FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Jak to jest w fxpro z konserwacjami serwerów ? Jest ustawiony jakiś harmonogram? Czy robią go wg własnego widzimi się/potrzeb kiedy jest okazja?
Ile tak owa może trwać itp..

Jak ktoś coś wie z własnego doświadczenia pisać.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

reptile pisze:Czy robią go wg własnego widzimi się/potrzeb kiedy jest okazja?
jak serwery wysiadaja w weekend to jest to konserwacja, jak w tygodniu to jest to problem techniczny, ktory czasami moze troche trwac (np. 30min), chociaz ostatnio sie poprawili

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

nie no znowu

Dodano po 13 godzinach 52 minutach:

Mam poważny problem z MT4, nie mogę go poprawnie odpalić. zaraz po uruchomieniu zawiesza się całkowicie i nie można nic zrobić. Nawet nie zaloguje się do rachunku demo. Ten problem jest od wczoraj wieczorem. Czy ktoś ma podobnie ?

Czy znowu jest jakaś awaria na serwerach FXPro ? Bo to co się dzieje to już jest przegięcie. Mimo moich najlepszych chęci, chyba dam sobie spokój z ta platformą. Chciałbym założyć tam konto real, ale za duże ryzyko. Ciągłe awarie, zawiechy, itp.

Ta platforma jest trochę niepoważna.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Szymon80 pisze:Mam poważny problem z MT4, nie mogę go poprawnie odpalić. zaraz po uruchomieniu zawiesza się całkowicie i nie można nic zrobić. Nawet nie zaloguje się do rachunku demo. Ten problem jest od wczoraj wieczorem. Czy ktoś ma podobnie ?
To nie problem po stronie brokera, mi na dwóch komputerach włącza się bez problemu demo i real. Musiałeś coś namieszać z systemem/platformą lub to jakiś błąd samego MT4.
Spróbuj zainstalować ponownie aplikację w innej ścieżce docelowej.

Też zdarzało mi się, że w pewnym momencie platforma się zwieszała, a potem nie można było jej uruchomić. W jednym wypadku przyczyną było użycie zasobożernego szablonu do wykresu (wystarczyło usunąć ostatnio aktywny profil z katalogu MT4), w drugim wypadku był to już błąd spowodowany jednym wskaźnikiem, który zmuszał do przeinstalowania całego programu. Ale to raczej niedoskonałości samego MT4 lub użytych wynalazków, a nie wina brokera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

McL
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: McL »

Szymon80 pisze:Mimo moich najlepszych chęci, chyba dam sobie spokój z ta platformą.
dzisiaj fxpro (real) mial dwie 1min przerwy, a poza tym ok
nie oceniaj po demie, bo wtedy alpari.uk odpadnie w przedbiegach, a real dziala bardzo dobrze, aczkolwiek spready maja ciut wyzsze niz fxpro

obie platformy w trakcie wiekszych (i nie chodzi nawet o szpile) ruchow daja rekwoty

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

raposo pisze:w drugim wypadku był to już błąd spowodowany jednym wskaźnikiem, który zmuszał do przeinstalowania całego programu. Ale to raczej niedoskonałości samego MT4 lub użytych wynalazków, a nie wina brokera.
Dobrze że forumowicze mają raposo,zgadzam się że takie przypadki nie są winą brokera tylko systemu.
Ja miałem podobną sytuację Saxobanku i tak namieszałem wskażnikami że zwiesiłem platformę na dwa tygodnie.... :P ,doprowadzając ich i siebie do szału....
Od tego momentu radzę każdemu forumowiczowi szukać wiarygodnej instytucji z silnym polskim supportem......

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

marian0
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: marian0 »

zaczalem swoja przygode z fxpro z 2 tygodnie temu. od tego czasu musze powiedziec, ze jestem b. zadowolony. konto otworzone w 1 dzien, wplata karta pojawila sie na koncie w ciagu kilkunastu minut. zlecenia wchodza szybko chociaz gram narazie tylko do 0.5 lota na glownych parach ale poki co problemow jakichkolwiek brak.

Awatar użytkownika
michalko
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: michalko »

Czy aby konto było aktywne, muszę zawierać transakcje czy raz na jakiś czas wystarczy się zalogować?

Posiadam dwa konta jedno w EUR drugie w USD, konto dolarowe niestety mam już nieaktywne.
Gdybym chciał zasilić konto dolarowe, to czy są jakieś limity kwotowe? kiedyś była wielokrotność 100 jednostek danej waluty przy płatności kartą. Co muszę zrobić aby znowu je aktywować?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Czy aby konto było aktywne, muszę zawierać transakcje czy raz na jakiś czas wystarczy się zalogować?
Wystarczy się logować choć jak nie będzie żadnej akcji na rachunku przez dłuższy czas to również może zostać wyłączony.
michalko pisze:Gdybym chciał zasilić konto dolarowe, to czy są jakieś limity kwotowe? kiedyś była wielokrotność 100 jednostek danej waluty przy płatności kartą.
Dokładnie, natomiast jeśli zasilasz konto przelewem to nie ma żadnych limitów. Oczywiście przy założeniu, że to nie pierwsza wpłata do FxPro. W takim wypadku przypominam, że wynosi ona 500 USD (lub równowartość w innej walucie).
michalko pisze:Co muszę zrobić aby znowu je aktywować?
By ponownie aktywować konto, należy wysłać do FxPro prośbę o włączenie rachunku załączając skan jakiegoś rachunku lub wyciągu bankowego, nie starszego niż 6 miesięcy - tak jak przy rejestracji. W ciągu maksymalnie doby, o ile dokument zostanie zatwierdzony, rachunek będzie ponownie włączony.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

jacenty007
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacenty007 »

czy działa Wam w tej chwili platforma? mam problemy z połączniem się zarówno przez MT4 jak i przez Web...

ODPOWIEDZ