Tylko teraz to nie wiadomo ktorej wersji Dolly uzywac, aby byla najbardziej skuteczna. Chodzi mi dokladnie o to jakich wskaznikow uzywac, bo przewinelo sie ich przez ten temat chyba z kilkanascie.
Moze postarajmy sie znalezc jakas optymalna wesje, tzn Dolly i jakie wskazniki ? A moze poslugiwac sie tylko przelamaniami poziomow Dolly?
Dolly
kilka pytan!proximusand pisze:@ wszyscy pytajacy o statystyki Dolly
Dolly jest klonem systemu WSS, a wyniki WSS w skrócie:
GBPUSD w okresie 1.08.2006-14.02.2007 +5666 pipsów.
Trafność sygnałów prawie 90%.
od depozytu początkowego $1000 do dzisiaj $222.423.
Tylko 8 miesięcy!
Pozdrowienia dla przyszłych milionerów.
Dzięki skydart1.
jaki interwał,jakie wskaźniki i czy to twoje konto?
1hQni pisze:Tylko teraz to nie wiadomo ktorej wersji Dolly uzywac, aby byla najbardziej skuteczna. Chodzi mi dokladnie o to jakich wskaznikow uzywac, bo przewinelo sie ich przez ten temat chyba z kilkanascie.
Moze postarajmy sie znalezc jakas optymalna wesje, tzn Dolly i jakie wskazniki ? A moze poslugiwac sie tylko przelamaniami poziomow Dolly?
-kuskus starlight(przeciecie od góry lub od dołu)
-nina(jw)
-BBands_Stop(jak sie wygeneruje wchodzimy nan nastepna świeczke po niej pod wraunkiem ze L nina i kuskus sie przecieły)
-najważniejszy jak dla mnie MA 55(oczywiscie L jak close i open powyzej tej średniej)
i to wystarczy w ciagu 8 dni wynik UWAGA 475 pips w 3 transakcjach na interwale 1h
reszta ....należy do was

Ciekawi mnie jak bardzo ten klon odbiega od rzeczywistości Dolly. 90% to bardzo dużo. Przyznam się że jeszcze nigdy nie widziałem systemu który ma taką realną (przy korzystnym R) skuteczność, a siedzę już na FX dosyć długo. Ale jeżeli jest ok, to tylko pogratulować systemu
Jeszcze jedno pytanie: Jaki jest współczynnik R na transakcje (risk/reward) ?
Jeszcze jedno pytanie: Jaki jest współczynnik R na transakcje (risk/reward) ?
-
- Uczestnik
@Marecek:
- niestety to nie jest moje konto,
…. Wszystko przed nami.
- zalecany TF 30M lub 1H, ale dla strategii breakoutowych nie ma to istotnego znaczenia (ma ew. znaczenie dla wskaźników trendu)
- WSS stosuje wiązki średnich oraz jakiś syntetyczny wskaźnik – porównywalny „na oko” do choinek Dolly
@Hitman:
- trafność liczona jest jako win-days, czyli w ciągu dnia może być kilka transakcji, ale jeżeli dzienny total jest na plusie to win-day. Odsetek pozytywnych transakcji jest oczywiście mniejszy.
- Współczynnik R – trudno określić, trzeba byłoby przekopać się przez ich dziennik i odczytać wszystko z wykresów. Pierwszy dzienny breakout czyli „20 pipsów na dzień dobry” ma bardzo szerokie stopy (sięgają do przeciwnej sell/buy area). Przy następnych transakcjach (odbiciach/wybiciach) stopy węższe (ruchome 20) i TP większy bo do zniesień, a zatem technicznie lepiej.
Ogólnie, R/R nie zachwyca 3 czy 5, ale ważne, że jest to maszynka do robienia pieniędzy – a oto nam tu wszystkim chodzi. Skydart1 stosuje Dolly od 3 miesięcy i ma też rewelacyjne wyniki.
- być może należy wprowadzić nowe pojecie do teorii MM „R dziennego.”
- warto zajrzeć do ich dziennika i zobaczyć jak można grać systemem breakoutowym. Dla Ciebie Hitman pewnie nic nowego, dla mnie to był „breakout”.
@skydart1
Sorry, za wycieczki od Dolly, ale - jak wiesz - WSS to jej starszy brat więc temat zostaje w rodzinie.
P.S.
Zastanawiałem się nad wysupłaniem kasy na WSS, ale niestety nie jest to strategia dla mnie – przedstawiciela klasy pracującej (chyba że ktoś aportem wniesie swój czas do spółki). Dlatego poszukuję i testuję systemy typu „Good Morning Breakout”, np Hans123, ale maja dość duży DD.
- niestety to nie jest moje konto,

