Skalpowanie - czyli szybko, trudno i bogato...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Aemilius

Nieprzeczytany post autor: Aemilius »

Witam!
To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich serdecznie.
Bardzo fajna strategia. Oba wskaźniki jednak (HMA55 + HMA15) Można z powodzeniem wykorzystywać na interwałach H1+. Daje bardzo dobre rezultaty i dla początkujących chyba byłoby to lepsze. Wieksza przewidywalność, mniejszy stres no i więcej czasu dla siebie :) Od siebie dodałem tylko wskaźnik Dynamic fibs SR no i zwykłe linie wyznaczające tunel. Reszta jak u fxlamera. Jedyne czego trzeba to odrobina cierpliwości...no i trzymanie się dyscypliny ( np. gra tylko z trendem. trochę się czeka, ale za to profity rosną bezpiecznie i w sposób kontrolowany a w przypadku odwrócenia trendu spokojnie zdążymy wyjść czy to za pomocą sl czy nawet "ręcznie" ze stosunkowo niewielką stratą. )
pozdrawiam!
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Awatar użytkownika
HunterPL
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: HunterPL »

ty grasz tym systemem glownie kierujac sie h4?
Pieniądze są krwią tego świata...

Aemilius

Gram glownie na H1 i H4. Trend wyznaczam na H1+. Jesli chodzi o linie HMA to jest to tylko przyklad. Do tej pory gralem na H1 i H4 wykorzystujac tylko Dynamic Fibs Sr jako jedyny wskaznik. Ale widze,ze z HMA mozna rowniez grac i jest bardzo wygodnie.

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

A możesz podać link do opisu tej strategii ?

Aemilius

:D
Opis masz na pierwszej stronie tego tematu (jeśli chodzi o linie HMA). Ja tylko z interwałów M5 i M15 przeskoczyłem na H1 i H4. No dodałem dynamic fibs, bez których zresztą się obejdzie.

Awatar użytkownika
Blueregard
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Blueregard »

moglbys zalaczyc dynamic fibcs?

Awatar użytkownika
Trafek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Trafek »

ja mam taka wersje u siebie na dysku, moze nie jest idealna ale robi co do niej nalezy (tak mi sie przynajmniej wydaje :) )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Aemilius

W razie czego gdyby były jakieś rozbieżności w ustawieniach załączę również.
Podoba mi się ten wskaźnik. Całkiem trafnie pokazuje linie oporu i wsparcia, pomaga mi też czasem ustawić obronę. ogólnie można go polecić .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Piotr
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Piotr »

Witam

mam prośbę mógł by ktoś napisać więcej szczegłów na temat tej metody scalpowania http://screenshooter.net/9763840/ymydbus

jest ktoś z was kto nią gra ? Macie jakieś uwagi na bazie swojego doświadcznia na temat tej metody ?

Jeśli znacie jakieś skuteczniejsze które żadziej pokazują fałszywe sygnały czy mogli byście je wrzucić na forum ?

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Piotr pisze:Witam

mam prośbę mógł by ktoś napisać więcej szczegłów na temat tej metody scalpowania http://screenshooter.net/9763840/ymydbus

jest ktoś z was kto nią gra ? Macie jakieś uwagi na bazie swojego doświadcznia na temat tej metody ?

Jeśli znacie jakieś skuteczniejsze które żadziej pokazują fałszywe sygnały czy mogli byście je wrzucić na forum ?
Wrzuć linka do strategi bo tak nie wiadomo o co w niej chodzi.

ODPOWIEDZ