spowiednik pisze:a obiecywali zmiany na lepsze
no jest nowa oferta właśnie przyszło info na platforme:
"Szanowni Państwo,
Z okazji pierwszych urodzin platformy bossafx przygotowaliśmy dla Państwa wiele nowości, które uatrakcyjnią naszą ofertę.
Nowe instrumenty
Wprowadzamy 25 nowych instrumentów, CFD na:
Forex - 9 par walutowych (crossy z NOK, SEK, CZK, HUF czy HKD);
Metale szlachetne - Platynę i Pallad oraz całkiem nowy, unikalny kontrakt na złoto z wyjątkowo korzystnymi warunkami handlu;
Towary rolne - kontrakty na pszenicę, soję i kukurydzę;
Indeksy giełdowe - indeksy europejskie FTSE100, CAC40, azjatyckie HangSeng i HangSeng China Enterprises oraz amerykański NASDAQ;
Obligacje - 10-letnie niemieckie (BUND) i amerykańskie (T-NOTE) obligacje ;
Indeksy walutowe - instrumenty reprezentujące siłę 3 walut - EUR, USD oraz PLN.
Jednocześnie informujemy, że w związku z wprowadzeniem nowego kontraktu na złoto, dotychczasowy kontrakt na ten metal szlachetny będzie notowany w tzw. trybie "close only" co oznacza, że nie będzie możliwości otwierania na nim nowych pozycji, ale będzie możliwe zamknięcie pozycji otwartych przed dniem wprowadzenia zmian.
Niższe, stałe spready
Na niemal wszystkich dotychczas dostępnych instrumentach dokonaliśmy znacznych
obniżek spreadu docelowego. Przykładowo dla EURUSD do 1,8 pipsa, USDJPY 2 pipsów, GBPUSD 3 pipsów. Łączna redukcja spreadu w nowej ofercie wyniosła aż 120 pipsów!
Dokładniejsze kwotowania
Pary walutowe z grup Majors oraz Second Majors będą notowane z dokładnością do jednego miejsca po przecinku więcej niż dotychczas. Dzięki temu będą wierniej odzwierciedlać rzeczywistą sytuację na rynku. Pary EURUSD, GBPUSD, USDCHF, EURGBP, EURCHF, USDCAD będą kwotowane z 5 miejscami po przecinku, a USDJPY, EURJPY, GBPJPY z 3.
Niższe depozyty zabezpieczające
Obniżamy poziomy depozytów zabezpieczających:
dla wszystkich indeksów giełdowych (z 5% do 2%)
surowców (z 5% do 3%).
Większy wolumen transakcji
Dla wszystkich instrumentów rynku walutowego FOREX zwiększamy maksymalny wolumen pojedynczej transakcji z 15 do 30 lotów. Oznacza to możliwość kupna lub sprzedaży nawet do 3 milionów jednostek waluty bazowej w jednej transakcji.
Wszystkie zmiany zostaną wprowadzone na platformach rzeczywistych BOSSAFX
od 24.10.2010 r. Aby jednak ułatwić Państwu zapoznanie się z nową ofertą i jej przetestowanie już teraz, od 12.10.2010 r. nowa oferta będzie funkcjonować w ramach platformy demonstracyjnej.
Szczegóły zmian dostępne są w Zarządzeniach oraz na stronie Nowości.
Zachęcamy także do wzięcia udziału w szkoleniu online poświęconym nowej ofercie bossafx."
Dodano po 22 minutach:
a wracając
spowiednik
spowiednik pisze:rozszerzają jak jest duża zmiennosć
to nie wiem za bardzo o co Ci chodzi, w takich przypadkach chyba wielu brokerów rozszerza..., nie wiem jak to dokładnie wygląda na tle innych (jakie sa różnice) ale porównujac xtb z boś to jednak boś ma u mnie plus, xtb potrafi rozszerzyć spread na eurusd 15 pipsów a boś raptem kilka a czasami wcale.
Według mnie nie jest tak źle.
Każdy oczywiście ma prawo do swojej oceny.
Pozdrawiam.