Dokładnie tak jak pisze Martunia. Wg umowy w takiej sytuacji pierw zamykana jest najbardziej stratna pozycja. W przypadku gdy Margin Level zejdzie poniżej 5% automatycznie zamykane są wszystkie otwarte transakcje. Tak to wygląda. Jest to też opisane w naszym FAQu na stronie.W takich sytuacjach zawsze zamyka najbardziej stratną. Za dużo pozycji otworzyłeś.
FxPro (ECN) - wątek II
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Robił ktoś z Was przelew w USD do BPH? Założyłem tam konto w USD myśląc iż ucieknę od kosztów związanych z przelewem niestety mocno się rozczarowałem. Koszt całego przelewu wyniósł mnie 5% przy przy 1000 USD, koszt po stronie BPH 30 zł reszta w czarnej dziurze!!! Nadmienię iż próbowałem się u nich dowiedzieć 2 dni czy mają podpisaną umowę z HB, obdzwoniłem chyba całą firmę, NIKT NIC NIE WIE!!!
Ogólnie odradzam bank i przelewy do niego w USD.
Reklamacja w FXPRO coś da, jak myślicie? Ogólnie się lekko wk......
/
Ogólnie odradzam bank i przelewy do niego w USD.
Reklamacja w FXPRO coś da, jak myślicie? Ogólnie się lekko wk......

Jak byłem u nich w oddziale jakiś czas temu przygotowując ten informator:Roger27 pisze:Robił ktoś z Was przelew w USD do BPH?
http://www.forexclub.pl/download/29/
Powiedziano mi, że przelewy do podanych banków FxPro będą realizowane bezpośrednio. Wychodzi na to, że albo coś się pozmieniało albo ktoś tam nie miał pojęcia o co chodzi... Zacofana polska bankowość...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Wiem właśnie sugerując się tą rozpiską założyłem konto, próbując wcześniej potwierdzić prawidłowość tych danych gdzie tylko mogłem, niestety wszędzie mówili że koszt 30 zł i tyle a co do umowy nikt nic nie wie i nie ma pojęcia. Zastanawiam się czy zmiana depo na EUR zmniejszy koszty, tutaj ponoć koszt przelewu wynosi 6zł. Tylko pytanie czy znowu nie wsadzą jakiegoś BAnku pośredniczącego. Może ktoś obraca EUR? Jakie macie w takim przypadku koszty?
Mówisz o przelewach SEPA. I tu prawda, koszt będzie mały jednak w drugą stronę już normalny.Roger27 pisze:Wiem właśnie sugerując się tą rozpiską założyłem konto, próbując wcześniej potwierdzić prawidłowość tych danych gdzie tylko mogłem, niestety wszędzie mówili że koszt 30 zł i tyle a co do umowy nikt nic nie wie i nie ma pojęcia. Zastanawiam się czy zmiana depo na EUR zmniejszy koszty, tutaj ponoć koszt przelewu wynosi 6zł. Tylko pytanie czy znowu nie wsadzą jakiegoś BAnku pośredniczącego.
Wybacz ulysse ale w swojej korzystałem z usług wielu brokerów zagranicznych, a przelewy zagraniczne też dość często wykonuję i w większości przypadków transakcje realizowane są przez jakiś bank pośredniczący dlatego to raczej nie grecka czy cypryjska bankowość kuleje... Przykład z MIG Banku. Niby Szwajcaria, niby konto w europejskim (szwajcarskim) banku Credit Suisse, niby wypłata kosztuje tylko 15 USD, a wykonanie przelewu SEPA to koszt 5zł z mBanku natomiast w drugą stronę wcinało 40-70 USDJeśli polska bankowość jest zacofana to co powiesz o tej greckiej z której korzysta FxPro? Wybacz raposo ale tego typu uogólnienia są co najmniej niesprawiedliwe.

Dodano po 3 minutach:
Lepsza sprawa. Swego czasu miałem konto w walucie obcej w XTB (bank PKO) i wypłata zżerała ok. 30 EUR

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Z Polski też możesz wysłać za 70USD, nie ma problemu. Ale tego nie robisz, wysyłasz za 5PLN bo to Twoje pieniądze. Broker mógłby tak samo postąpić, gdyby:
a) miał motywację do tego, tj. brał koszty na siebie, lub
b) próbowałby choć trochę pokazać że dba o swoich klientów (a przynajmniej tych wypłacających szczęśliwców)
a) miał motywację do tego, tj. brał koszty na siebie, lub
b) próbowałby choć trochę pokazać że dba o swoich klientów (a przynajmniej tych wypłacających szczęśliwców)
Szkoda, myślałem że będziecie próbowali coś z tym zrobić.raposo pisze:Tak to już jest.
Wskaż mi choć jednego brokera zagranicznego, który realizuje przelewy SEPA przy wypłacieulysse pisze:b) próbowałby choć trochę pokazać że dba o swoich klientów (a przynajmniej tych wypłacających szczęśliwców)

Próbować będziemy ale czy będzie jakiś efekt to obiecać nie możemy.ulysse pisze:Szkoda, myślałem że będziecie próbowali coś z tym zrobić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu