Praca na rynku walutowym

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

Mareczek555 pisze:UWAGA NA FIRMĘ PRO TRADER!!! z Rzeszowa!!

Szkoda nawet wysyłać tam CV to zwykli oszuści!! wysłaliśmy z kolegą obydwaj CV w tym ja(5lat doświadczenia na rynku ), kolega tylko po studiach.. Co ciekawe z kolegą sie umówili na rozmowe a do mnie nawet nie zadzwonili :lol:
Napisałem do nich do nic nie odpisali :) Sami możecie ocenić jakoś ich usług.

Pozdrawiam :)
Witam

Male sprostowanie. Firma Pro trader jest swieza na rynku i mimo waszych podejrzen nie jest to zadna sciema. Zalozycielem jest osoba ktora pracowala wczesniej w OSTC. Sa to dwie bardzo podobne firmy operujace podobnymi strategiami... czyli spread trading i od niedawna takze malo wolatylne outrighty obligacji.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Greenhaze pisze:wolatylne outrighty obligacji.
A co to takiego jest ? :roll:
Greenhaze pisze:Mam nadzieje ze odpowiedzialem w miare przejzyscie Smile
tak :)

Są jeszcze jakieś takie tajne pojęcia ? :roll:
Ostatnio zmieniony 11 paź 2010, 18:18 przez reptile, łącznie zmieniany 1 raz.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Na przyklad 2 year t-note albo Schatz. Malo wolatylne bo dzienny range waha sie w granicach 10 tikow na tym pierwszym i 15-20 na drugim. Mam nadzieje ze odpowiedzialem w miare przejzyscie :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Mamy strategie gry na giełdzie..
To już coś .. kto je daje/sprzedaje ? :D
Greenhaze pisze:Zalozycielem jest osoba ktora pracowala wczesniej w OSTC.
Klonują modele .. niby im wolno .. ale co gdy strategia przestaje działać ? :wink:
Plus tych firm to że wreszcie realnie nowi doświadczą faktu, że aby coś osiągnąć to trzeba się napracować i coś tam wiedzieć .. a nie tylko "AT" :wink:
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

reptile pisze:
Mamy strategie gry na giełdzie..
To już coś .. kto je daje/sprzedaje ? :D
Greenhaze pisze:Zalozycielem jest osoba ktora pracowala wczesniej w OSTC.
Klonują modele .. niby im wolno .. ale co gdy strategia przestaje działać ? :wink:
Plus tych firm to że wreszcie realnie nowi doświadczą faktu, że aby coś osiągnąć to trzeba się napracować i coś tam wiedzieć .. a nie tylko "AT" :wink:
No wiesz z ta strategia to roznie bywa ;] ale generalnie jest to gra na spreadach gdzie caly czas jestes long i short na tym samym kontrakcie tylko w innych miesiacach wiec ruchy sa nie sa za duze ale wchodzi sie grubsza lotka. Strategii jako takiej nie ma , sa moze pewne podstawy ale dalej to juz tylko wlasna inicjatywa. No i AT nie jest tak istotne jak na foreksie na przyklad, za to trzeba duzo liczyc :)

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Mam pytanie do bardzo doświadczonych forumowiczów.
Skoro wszystko jest na głowie postawione i NIKT nie chce dobrych wyników inwestycyjnych tylko obroty...obroty...obroty i temu podporządkowane jest wszystko.
Do rzeczy...,ostatnio jeden bank FX reklamował się że co miesiąc jego obroty wynoszą 100 000 lotów...miesięcznie,natomiast spredy instytucjonalne wynoszą 0.5 pipsa,a słyszałem że nawet 0.25 pipsa...,bank ten stosuje MT-4
Tak sobie myślę mając do dyspozycji z 10 lotów i płacąc ten spred instytucjonalny 0.25 pipsa ,będąc jednocześnie zatrudniony w tym banku /// hipotetycznie... :P //// spokojnie przy tych 10 latach wykręciłbym im obrotu te 100 tyś lotów miesięcznie jednocześnie byłaby szansa że efekt inwestycyjne byłby na zero lub lekkim plusie..
WARUNEK jest jeden pozycje zajmowałbym wtedy kiedy ja chcę.
Czy z Waszego doświadczenia można postawić taki warunek bankowi i byłby to dla nich interes?.Myślę że byłby ponieważ niczym nie ryzykują,gram tylko 10 lotami i kręcę im obtoty 100 % większe z 100 tyś na 200 tyś lotów.

Pozdrawiam.

