Jestem poczatkujacy,jezeli jest juz taki temat to przepraszam,znalazlem podobne ale nie dokladnie to o co mi chodzi.
Czy moglby mi ktos wytlumaczyc czy mozna otwierac pozycje i trzymac np.4miesiace zanim sie zamknie?
Sa okresy w roku(lato),ze funt,dolar idzie w gore,w innych okresach tanieje(jesien,zima).Nie zawsze,ale czesto tak jest.
Lub np.mielismy katastrofe w Smolensku,gdzie zginal rzad,prezydent,potem mielismy powodzie.Zalane magazyny zywnosci,domy,fabryki,pola uprawne.
Przeciez bylo pewne ze po takich wydarzeniach GBP/PLN USD/PLN zdrozeje.
Nie trzeba bylo stosowac zadnej analizy czy strategii.To bylo pewne jak 2 x 2.
I chodzi mi o to czy w takich sytuacjach kupujecie walute i trzymacie kilka miesiecy?
Wiem,ze zaraz ktos napisze iz na takich parach walutowych sie nie gra bo jest duzy spread,ale jakie ma znaczenie pare pipsow spreadu w ta czy w ta jak funt zdrozal z 4.30 na 5PLN.
Nawet kupujac w kantorze gdzie jest olbrzymi spread mozna bylo niezle zarobic,a co dopiero na forexie gdzie spread jest mniejszy.
Wiadomo ze nie kupimy w kantorze 100tys.funtow,ale na foreksie tak-bo mamy dzwignie.
Czy mozna w ten sposob grac?
Gra w oparciu o wydarzenia na swiecie,kalendarz itp.
- 13Spekulant
- Gaduła
Ja trzymałem pozycję nadłużej kilka tygodni. Pamietaj tylko, że rynek może najpierw pójść w druga stronę, a tego może nie przetrzymac Twoje depo.
Polecam zresztą mój wątek "FX bez SL?", który porusza mniej więcej ten sam problem: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=12906
Polecam zresztą mój wątek "FX bez SL?", który porusza mniej więcej ten sam problem: http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=12906
Dzieki,przeczytalem.To ciekawy watek.A ile Ci zostalo z tego 1000?A moze zrobiles profit?
A jezeli chodzi o strony z analizami,sygnalami,newsami,to znacie jakies dobre?
Chcialbym na tym bazowac.Takich portali jest wiele.Daja prognozy i podaja analizy,strategie-czym sie kierowali(fibonacci,eliot)itd.
Ktore z tych stron/portali maja najczesciej trafne prognozy?
A jezeli chodzi o strony z analizami,sygnalami,newsami,to znacie jakies dobre?
Chcialbym na tym bazowac.Takich portali jest wiele.Daja prognozy i podaja analizy,strategie-czym sie kierowali(fibonacci,eliot)itd.
Ktore z tych stron/portali maja najczesciej trafne prognozy?
- 13Spekulant
- Gaduła