Indykator do wykrywania formacji harmonicznych...i nie tylko

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

Hej :)

Jakos natrafilem na Was poszukujac innej metody na to aby moj portfel nie topnial na FW :)

Zassalem wskaznik i przy okazji zaczalem go intensywnie uzywac. Wlaczylem prawie wszytkie opcje do rysowania, historie itd. Na wykresie pokazuja sie w tej chwili tylko zniesienia procentowe szczytow i dolkow i sama ta metoda juz jest ciekawa dla mnie.

Blad jaki chcialem przedstawic jest taki ze te wlasnie minima/maksima w pewnym momencie przesunely sie wobec wykresu.

Obrazki ponizej. kor4x - jakbys czegos konkretnego potrzebowal to pisz smialo - lubie beta testy :)

Wersja zepsuta:
Obrazek

Po przestawieniu interwalu na 15 min i z powrotem na 30:
Obrazek

Dodano po 13 minutach:

Przy okazji - na srebrze dzisiaj wzialem S i akurat sygnal moj pokrywal sie z informacja ze wskaznika - sprawdze jak to dziala w praktyce :)

Dodano po 12 minutach:

Nastepny blad:

Po zmianie szablonu z widokiem (1) na wczesniej zapisany, ze wszystkimi bajerami (2), pojawia sie jak widac choinka (co pewnie jest wersja poprawna). Po przestawieniu interwalu i powrocie, pojawaia sie tylko (3).:

Zdjecia kolejno po sobie:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ide spac :)

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

sorki za OT ale niezła choinka, coś z tego widzisz ?

Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

Nic :)
Wlaczylem wszystko zeby zobaczyc co to jest i jak wyglada :) Przy okazji znalazl sie jakis bug.
Teraz bede probowal obadac ZZty ale nie wiem jak one dzialaja w realtime a nie wiem jak w Meta zrobic aby dane historyczne szly odtwarzane tak jak film - cos jak bar replay w amibrokerze...

Awatar użytkownika
iwantu2brich
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: iwantu2brich »

Q600 pisze:Nic :)
Wlaczylem wszystko zeby zobaczyc co to jest i jak wyglada :) Przy okazji znalazl sie jakis bug.
Teraz bede probowal obadac ZZty ale nie wiem jak one dzialaja w realtime a nie wiem jak w Meta zrobic aby dane historyczne szly odtwarzane tak jak film - cos jak bar replay w amibrokerze...
Ten replay o jakim mowisz mozna latwo zrobic w mt4, wystarczy wlaczyc tester strategii i odpalic moja strategie ktora podam ktora jest "pusta" czyli nie zawiera nic co by ci sie wyswietlalo na koncu, nie jestem programista, ale latwo bylo to zrobic, jak nie chcesz pobierac to mozesz dowolna strategie zmodyfikowac tak, zeby byla w srodku pusta, ale dobrze jednak zostawic to co jest na poczatku w niej bez deklarowania zmiennych.

A wiec, robisz tak:

1.Tester strategii (wybierasz okres czasowy, pare/walor)

2.Wybierasz strategie "pusta", wczesniej wrzucasz ja do .../mt4/experts/

3.Dajesz swoje ulubione indykatory i kolorki

4.Dajesz start przy jednoczesnym wlaczeniu ptaszka z opcja "tryb wizualny"

Mozesz tez wyregulowac predkosc i opcje "tykania" wykresu, czy ma byc o kazdy pips, czy ma byc tylko z cen otwarcia i zamkniecia.

Uzywalem kiedys tego, do testowania mojej strategii odpalajac pozycje na kartce wpisujac wyniki, bo jest to najblizszy symulator rynku, bo nie widzisz co jest dalej, zreszta czasem dla zabawy z kumplami, zrobilismy z tego gre, ktory najwiecej w ten sposob wirtualnie zrobi pipsow. Teraz sie tak nie bawimy za duzo w to bo jednak lepiej na realu...

W zalaczniku masz strategie "pusta"

Dodano po 2 minutach:
Pełnomocnik pisze:witam

Mam pytanie do szanownego grona..
Manowicie zaimstalowalem sobie na platformie korH aczkowiek w górnym rogu wyświetlaja się komunikaty które nic mi nie mówią,
one2one
enh one2one??

Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić lub wskazac jakieś zródło z którego mógłbym skozystac?

z gory dziękuje
i pozdrawim entuzjastów fibo :wink:

One to One to intuicyjnie oznacza 1:1 czyli formacja Xabcd lub abcd w ktorej ab=cd

Byryce Gilmore lubi 1:1 i Carolyn Boroden
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

Witam.

Czy ktoś się orientuje kiedy będzie całkowicie gotowa najnowsza wersja ?

Awatar użytkownika
iwantu2brich
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: iwantu2brich »

Wersja wskaznika kor Harmonics? Napisz na forum tradingarsenala to sie dowiesz...

Awatar użytkownika
kor4x
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kor4x »

Dla stosujacych Gartleya:

http://tradegartleypattern.blogspot.com/

Sukcesow zycze.

holi1234
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: holi1234 »

Statystyki w załączniku, formacje z ostatnich 10 lat eurodolara. Tylko wzrostowe.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Kvjon
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kvjon »

A ma ktos moze namiar na cos takiego do MT5?

Szymon80
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Szymon80 »

Na razie mt5 jest we wczesnej fazie testowej i niewiele jest na niego indyków. Przejdz na mt4.

ODPOWIEDZ