Ps. ciekawy jestem opini doświadczonych forumowiczów.
Ps. temat ciekawy i docelowo uważam że wszystko pójdzie w tym //cały świat// kierunku...,czyli kręcenie gigantycznych obrotów na ułamkowej części spredu....
.Warunek jaki musiałbym postawić to taki że hadluje kiedy ja chcę i zgodnie z moimi analizami.
Jak uważacie byłaby to ciekawa wartość dodana dla banku,brokera?
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

zz pisze:Mam pytanie do bardzo doświadczonych forumowiczów.
Skoro wszystko jest na głowie postawione i NIKT nie chce dobrych wyników inwestycyjnych tylko obroty...obroty...obroty i temu podporządkowane jest wszystko.
Do rzeczy...,ostatnio jeden bank FX reklamował się że co miesiąc jego obroty wynoszą 100 000 lotów...miesięcznie,natomiast spredy instytucjonalne wynoszą 0.5 pipsa,a słyszałem że nawet 0.25 pipsa...,bank ten stosuje MT-4
Tak sobie myślę mając do dyspozycji z 10 lotów i płacąc ten spred instytucjonalny 0.25 pipsa ,będąc jednocześnie zatrudniony w tym banku /// hipotetycznie... :P //// spokojnie przy tych 10 latach wykręciłbym im obrotu te 100 tyś lotów miesięcznie jednocześnie byłaby szansa że efekt inwestycyjne byłby na zero lub lekkim plusie..
WARUNEK jest jeden pozycje zajmowałbym wtedy kiedy ja chcę.
Czy z Waszego doświadczenia można postawić taki warunek bankowi i byłby to dla nich interes?.Myślę że byłby ponieważ niczym nie ryzykują,gram tylko 10 lotami i kręcę im obtoty 100 % większe z 100 tyś na 200 tyś lotów.

Pozdrawiam.

Ps. ciekawy jestem opini doświadczonych forumowiczów.
Ps. temat ciekawy i docelowo uważam że wszystko pójdzie w tym //cały świat// kierunku...,czyli kręcenie gigantycznych obrotów na ułamkowej części spredu....
.Warunek jaki musiałbym postawić to taki że hadluje kiedy ja chcę i zgodnie z moimi analizami.
Jak uważacie byłaby to ciekawa wartość dodana dla banku,brokera?
Witam

Moze brak mi duzego doswiadczenia albo nie do konca rozumiem pytanie ale wydaje mi sie ze high frequency trading jest uprawiany raczej na rynkach futures gdzie placisz commission zamiast spreadow. Chociaz wlasciwie to pracuje w firmie ktora zarabia na obrocie i wlasnie sa to rynki futures gdzie placi sie comission a firma dodatkowo ma dobry deal z firma ktora oferuje dobre znizki za duzy wolumen.

zz
Maniak
Maniak

Greenhaze pisze:brak mi duzego doswiadczenia
Mnie też.Tak sobie myślę że skoro zeszli dla instytucjonalnych do 0.25 pipsa oraz chwalą się że kręcą 100 tyś lotów to chyba świat pójdzie w tym kierunku co napisałem,jeżeli ktoś będzie chciał pracować na rynku walutowym to myślę że docelowo trzeba będzie kręcić gigantyczne obroty na ułamkach spredu...

Pozdrawiam.
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

zz
Maniak
Maniak

DOSTAŁEM informację z trzech niezależnych żródeł Włoskiego,Kanadyjskiego i Polskiego są to pewne żródła.
Wszystkie potwierdzają że wyniki inwestycyjne i klientów bardzo zamożnych instytucje finansowe mają w DUP....E!.
Moja rada dla forumowiczów....wiązać się z instytucjami finansowymi które mają wyniki inwestycyjne pod kontrolą...CFTC przynajmniej dziesięć lat.....,
w przeciwnym wypadku olać te instytucje totalnie....,robić wszystko SAMEMU !!!.

Pozdrawiam.

Ps, w tym temacie będziecie ze mną mieć spokój to ostatni mój wpis.........
l
:P

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

zz pisze:Wszystkie potwierdzają że wyniki inwestycyjne i klientów bardzo zamożnych instytucje finansowe mają w DUP....E!.
Moja rada dla forumowiczów....wiązać się z instytucjami finansowymi które mają wyniki inwestycyjne pod kontrolą...CFTC przynajmniej dziesięć lat.....,
w przeciwnym wypadku olać te instytucje totalnie....,robić wszystko SAMEMU !!!.
Najlepiej od razu wysłać aplikację do Goldman Sachs ;)
Przynajmniej bonusy mają wysokie i robią z rynkiem co im się podoba.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

ODPOWIEDZ