Witam,
Inwestuję już długo i widzę, że analiza techniczna nie jest najlepszym narzędziem na zarabianie. Automatyczne systemy transakcyjne to też według mojej opinii więcej zarządzanie ryzykiem aniżeli poszukiwanie momentów wejścia i wyjścia. Opublikowałem artykuł na temat inwestowania w indeksy na platformach forex w oparciu o wskaźnik prognostyczny CLI.
Jest to zabawa dla cierpliwych. Na szczęście jest bezpieczna i co najważniejsze pewna. Wyniki w linku:
http://www.invalue.pl/artykuly-wiedza-n ... rexie.html
Mam nadzieję, że się komuś przyda.
Strategia czysto makroekonomiczna dla indeksów.
Wskaźnik CLI
szczupak zgłębiasz temat tego typu strategii głębiej?
szczupak zgłębiasz temat tego typu strategii głębiej?
Można przecież zrobić z tym EA.. wykorzystując dane makro.szczupak pisze:Automatyczne systemy transakcyjne to też według mojej opinii więcej zarządzanie ryzykiem aniżeli poszukiwanie momentów wejścia i wyjścia.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Ze wskaźnikami makro można dużo. W końcu są one podstawą. Uważam, że nie da się wygrać z rynkiem na dłuższą metę inaczej. AT podpowie ci kiedy moment wejścia jest korzystny ale nie powie Ci czy moment ten był lepszy od kolejnego za 30 minut. W dłuższym okresie jest równo 50% szans, że ci się udało lub nie.
Jeśli inwestujesz na forexie przy małym ryzyku z długim horyzontem, giną wszelkie stresy i niepewności, no i kłopoty z platformą.
W najbliższym czasie planuję jeszcze przetestować wskaźniki Ifo i ZEW dla DAXu zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Potem biorę się za amerykańskie indeksy i PMIe.
Jeśli inwestujesz na forexie przy małym ryzyku z długim horyzontem, giną wszelkie stresy i niepewności, no i kłopoty z platformą.
W najbliższym czasie planuję jeszcze przetestować wskaźniki Ifo i ZEW dla DAXu zobaczymy czy coś z tego wyjdzie. Potem biorę się za amerykańskie indeksy i PMIe.
Ostatnio zmieniony 22 paź 2010, 13:58 przez szczupak, łącznie zmieniany 1 raz.
I tu szczupak (heh, a na awatarze niedźwiedźszczupak pisze:AT podpowie ci kiedy moment wejścia jest korzystny ale nie powie Ci czy moment ten był lepszy od kolejnego za 30 minut. W dłuższym okresie jest równo 50% szans, że ci się udało lub nie

Pozdrawiam (jak niedźwiedź niedźwiedzia) , J.
Największy sukces jaki możesz osiągnąć w życiu to zwycięstwo nad własnymi słabościami.