E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
faktor.detal
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: faktor.detal »

Czy kojarzycie jakąś książkę, której nie polecilibyście nikomu, pomimo tego, że jest jedną z popularniejszych ?

Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Nie chce obrazac autora wiec napisze o wszystkich ksiazkach Zlote Mysli.Produkuja ich az nadmiar.Czytalem sporo ale to strata czasu.Dlaczego?
Np.ksiazka ma 100 stron ale do rzeczy tylko 10.

mixtec
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mixtec »

Szukam 'Inteligentny inwestor" Grahama, w formacie pdf ale PO POLSKU mam po angielsku jakos to nie to samo ;) jesli ktoś ma w zasobach to bylbym wdzieczny za link na pw

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

Ale Graham Ci się nie przyda na Forex.
Ta książka jest dla inwestorów długodystansowych poważnych giełd (zachodnich, nie bananowych jak GPW).
Czytałem częściowo ją, gdy startowałem na GPW i wiem że u nas nie ma sensu sie nią kierować. U nas liczy się tylko i wyłącznie spekulacja wielkich finansjerów (czyt. pejsów).

mixtec
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mixtec »

Hehe. Przyda sie przyda to są naczynia połączone, zresztą trzeba widziec cały obraz nie tylko wycinek. Moze akurat jakis surowiec albo akcja sie bardziej opłaca od fx i tak wszystko na dolarze jedzie.

cofffca
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: cofffca »

witam!

szukam ksiązek Carolyn Boroden "Integrated pitchfork analysis" (wszystkich czesci) i Tim Morge "Trading with median lines",

w zamian moge zaoferować wiele ksiązek i video. prosze pisać prywatnie na maila. pozdrawiam!

cofffca
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: cofffca »

w poscie wyzej pomyliłem autora, Mircea Dologa - Integrated Pitchfork Analysis, aktualnie szukam 2 i 3 czesci, pierwszą zamówiłem.

faktor.detal
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: faktor.detal »

dobra książka na temat Price Action, znacie jakieś niedocenione, nietypowe? Interesuję się tego typu tematyką, dlatego chciałbym zgłębić informacje na temat jakiś dodatkowych pozycji z literatury na tej płaszczyźnie.

simonyx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: simonyx »

Szukam książek na temat rynku złota, mile widziane książki w formie elektronicznej jak i chociaż same tytuły żebym wiedział czego szukać, dzięki.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Dziendoberek.

Mój pierwszy post.

Gdybyście mieli polecić 3-5 tytułów, waszym zdaniem najbardziej wartościowych, jakie polecicie?

Mam
TURBO FOREX SYSTEM
Jerzy Kozak - Profesjonalny Forex Trader
Piotr Surdel - Forex - Strategie i systemy transakcyjne
System Forex - SPGM
Forex - Analiza Techniczna

Czytając to zauważyłem ze co chwila ktoś czegoś szuka, nie chce tracić czasu na rzeczy zbędne....
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

ODPOWIEDZ