skrót klawiszowy dodajesz prawym klawiszem myszy stojąc na skrypcie w Navigatorze. Widać to na obrazku w pierwszym poście.
tak myślę, że może po prostu klient bossafx ma jakieś problemy z tym ...

ale potwierdzam, limity odległości w jakiej można składać zlecenia oczekujące (buy/sell stop/limit, stop loss i take profit) od aktualnej ceny rynkowej na Bossafx na większości instrumentów wynosi 0 (zero).
czyli można ustawić np. SL na poziomie 1 pips.
źródło: http://bossa.pl/index.jsp?layout=2&page ... cat_id=984
kombinowałem z i bez tego przycisku.Sprawdź czy nasz wciśnięty przycisk "Włącz stradegie"
Proponujesz wrzucić Zabawkę, włączyć przycisk "Włącz strategię" (będzie zielona ikonka tak jak na twoim screenie powyżej)
Po tym wrzucić skrypt przeciągając go na wykres? tak robię, i nic się nie pojawia

jeszcze jeśli chodzi o Zabawkę, to w ustawieniach ma być zaznaczone 'Umożliw handel' czy jest to obojętne?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
na admiral markets działa, czemu na tej bossie nie?
już działa
na AM miałem włączone w opcjach > strategie >umożliw handel
w Bossa nie miałem ...
dzięki Damfry że zwróciłeś na to uwagę
już działa

na AM miałem włączone w opcjach > strategie >umożliw handel
w Bossa nie miałem ...
dzięki Damfry że zwróciłeś na to uwagę
Ostatnio zmieniony 22 paź 2010, 11:43 przez ziomekz, łącznie zmieniany 3 razy.