Droga do zwycięstwa

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Zwyciężymy?

Czas głosowania minął 14 sie 2012, 18:21

Tak
0
Brak głosów
Nie
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

Nigdy nie zaluj zyskownych pozycji "a moglo byc wiecej" bo przeciez nikt nigdy nie zgarnia 100% ruchu. Zrealizowales pozycje wedlug ustalonego planu - zabrales tyle ile chciales wiec tylko sie cieszyc ;) chociaz tak naprawde powinienes potraktowac to obojetnie i przejsc do obserwacji na kolejne wejscie.

Wracasz juz do FX na powaznie czy dalej cienko z czasem ?
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Dzisiaj trzy pozycje - łącznie minus 33p - wczorajszy zysk szlag trafił :cry:

Tak kończy się gra w pracy - głupie błędy początkującego. Zostawiam bez komentarza bo aż wstyd :oops: :oops:
guccon pisze:Wracasz juz do FX na powaznie czy dalej cienko z czasem ?
No myślę, że postaram się wrócić - ale w pracy robię dzień odpoczynku od FX - kompletnie dzisiaj olałem trading plan - ja nie wiem jak to jest możliwe, że człowiek normalnie głupieje i podejmuje całkowicie nierozsądne decyzje. Coś niesamowitego.
:evil:

Ale co najgorsze - to pierwsze zagranie dokładnie przeciwko mojej prognozie z wczoraj - no szlag mnie trafia - potem było już zgodnie z tym co ustaliłem ale znowu wymiękłem i dodatkowo w drugim trejdzie całkowicie wybrałem złe miejsce na wejście.

Podsumowując - wszystkie trzy dzisiejsze trejdy powinny być na plus - gdyby nie moja (przerażająca mnie głupota). Straty na własne życzenie.

No coś niesamowitego - do tej pory nie wiem jak to jest możliwe, że złamałem swoje zasady.
:evil:
Pozdrawiam i do usłyszenia. Szczegóły w stopce.
8)
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Witam ponownie - wiele się działo w tym tygodniu - trochę strat, trochę zysków - ale ogólnie na plus.

Dzień skończony na +59p
Całkowity stan konta +23p ale w kasie jest na minus.

Więcej napiszę jutro.

pozdrawiam Marcin. 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

No pain - No gain

Awatar użytkownika
morderca
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: morderca »

No ten tydzień nieźle do przodu. Sporo zleceń i tylko jedna pomyłka:) Fajnie.Zastanawia mnie, że zamykasz przed TP. To jest element strategii, że jak widzisz, że zaczyna nie iść to się wycofujesz?

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Kiedy Marcin przedstawisz dokładnie swój system-strategię? Z chęcią bym się dowiedział jak tradujesz, bo widzę że co raz pewniej wchodzisz w rynek i nie masz już takich obaw jak kiedyś.

Pozdrawiam i powodzenia
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzień skończony na +62p

Całkowity stan konta +226p

Ale wynik w pipsach nie oddaje właściwego stanu konta - w kasie konto jest znowu w punkcie wyjścia. Dodatkowo zaliczyłem małą pomyłkę - zamiast otworzyć 0.04 lota otworzyłem tylko 0.01 w ostatnim trejdzie - dodatkowo przegrałem tutaj sam ze sobą - dzisiaj powinien być bardzo piękny wynik - idealnie sprawdził się wyznaczony target - niestety znowu nie sprawdziłem się ja. Muszę od nowa to wszystko przemyśleć i ująć w nowe ramy - tak aby wymyślić jakieś lepsze sensowne MM.
Dodatkowo pierwszy trejd dzisiaj - wtopa - raczej trochę zbyt wcześnie wszedłem - ale rynek też nie jest bez winy - zbyt głęboko "spenetrował" wsparcie. :)

Obrazek

cdn.... jutro... :D

ps. wielkie dzięki kerimb za dziennik - zauważam pewne podobieństwa w moim myśleniu do Twojego - czytanie dziennika naprawdę pomaga. 8)
No pain - No gain

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Gratuluję wyjścia na plus po kilku miesiącach błądzenia pod kreską. Teraz 3 kolejne miesiące utrzymaj na plusie a będzie to wystarczającym dowodem że to nie fuks. No i najwyższy czas wrocić do grania rzeczywistymi pieniędzmi - sam dobrze wiesz że demo to inna bajka.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Dzisiaj naprawdę się wnerwiłem - wtopa -21p - i to tylko z mojej winy - zbyt wcześnie wszedłem i skasowało mojego sl dokładnie o dwa pipsy !!

A potem ładnie sobie poszło do mojego TP - ale jak zwykle dopiero po fakcie uzmysłowiłem sobie co zrobiłem źle :
- zbyt mały sl - źle dobrany do tego trejda
- zbyt wczesne wejście - wyprzedziłem trochę sygnał - powinienem poczekać ok. pięć minut i było by fajnie.

Dodatkowo rano uciekła mi idealna sytuacja na longa - niech to szlag - i znowu zawiodłem ja - nie strategia :((

Obrazek

ps. teraz gram tylko i wyłącznie na edku - kabel na razie odchodzi w odstawkę :)) lepiej jest mi się skupić na jednej parze - przynosi to lepsze efekty - jutro też jest dzień i będzie dobrze - jestem o tym przekonany.

Gratuluję wyjścia na plus po kilku miesiącach błądzenia pod kreską. Teraz 3 kolejne miesiące utrzymaj na plusie a będzie to wystarczającym dowodem że to nie fuks. No i najwyższy czas wrocić do grania rzeczywistymi pieniędzmi - sam dobrze wiesz że demo to inna bajka.
Jak dla mnie sukcesem na razie jest to, że nadal to konto jest w grze - że w miarę oscyluję w okolicach stanu początkowego - ale oczywiście ciągle liczę i mam nadzieję, że właśnie następuje teraz ten przełom, przełom dający mi wyjście na plus.

Pożyjemy, zobaczymy - ale i tak jestem zadowolony - wystarczy popracować nad sobą i będzie dobrze.
:D
No pain - No gain

marcinx64
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcinx64 »

Według mnie powinieneś jeszcze popracować nad dostosowaniem SLów do sytuacji na rynku tak jak robisz to z TP. Stały SL nie jest dobry, w tym wypadku dobrym miejscem na stopa było kilka pipsów poniżej tzw "spike base". Pozdro
Sukces jest owocem dobrych decyzji, dobre decyzje są owocem doświadczenia, doświadczenie jest owocem złych decyzji.

Zablokowany