- zalecany TF 30M lub 1H, ale dla strategii breakoutowych nie ma to istotnego znaczenia (ma ew. znaczenie dla wskaźników trendu)
- WSS stosuje wiązki średnich oraz jakiś syntetyczny wskaźnik – porównywalny „na oko” do choinek Dolly

@Hitman:
- trafność liczona jest jako win-days, czyli w ciągu dnia może być kilka transakcji, ale jeżeli dzienny total jest na plusie to win-day. Odsetek pozytywnych transakcji jest oczywiście mniejszy.
- Współczynnik R – trudno określić, trzeba byłoby przekopać się przez ich dziennik i odczytać wszystko z wykresów. Pierwszy dzienny breakout czyli „20 pipsów na dzień dobry” ma bardzo szerokie stopy (sięgają do przeciwnej sell/buy area). Przy następnych transakcjach (odbiciach/wybiciach) stopy węższe (ruchome 20) i TP większy bo do zniesień, a zatem technicznie lepiej.
Ogólnie, R/R nie zachwyca 3 czy 5, ale ważne, że jest to maszynka do robienia pieniędzy – a oto nam tu wszystkim chodzi. Skydart1 stosuje Dolly od 3 miesięcy i ma też rewelacyjne wyniki.
- być może należy wprowadzić nowe pojecie do teorii MM „R dziennego.”

- warto zajrzeć do ich dziennika i zobaczyć jak można grać systemem breakoutowym. Dla Ciebie Hitman pewnie nic nowego, dla mnie to był „breakout”.
@skydart1
Sorry, za wycieczki od Dolly, ale - jak wiesz - WSS to jej starszy brat więc temat zostaje w rodzinie.
P.S.
Zastanawiałem się nad wysupłaniem kasy na WSS, ale niestety nie jest to strategia dla mnie – przedstawiciela klasy pracującej (chyba że ktoś aportem wniesie swój czas do spółki). Dlatego poszukuję i testuję systemy typu „Good Morning Breakout”, np Hans123, ale maja dość duży DD.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
sorki że zawracam ale MA 55 tzn. który ?marecek83 pisze:1hQni pisze:Tylko teraz to nie wiadomo ktorej wersji Dolly uzywac, aby byla najbardziej skuteczna. Chodzi mi dokladnie o to jakich wskaznikow uzywac, bo przewinelo sie ich przez ten temat chyba z kilkanascie.
-kuskus starlight(przeciecie od góry lub od dołu)
-nina(jw)
-BBands_Stop(jak sie wygeneruje wchodzimy nan nastepna świeczke po niej pod wraunkiem ze L nina i kuskus sie przecieły)
-najważniejszy jak dla mnie MA 55(oczywiscie L jak close i open powyzej tej średniej)
i to wystarczy w ciagu 8 dni wynik UWAGA 475 pips w 3 transakcjach na interwale 1h
reszta ....należy do was
sorki ale nie przesadzasz troche?zet pisze:Skydart1 -
Ty grasz na interwale 15 minutowym ? u używasz tylko tych wskazników które są w najnowszej wersji ''Dolly graphics10 complete'' czyli :
-dolly graphics 10
-GMACD2
-DIGISTOCH
tak ?
ps. jakiś czat by sie przydał.
chat jest wystraczy spojrzec na góre po prawej stronie sporo tam doswidczonych graczy jest wiec warto wejśc